Gw uwzięło się na mnie, wypuszcza armie które mam jedną po drugiej, nie wszystko daje radę kupić na czas nie mówiąc o malowaniu, ale na HE chyba zrobię czas, Wygląda na to że możliwości będą mieli sporo na ciekawą rozpiskę

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Nie przesadzasz z tym kosztem? Porównałeś to chociaż do Pegazów w Bretonni, biorąc pod uwagę, że za ich cenę powinny mieć 3 Woundy przede wszystkim, a i tak mają 3+ Save'a i bądźmy szczerzy 5+ Warda?el Victor pisze:70-100 pkt z pewnością ;]
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Ja myślę, że feniks powinien mieć ochronę magiczną na 3+, brak ochrony pancerza, eteryczność, dół 2 ataki z ww 5 góra też 2 ataki z ww5 i powinien mieć 3 życia i kosztować ok 75pkt.el Victor pisze:tak niski koszt byłby nieproporcjonalny w stosunku do kosztu orła.... chyba, że orły będą za 30-40 pkt (skoro sabretuski za 21...), to kto wie
gdyby fenix (który będzie o niebo lepszy od orła - powtarzam się - wiem) miałby być w koszcie orła, to po kij w ogóle orły wtedy
ja u fenixa obstawiam 3 ataki dół, 2 ataki góra + sejw 2+/1+, do tego może jakiś ward, na pewno 5S 5T 4WS dół, 5/6WS góra, góra lanca 3/4 W, no i przede wszystkim jakieś gięte umiejętności, kto wie - może kawał furiona i kudłatego był w pewien sposób proroczy, ale na pewno będą to jakieś fajne zdolności (mi często chodziło po głowie jakieś odradzanie etc) + no i latanie (+ vanguard za flying cavalry)
no i Wy to chcecie za 40-50 pkt? R U MAD ? powyższy profil fenixa wyceniam na minimum 70 pkt (jak wiadomo może być z 65, aby to była opcja must have w celu zwiększenia zysków ze sprzedaży po stronie GW)
Nie znasz się, drejki muszą być!el Victor pisze:oczywiście nie mam żadnej pewności, ale tak przypuszczamwydaje mi się, że 2xMC to byłoby jednak za dużo - a skąd w ogóle info, że 2x MC
popatrzmy na pozostałe armie w 8ed. - kazdej dostało po około 3-4 nowe jednostki - dobrze mówię ? U nas jeszcze dochodzi rotacja speciali do corów, więc i tak będzie urozmaicenie
myślę, że te MC u nas to będą właśnie fenixy w dwóch opcjach wystawienia, do tego ten rydwan, jakaś piechota (może maidenki) + coś tam jeszcze (jakiś smok) itp itd.
w każdym razie - drejki dla mnie wydają się mało prawdopodobne (to tylko moje domysły), bo to byłoby raczej za dużo nowych modeli jak na jedną edycję
szczerze - może tak na myślę dlatego, ze jakoś nie wyobrażam sobie tych modeli... i chyba nie chciałbym ich - bezskrzydłe małe smoczki... takie średnie trochę (moim zdaniem)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Cornerhammer ArmiesAsassello pisze:z tego co zrozumiałem, to kudłaty wymyślił, że łucznicy wystawieni w trzech rzędach będą dobrą kontrą na armie kampiące się narożniku.
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych