DMŚ - 6-7 kwietnia - Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Re: DMŚ - 6-7 kwietnia - Bielsko-Biała

Post autor: Solo »

Cześć i czołem na szczęście dość szybko pozbierałem się po tym przegranym turnieju, dlatego spróbuje go dość obiektywnie opisać ponieważ jest o czym mówić :D a słowo prawdy zawsze jest warte wypowiedzenia.
Jeśli chodzi o przygodę z perspektywy Szybkiego Szpila, klubu który bronił w tym roku mistrzostwa i wicemistrzostwa Śląska.
Fenomenalnie przygotowany Król Słońca z doskonałymi graczami z najjaśniejszego z jasnych klubów przyjechał w chwale po to aby ostro wedrzeć się na 1 miejsce, pierwsza bitwa z Opolską Akademią Wojny wypadła wystarczająco dobrze ponieważ wbiliśmy maxa, kapitan musiał nas hamować, wiedział że nie ma stołów na wymianę więc w tej bitwie blaty nie pękły, w dobrych nastrojach stawiliśmy czoła rewelacji z Wrocławia Gamblersą, po raczej słabym sparowaniu (trochę przez przerwę obiadową ) wyszło w jakim klubie jest sędzia :D no i obessaliśmy bardzo bolesnym maxem 35-65,w średnich nastrojach podeszliśmy do trzeciej bitwy z Morrokiem i jego KGB na szczęście przypomnieliśmy sobie jak się gra i wbiliśmy sytą maskę (jak wieczorny kebab).
Wieczór spędziliśmy z Furionem który próbował nauczyć grać w swoją grę Goblina, Marka, Andrzeja, Qc i mnie, Goblin całe szczęście zużył właśnie na tą grę co miało fatalne skutki paręnaście godzin później, następne na lekkiej bani przyjęliśmy w gości Marka R. pseudonim Gladiator człowieka który położył Dymitra tego z piosenki "czerwony jak Dymitr" na szczęście koledzy odciągnęli Gladiatora na czas dzięki czemu Wrocław grał do końca w 5, ale cóż w końcu maro te swoje 70 kg ma :D
W miłej atmosferze pośmialiśmy się do rana z opowieści Szaitisa o 8 bili i ich wielkiej przyjaźni z Laikiem.
Dzień drugi zaczął się ciepło przy umywalkach z ciepłą wodą nie ma co trzeba pochwalić chłopaków że woda była ciepła no i nikt sobie nie złamał ręki pod prysznicem :D
Bitwa z 8 bilą tzw pojedynek światów dobra i zła, Czerwony Kapturek dopada złego wilka, ostateczne rozwiązanie kwestii kto ma przystojniejszego Führer, po paringach dobrych dla nas zaczęliśmy grę, osobiście dostałem czarną owcę 8 bili Sergiusza który tak jak przewidział cały świat ubrał na tą bitwę czarną SS-owską koszulkę jak mogli wygrać grając w 4 na 6, dostali delikatne czoko 52-48, dlaczego tak mało do teraz nie wiem :D życzliwość Goblina i Marka + niefart Suchego, brak mojej Bomby i Andrzej w teamie to są przyczyna naszego zdecydowanie małego zwycięstwa ale kwestię wspanialszego Führer zostały rozwiązane raz na zawsze.
Niestety kolejna przerwa obiadowa i nasz kapitan który lubi nabijać się z Cukrzyków nie zdał LD zamiast rozpisać paringi wolał masować kotleta przed zjedzeniem, a my przecież trafiliśmy na Ryk Częstochowa, Głodne Kanibale z Ukrainy ? Wściekli Wojownicy z Radzieckich Łagrów ? Zabójczo Skuteczny Odział Żydów z filmu Bękarty Wojny ? Tytani Battla ? Okultyści Fluffego ? Przyjaciele Mallala ? Top 3 ostatniego DMP ?? Warszawa powiedziała by po prostu no kurwa nie wiem kto to jest, ja natomiast wiem że to Koledzy Bombaja ze Świętego Miasta Częstochowa, Herkules z kolegami tak ale w kapsle, po moim krótkim opisie widzicie że tylko ja nie zlekceważyłem tego teamu.
Zaczęło się niewygodnym parowaniem wystawili swoją Gwiazdę Bombaja który zgarną mnie na lustrzaną bitwę przyjaźni 13:7 dla Przywódcy Skaveńskiej Rzeszy tzn dla mnie, niestety reszta paringów była delikatnie mówiąc zła albo słaba, chłopaki obrócili nasz największy atut jakim miał być niegrający kapitan i czytając mu w myślach albo przekupując go za garść skorupek po orzeszkach uknuli takie paringi z którymi nie dało się za wiele zrobić. No i SS przegrał tą bitwę zasłużenie 46:54, bolesna prawda Panowie z Częstochowy odrobili w 2 tyg zadanie domowe i pokazali super skilla my poczuliśmy się zwycięstwami już po losowaniu, dumni ostatnim tryumfem w Krakowie nad RyK
6 miejsce mocna kompromitacja ale cóż jak to mówi Goblin przed każdym turniejem drużynowym "nie ważne jak mocno potrafisz uderzyć, ważne ile ciosów potrafisz przyjąć i walczyć dalej".
Więc gratulację dla Wrocławia wspaniale zagrali i pokazali wedle oczekiwań na co ich stać.
Gratulację dla 8 Bili bardzo dobrze zagrany turniej wygrali wszystko co było do wygrania w tym dniu.
Serdeczne gratulację dla największej niespodzianki turnieju Tru Legionu szacunek, chylę czoło :) Brawo chłopaki ! Piotrze gratuluję zespołu, wiadomo kto jest prawdziwym Legionem przynajmniej na Śląsku.

