Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
NIe piszą że nie może (zwykle w takich razach jest uwaga że nie może), poza tym "fire the skull cannon in the same way as a normal cannon,[..]."
- SaperHeart
- Piłkarz
co sie dzieje jesli mam warda na 2+ przeciwko pierwszej ranie od lesser gifta, i w tej turze dziala chaotic surge, ktory polepsza wardy o jeden, mam warda na 1+ ?
TRUE LEGION KRAKÓWGeneral Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom)
używacie bloodcrusherów?
jak rozumiem to to ma 3 rany wytrzymałość 4 AS 4+? trochę cienko za te punkty szczególnie w porównaniu co much
jak rozumiem to to ma 3 rany wytrzymałość 4 AS 4+? trochę cienko za te punkty szczególnie w porównaniu co much
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Jakie jednostki są niegrywalne w nowym booku? Bo robię liste zakupów i nie wiem co pominąć. Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że flamery to jakaś padaka. Co turę mam komuś dawać regenkę? Bez jaj...
1. Jak się sprawują płaszczki, blood craszery, FIENDY.
2. Ten duży bydlak z czterdziestki jest fajny czy tylko oddaje punkty? Bo model paskudny ale co za problem sobie jakiś fajny zamiennik znaleźć
O te wszelakej maści czarioty nie pytam bo ludzie pewnie tym jeszcze nie grali, jedynie czariot tzeentcha mnie zaciekawił w sumie ale to sobie potem sproxuje i sprawdzę
1. Jak się sprawują płaszczki, blood craszery, FIENDY.
2. Ten duży bydlak z czterdziestki jest fajny czy tylko oddaje punkty? Bo model paskudny ale co za problem sobie jakiś fajny zamiennik znaleźć
O te wszelakej maści czarioty nie pytam bo ludzie pewnie tym jeszcze nie grali, jedynie czariot tzeentcha mnie zaciekawił w sumie ale to sobie potem sproxuje i sprawdzę
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
W tym booku bardzo niegrywalny jest chyba tylko Bloodthirster i flamery (o ile regena dawana przez zasadę "Warpflame" się kumuluje), cala reszta jest bardziej lub mniej grywalna.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Z tego co pamiętam to się właśnie kumuluje, a jak coś już ma regenę to ją polepsza o 1 super jednostka, ale dla przeciwnika. A tak mniej grywalne? To sobie jakieś priorytety ustalę. Zwłaszcza z tego co wymieniłem wcześniej.
Z tego co obserwowalem na blogach plotkarzy i forach to tak jak ostatnio czyli najprawdopobniej wakacje i była mowa o wydaniu nowych Greater Daemonów. Jednakze te plotki były tak z poczatkiem roku i zakladaly ze 2 z 4 demonow wyjda z ArmyBook/Codex. To sie jednak nie stało a nowych plotek apropo demonów nie widzialem. Ktoś ma świeższe informacje ?Raamiel pisze:Czy już wiadomo kiedy i co zostanie wydane w SECOND WAVE ?
Tez nie jestem zwolennikiem FailCastu ale ostatnie bylem bardzo mile zaskoczony. Kupilem znajomemyDE Cauldron if Blood i musze przyznac ze byl niezle odlany. Coraz wiecej slysze komentarzy ze GW coraz lepiej kontrole jakosc FC. Ponadto zawsze przed zakupem w sklepie masz mozliwosc sprawdzenia fogurki i w razie babli, niedorbek itp mozesz zwrocic model. Jak kupilem Cauldron to sam sprzedawca poprsil mnie o sprawdzenie przed kupnem. Ale co do kupna Greater Daemona tez sie wstrzymuje, bo te modele sa juz dosc stare i moze za niedlugo pojawia sie nowe ladniejsze ( moze nawet plastikowe...)Raamiel pisze:Rozumiem, bo potrzebuje Wrony ale nie chciałem kupować starego wzoru FC modelu.... jest kiepskiej jakości :/
Oby nie, przecież takie ograniczenie uwala jednocześnie oprócz much i furii takie gięte jednostki jak screemery i rydwan tzeencha... Idiotyzm no ale czegoś takiego właśnie bym się spodziewał po ar.com
Witam
Wczoraj w czasie bitwy natknąłem się na parę rzeczy i co za tym idzie mam parę pytań.
1).
Czy może ktoś mi na priva lub tutaj opisać krok po kroku jak działa portal ?
2).
W unicie 6 modelowym Bestii (2 ranki):
Ile ataków leci z 2 ranki ? Chodzi mi czy tylko po 1 ataku maja Bestie tak jak piechota czy może więcej ?
Stompa tylko z pierwszej ranki tak ?
3).
Czy horrorki dostają bonus do dispela za ranki tak samo jak do czarowania ?
4).
Model dostaje czarem który zmienia ruch na D6M ale posiada baner który dodaje +1M czy w takim przypadku rzucam kostką i do wyniku dodaje +1M za baner ?
Czy może czar zastępuje też działanie banera ?
5).
Czy greapshot w Skull Canonie ma 5 siły czy 10 ?
Dziękuje
Wczoraj w czasie bitwy natknąłem się na parę rzeczy i co za tym idzie mam parę pytań.
1).
Czy może ktoś mi na priva lub tutaj opisać krok po kroku jak działa portal ?
2).
W unicie 6 modelowym Bestii (2 ranki):
Ile ataków leci z 2 ranki ? Chodzi mi czy tylko po 1 ataku maja Bestie tak jak piechota czy może więcej ?
Stompa tylko z pierwszej ranki tak ?
3).
Czy horrorki dostają bonus do dispela za ranki tak samo jak do czarowania ?
4).
Model dostaje czarem który zmienia ruch na D6M ale posiada baner który dodaje +1M czy w takim przypadku rzucam kostką i do wyniku dodaje +1M za baner ?
Czy może czar zastępuje też działanie banera ?
5).
Czy greapshot w Skull Canonie ma 5 siły czy 10 ?
Dziękuje
Daemons, X-Wing & Black Tea
2. Bestie z tyłu kulają na liczbę ataków normalnie, ale max co mogą wypłacić, to po 3 ataki. Stomp jest wypłacany tylko w styku.
3.Horrory zawsze są magiem 1 poziomu, bonus za ranki jest tylko do casta.
4.Czar zastępuje wszystkie działanie bannera.
5.To normalny grapeshot z S5 AP
3.Horrory zawsze są magiem 1 poziomu, bonus za ranki jest tylko do casta.
4.Czar zastępuje wszystkie działanie bannera.
5.To normalny grapeshot z S5 AP
Dzieki za odpowiedzi
Jeszcze pytanko:
Blue Fire na Rydwanie Teczy jest liczone jak Grapshot z siłą D6+3 czy też ma AP ? czy już bez AP ?
W broni Blue i Pink Fire jest napisane że nie może użyć opcji "Stój i strzelaj"
ale u Soul Grindera i w Skull Canonie niema tego dopisku czy to oznacza że mogą zrobić stój strzelaj ?
Dziekuje
Jeszcze pytanko:
Blue Fire na Rydwanie Teczy jest liczone jak Grapshot z siłą D6+3 czy też ma AP ? czy już bez AP ?
W broni Blue i Pink Fire jest napisane że nie może użyć opcji "Stój i strzelaj"
ale u Soul Grindera i w Skull Canonie niema tego dopisku czy to oznacza że mogą zrobić stój strzelaj ?
Dziekuje
Daemons, X-Wing & Black Tea
Kogo wybrać na heralda? Mam dwa modele i nie wiem który pierwszy malować. Staroedycyjny flamer jest bardziej demoniczny i generalnie bardziej mi się podoba, ale nie będzie to traktowane jako prox? W końcu ktoś może się przyczepić, że to flamer jednak... Z kolei mag tzeentcha wochu jest pozbawiony laski, dałem mu eldarski mieczyk od jakiegoś harlekina chyba. Co myślicie?