Nie mogę się doszukać zapisu, że w tej edycji jest za to kara do trafienia.
Nie chce mi się wierzyć, że nie ma, dlatego proszę o pomoc w szukaniu.
DE Army Book nie przewiduje. Chodzi o polską/angielską wersję BR.
pozdrawiam: Jakub Paraszczak
Multiple Shot
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Sorry za takie lamerskie pytanie, ale Dark Elfy to dla mnie póki co zupełna nowość ... czy Repeater Bolt Thrower, strzelając multiplem (6 pocisków), ma modyfikator -1 do trafienia za każdy strzał???
Pytanie wynika też w pewnym sensie z faktu, że przy zasadach Bolt Throwera w Army Booku Dark Elfów nie ma wzmianki "6 x multiple shot" - podobnej do tej, która jest umieszczona przy opisie Repeater Crossbows.
Pytanie wynika też w pewnym sensie z faktu, że przy zasadach Bolt Throwera w Army Booku Dark Elfów nie ma wzmianki "6 x multiple shot" - podobnej do tej, która jest umieszczona przy opisie Repeater Crossbows.
Nie ma -1.
Nie ma kary, bo to nie jest typowy strzał powtarzalny. Zasada Multiple Shot (ta z RB):
- po pierwsze tyczy się broni strzeleckich, a nie machin wojennych
- po drugie: w opisie w AB do DE czy HE nie ma napisane jak ktoś zauważył Multiple Shot x6; po prostu mamy tutaj zbieżność nazw dla zasady z RB i AB.
- po pierwsze tyczy się broni strzeleckich, a nie machin wojennych
- po drugie: w opisie w AB do DE czy HE nie ma napisane jak ktoś zauważył Multiple Shot x6; po prostu mamy tutaj zbieżność nazw dla zasady z RB i AB.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Witam,
to mój pierwszy post na tym forum więc na wstepie wszystkich gorąco pozdrawiam.
Wątek dotyczy multpile shots więc od razu zadam nurtujące mnie pytanie.
Czy zaatakowany regiment wyposażony w broń z cechą multiple shots może zdeklarować reakcję stand and shoot i wystrzelić tyle razy, ile zezwala jego wyposażenie? Czyli, czy repeater handgun pozwala przy stand&shoot strzelić 3 razy, brace of pistols 2 razy, czy też stand & shoot zezwala tylko na jeden strzał?
to mój pierwszy post na tym forum więc na wstepie wszystkich gorąco pozdrawiam.
Wątek dotyczy multpile shots więc od razu zadam nurtujące mnie pytanie.
Czy zaatakowany regiment wyposażony w broń z cechą multiple shots może zdeklarować reakcję stand and shoot i wystrzelić tyle razy, ile zezwala jego wyposażenie? Czyli, czy repeater handgun pozwala przy stand&shoot strzelić 3 razy, brace of pistols 2 razy, czy też stand & shoot zezwala tylko na jeden strzał?