Czytając opis Furiona chciało by się powiedzieć panowie nie było tak źle, było jeszcze gorzej ;)

pozdrawiam i dzięki za turniej.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Szaitis pisze: Brutalnie się z nami obszedłeś, ale masz niestety sporo racji. Ja Ci na bieżąco, w miarę mojej wiedzy, wyjaśniałem konkretne sytuacje, niemniej rozumiem irytację...
Rozumiem i doceniam to, naprawdę. Tym niemniej Twoją pierwsza reakcją było zdziwienie, czemu pytam akurat Ciebie. Ja jestem starym wyjadaczem turniejowym a na tym turnieju naprawdę czułem się zagubiony.
c4h10 pisze:Szkoda Furion, że ślepo-emocjonalnie oceniłeś turniej i nie rozbiłeś na czynniki jak robisz to w przypadku masterów.
Bo to nie był master - mimo, że kosztował tyle samo ;)

Co do Twojej części roboty, to nie mam zastrzeżeń. Decyzje podejmowałeś szybko, pewnie i konsultując się w miarę uznania - czyli tak, jak to się powinno robić.

pozdrawiam
Furion

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Leoh pisze: Natomiast bardzo podobało mi się sędziowanie Butana, w trudnych i niepewnych sytuacjach nie zgadywał z przekonaniem w glosie (co zauważyłem nie jest wcale rzadką praktyką!) tylko przeglądał odpowiednie źródła i rzetelnie wyjaśniał sprawę do końca. Nie było też wstydu z proszeniem "chodzącego i mówiącego podręcznika" Kudłatego o konsultacje. IMO takie sędziowanie zasługuje na wyróżnienie.
+1

Butan klasa, a turniej z mojej perspektywy też fajny. Ale tu znowu muszę się podpisać pod opinią Piotra B - nam było fajnie, bo nocowaliśmy w wygodnych hotelach, więc nie mogę mówić za kogoś kto musiał nocować na miejscu bez prysznica.
Zresztą widać było na drugi dzień, że sprzątaczki były nie ogarnięte, bo w kiblach był dwudniowy mordor

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Solo , Furion - przesadzacie. Przynajmniej w niekonsekwencji byli konsekwentni - i mogłem zobaczyć wszystkich moich najlepszych kolegów![mimo krótkiego pojedynku wzrokowego przed szkołą, no i Laik mimo tego ze mówił ze mnie pobije jednak się powstrzymał, ale co będzie po tym poście - nie wiem] których lista jest długa ; D

Team Wrocław, każdy z was kocha mnie za co innego z wzajemnością, ale kluczowy Furion Wyznawca dzięki któremu nie wiem czym jest LoL i DoTa ale wiem ze DoTa jest lepsza! zajebista planszowka man :D i jesteś najluźniejszym graczem jakiego znam, taka mam opinie! Kraków jako całość, choć nie miałem tyle czasu ile chciałem żeby męczyć PiotraB (z czego był pewnie zachwycony^^), oba Legiony rox szczególnie True, gratuluje! ; ) Mistrz Bombaj niszczyciel moich marzeń (kotlet mnie zmógł), Warszawa z mistrzem Shinem z planem, Gąsiorem który zapatrzony w Cahira Sapkowskiego jest "Warszawiakiem uparcie twierdzącym ze nie jest Warszawiakiem" - tak dla mnie jesteś mniej warszawscy niż moim znajomi z Sosnowca! ; ) Do tego masa pozytywnych twarzy, Marek Rymar morderca z powołania cichy chłopak z wyboru, Wojtek "Ogarnij życie Qc bądź poważny" Wojtuś, Khuman mono khorne z heraldem teczy (^^), i mój team - wyjazd nie zakończony sukcesem ale cóż - byliśmy ; ) a na koniec wszyscy moi ulubieni chłopcy w białych koszulkach, każda z dopiskiem "nie wiem nie organizuje tu" ; * Gratulacje Wrocławiowi za zabranie nam tytułu (ale nie pucharu :* po to zapraszamy na SMŚ ; *) i 8 bili za będące hitem 2 miejsce - poszło wam zajebiście!

