Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Fuxiorr Galeria - KRAŚKI !!! :D

Post autor: Rasti »

Po pierwsze - modelom nie robi się zdjęć z fleszem! I tak wyszły słabe. Po drugie nie rób na takim smoliście czarnym tle. Ok - ciemne tło, ale oświetl te modele, bo każde Twoje zdjęcie wygląda na robione w piwnicy.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Rasti pisze:Po pierwsze - modelom nie robi się zdjęć z fleszem! I tak wyszły słabe. Po drugie nie rób na takim smoliście czarnym tle. Ok - ciemne tło, ale oświetl te modele, bo każde Twoje zdjęcie wygląda na robione w piwnicy.
Proszę jaśniejsze [FLESZ] :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nowi nie mają podstawek zrobionych ..
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fux - skóra u ciebie kuleje bardzo mocno. Trzeba ją zupełnie inaczej malować. Wychodzisz z bardzo ciemnego brązu. OK, ale później robisz tylko 1 rozjasnienie jakimś cielistym i tak zostawiasz. Wygląda to koszmarnie, bez urazy. Odcieni rozjaśnień skóry imho powinno być minimum z 5, potem na to ogryn flesh i ostateczne rozjasnienia. Z tym elementem trzeba się trochę pobawić, inaczej wychodzi kiszka. Jak dałeś ciut lepsze światło, to to bardzo widać, niestety...
Podobnie brody. Fajnie, że próbujesz je ropzjasniać, ale tu też trzeba być delikatnym, żeby zagłębienia zostały ciemne. Jeśli juz na takie rozjaśnienie się decydujesz, to imho niezbędny tu jest wash badab black, co by zagłębienia bród przyciemnić. To z kolei da ciemniejsze brody. Żeby uzyskać pożądany kolor brody to chyba tylko delikatny drybrush po najbardziej wystajacych elementach, albo ciągnąć poszczególne włoski :wink:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Fux - skóra u ciebie kuleje bardzo mocno. Trzeba ją zupełnie inaczej malować. Wychodzisz z bardzo ciemnego brązu. OK, ale później robisz tylko 1 rozjasnienie jakimś cielistym i tak zostawiasz. Wygląda to koszmarnie, bez urazy. Odcieni rozjaśnień skóry imho powinno być minimum z 5, potem na to ogryn flesh i ostateczne rozjasnienia. Z tym elementem trzeba się trochę pobawić, inaczej wychodzi kiszka. Jak dałeś ciut lepsze światło, to to bardzo widać, niestety...
Podobnie brody. Fajnie, że próbujesz je ropzjasniać, ale tu też trzeba być delikatnym, żeby zagłębienia zostały ciemne. Jeśli juz na takie rozjaśnienie się decydujesz, to imho niezbędny tu jest wash badab black, co by zagłębienia bród przyciemnić. To z kolei da ciemniejsze brody. Żeby uzyskać pożądany kolor brody to chyba tylko delikatny drybrush po najbardziej wystajacych elementach, albo ciągnąć poszczególne włoski :wink:
Na fotkach nie widać [ za jasne ] ale są 4 rozjaśnienia skóry. Brody mi takie odpowiadają, bardziej niż z drybushem
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Brody można jeszcze takie polubić, każdy ma swój styl... ale kontrast na skórze jest brzydaśny, moim zdaniem. Nie dość że za duża amplituda między odcieniami to i przejść wcale nie widać #-o

Tymniemniej, figurki overall całkiem fajowe :wink:
Obrazek

Kaagular
Wałkarz

Post autor: Kaagular »

Imo widać rozjaśnienia na skórze, ale problem chyba w tym, że baza jest mega ciemna. Jak skóra murzyna. Lepiej dać jakiś Cadian Fleshtone plus 2 warstwy Reikland Fleshtone jak ma być ciemna skóra i potem rozjaśniać. Żeby zrobić ładne przejścia z tak ciemnego do tak jasnego to trzeba być niezłym mistrzem :]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie taka ciemna baza powinna być tylko w okolicach oczu, później łatwiej się oczy maluje , zostawiając taką cienką ciemną obwódkę. Dlatego maluje tak ryjoka całego, potem oczy, a dopiero później właściwą bazę dla całej skóry...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Normalne fotki w świetle dziennym na słoneczku ale chyba lepsze to niż flesz :
Klocuś czyli co narazie maźnięte :
Obrazek
Obrazek
Chłopaki od piwa :
Obrazek

Ps. Wiem że słabo maluje, ale ja maluje bo to mi się podoba i by na stole nie był sam metal a kolorki.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Tak trzymaj, nie jeden chcialbym miec tak pomalowana armie.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Fuxiorr pisze: Ps. Wiem że słabo maluje, ale ja maluje bo to mi się podoba i by na stole nie był sam metal a kolorki.
I właśnie to jest najważniejsze :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fux - i tak robisz duże postępy biorąc pod uwagę fakt, że malujesz od niedawna =D> . Wszystko idzie w dobrym kierunku, więc jestem spokojny o Twoje malowanie za parę miesięcy...

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Z wiosennym słoneczkiem nawet zdjęcia lepsze :) Widać teraz rzeczywiście więcej warstw niż poprzednio, ale nadal będę drążyć temat skóry - albo trzeba zmniejszyć kontrast między pierwszą warstwą (brązem) a następną, albo zostawiać dużo, dużo cieńsze te brązowe wgłębienia, naprawdę tylko w wyjątkowych miejscach. I na brodach ostatnie dwie warstwy nie powinny wchodzić pomiędzy włoski, tylko po samych pasemkach przejeżdżać - całkiem łatwo to osiągnąć malując bokiem pędzla z niewielką ilością farby na włosiu.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

WIP
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Czyżby regiment kuszoli w drodze?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

dzikki pisze:Czyżby regiment kuszoli w drodze?
No ale tylko z 10 :P

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Całkiem w cipkę, że tak się brzydko wyrażę. Serio malowanie bardzo mi się podoba, błękit przykuwa oko. Chciałbym mieć taki klocuszek i ja!

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Kusznicy są w pytkę. Może i ja kiedyś sobie zrobię. W sumie będziemy mieli podobną kolorystykę Fux, bo ja takie dobieram dla hamków. Podobają mi się elementy kolorystyczne, które wyróżniają je.

10 to limit, bo tyle masz czy dlatego, że tyle ci potrzeba do gry?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Vraith pisze:Całkiem w cipkę, że tak się brzydko wyrażę. Serio malowanie bardzo mi się podoba, błękit przykuwa oko. Chciałbym mieć taki klocuszek i ja!
Niestety mam 2 kapie w tym regimencie :P
dzikki pisze:Kusznicy są w pytkę. Może i ja kiedyś sobie zrobię. W sumie będziemy mieli podobną kolorystykę Fux, bo ja takie dobieram dla hamków. Podobają mi się elementy kolorystyczne, które wyróżniają je.

10 to limit, bo tyle masz czy dlatego, że tyle ci potrzeba do gry?
Tylu mam i tylu chce używać :P. Ja maluje na karak kardim czyli podstawowy kolor to czerwień + jakiś 2 dla danego regimentu. Mi się najbardziej podoba czerwień z żółtym lub niebieskim. Błękitne elementy właśnie zrobiłem bo na fotce są nie zrobione

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dobrze idzie =D> , poza tym FIGSY :!: :!: :!: :wink:

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Jak tak zmalujesz całą armię to będzie petarda.
Naprawdę bardzo ładnie wyglądają Twoje krasie.
Obrazek

ODPOWIEDZ