Do zobaczenia na lokalach i masterach misie!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Furion pisze:
Szaitis pisze: Brutalnie się z nami obszedłeś, ale masz niestety sporo racji. Ja Ci na bieżąco, w miarę mojej wiedzy, wyjaśniałem konkretne sytuacje, niemniej rozumiem irytację...
Rozumiem i doceniam to, naprawdę. Tym niemniej Twoją pierwsza reakcją było zdziwienie, czemu pytam akurat Ciebie. Ja jestem starym wyjadaczem turniejowym a na tym turnieju naprawdę czułem się zagubiony.
Wcale się nie dziwię że tak reagowałem, ja na ten turniej przyjechałem jako gracz drużyny która liczyła, że powalczy z mocniejszymi drużynami. Ewentualnie jako murzyn noszący stoły.

Głównym organizatorem stawałem się w trakcie tej imprezy, nie mając ku temu żadnego przygotowania... Stąd mój brak wiedzy na pytania które zadawaliście mi w trakcie imprezy... Miało być zupełnie inaczej...

@Solo - jak zawsze zajebista relacja! Szkoda, że się tak szybko zwinęliście, nawet nei było okazji pogadać po 5 bitwie :twisted:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

A z turnieju na swoim Kucyku odjeżdżałem tak:

http://www.youtube.com/watch?v=YSxBUp4dFEU

stały akcent muzyczny dodany ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Howg, odespane.
Ogólnie Król Słońce opisał nasze waleczne (pod)boje, mnie zostaje tylko podziękować teamowi za mega klimat i możliwość poszpilania razem. Moim przeciwnikom duże thnx, zwłaszcza graczowi OK z KGB który się nade mną litował w tym paringu 8)

Co do samego turnieju, sorry chłopaki ale zgadzam się z Furionem.
Miejscówka-była dośc słaba,really. Ciężki dojazd, warunki w szkole takie so-so (mnie było dość duszno na tej sali), spanie praktycznie w imprezowni bo jak zrozumiałem były tylko 3 sale, prysznice (wtf).. i tak qzwa lokalizacja- żeby po głupie fajki pójść trzeba błądzić przez 40 min po tych outlandach, o jedzeniu nie wspominając.

Jedzenie-jeżeli chodzi o obiad to powiedziałbym extra- 12 zł za niezłą wyżerkę z darmowymi refillem surówek-hit. Ale ze zamknęli ten barek w sobotę o 14 to chyba jakieś żarty. To samo z dostarczeniem informacji po turnieju o tel. do pizzeri/kebaba - gdyby przez przypadek Szaitis nie miał tego w telefonie to niczego byśmy nie ogarnęli.

Sędziowanie- jeżeli chodzi o merytoryke to absolutnie bez zastrzeżeń ale: sędziego potrzebowałem 3 razy podczas turnieju, i za każdym razem nie mogłem go znaleźć. Miałem wrażenie ze jakieś koszulki odblaskowe to standard, ale nie. kwestie jakiś ekranów z wynikami czy chociażby z czasem to powiedzmy może exces, ale tez brakowało.

Stoły/Jakość gry - Były spoko. fajne i wygodne do gry tereny.

Impreza i afterparty- ciężko mi oceniać, bo zawędrowałem tam na chwile (w poszukiwaniu jakiegokolwiek sklepu,dammit) i gdyby nie to ze szedłem tam z Szaitisem, nigdy bym tego lokalu nie znalazł (drogi powrotnej jak się okazało, też nie). Wieczór umilał mi Furion z opowieściami o tym ze w Docie trzeba bić graczy żeby mieć pieniądze,co zajmuje ok. 15 sekund i jest to podobno bardzo dużo 8)

Nocleg- niby spoko, bo salka ciepła i materace były, ale fakt ze było to naprzeciwko imprezowni i oberwaliśmy ostatnim komandosem, niszczycielem Dymitra Markiem (który zajumał mu Heinekena, nomen omen) nie zasnąłem do chyba 3ej.

Organizacja overall- i tu sie wyżalę. Panowie, słabość czuje. Znam realia z jakimi się borykaliście w kwestii miejscówki-dostaliście niezłego kopa w nerki i musieliście to jakoś pociągnąć, ale ze nie było niegrającego Orga, straszny misz-masz z czasem na gry ( te przerwy obiadowe :/) brak jakichkolwiek sensownych nagród (nawet pucharka, really?). za 40zł/os w otoczce promowanej przez Tomka jako imprezie niemalże Masterowej , Event był lekkim nieporozumieniem. Słabej jakości lokal.

Ostatecznie bawiłem się przednio , bo te eventy do dla mnie możliwość zobaczenia się z ludźmi i okazjonalnego zrobienia na OnG 10-10 :) Zawsze extra jest zobaczyć szalejącego Kumana czy uczącego sie grac PiotraB ;p Mam nadzieje ze szybko ogarniecie to lekkie potkniecie i Master w Orlim będzie na tip-top.

Pzdr,KG

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Przyłączam się do zachwytów nad sędziowaniem Butana =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

SMŚ? Będzie jeszcze jakaś drużynówka na Śląsku? Kiedy?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Singlowe Mistrzostwa Slaska Piotrze;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ugh:(.. szkoda... u nas można zrobić ale max 6 teamów - zresztą byliście przecieć...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

6 drużyn to ciut za mało :(

Myślimy intensywnie na dolnośląskimi mistrzostwami w tym roku - byliby chętni?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

My przyjedziemy w dwa składy Legion i Tl raczej na pewno.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Durin pisze:Singlowe Mistrzostwa Slaska Piotrze;)
Myślałem że SOLOwe Mistrzostwa Śląska ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dziękuje graczom za przyjazd, gratulacje dla Kompromitacji, Ósmej Bili i True Legionu - konia z rzędem dla tego kto przewidziałby takie top3! Dziękuje wszystkim uczestnikom, mam nadzieje że rozegraliście 5 zażartych bitew i battlowo jesteście w 100% zadowoleni :)

Przepraszam za niedociągnięcia.
Wysypała nam się miejscówka i na nieco tydzień przed załatwiliśmy tą szkołę (robiliśmy tam do tej pory jednodniowe turnieje i nie było problemu).
Ze względu na zmianę pracy, przeprowadzkę i wyjazd nie mogłem zająć się organizacją tak jak w latach ubiegłych. Co do pryszniców – wiem że to teraz niewiele zmieni - zostałem poinformowany że będą dostępne – raczej celowo nie dezinformowałem.
3 sale szkolne do spania dla około 40-45 osób wydawały mi się odpowiednią ilością.
Impreza była 10 minut od miejsca turnieju, mapka umieszczona w ogłoszeniu (sklep spożywczy był po drodze do niej) – znów brakowało osoby która by o tym poinformowała na miejscu.

Mam nadzieję że sedno turnieju – czyli sama gra dała Wam tyle zadowolenia co powinna.
Turniej stał na wysokim poziomie – dzięki graczom, nigdy do tej pory nie był tak mocno obsadzony, myślę że koledzy z Warszawy przekonali się że wyprawa na Śląsk to nie jazda po swoje, tylko boje o punkty :)

Nie sądziłem że tyle kłopotów będzie kiedy mnie nie będzie, czy warto było odwołać turniej z tego powodu – przykro mi kiedy słyszę tak mocne stwierdzenia - czy 75 graczy żałuje że przyjechało na turniej, z ogółu relacji to nie wynika - nie wiem, na pewno uratowalibyśmy Dymitra przed Rymarem :mrgreen:

Dziękuje osobom które działały przy turnieju – Butan, Debelial, Spawn, Big Boss M, Jasif, Gremli, Xargos i Szaitis – wepchnięty w tą rolę sytuacją.

Przed turniejem już to mówiłem (m.in. Qcowi) że nie będę organizował w przyszłym roku DMŚ, tak więc cieszę się Solo że chcesz je ponownie organizować:) – polecam współpracę z Łukaszem i robienie tego w Kozlowie (proponowałem tą miejscówkę jako alternatywę kiedy pojawił się problem z ATH, zostałem jednak zapewniony że szkoła w Komorowicach jest ok - szkoda).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

O tą szkołę nie musicie się martwić w przyszłości, ze względu na to, że Pani dyrektor była świadkiem naocznym wspomnianego zdarzenia, raczej już tam nas nie wpuszczą :?

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Naprawdę nie ma filmiku z tych zapasów?
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Król Goblinów pisze: Zawsze extra jest zobaczyć szalejącego Kumana czy uczącego sie grac PiotraB ;p
Pzdr,KG
Epic :)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Dzieki za trurniej, było na prawe spoko miła atmosfera znajome mordki itd. :P Minsuów nie bede wymieniał bo chyba wszystkie zostaly juz powiedziane. Dzieki wszystkim moim przeciwnikom za gry raczej bez spiny i w miłej atmosferze. Organizatorom za ogarniecie tego bajzlu ktory po mimo iz zabraklo glownego orgi udalo sie wam jakos ogarnac. Ofc +1 Butana za sedziowanie ;) I za fajnie spedzony wieczor ;) Graty dla zwycięsców!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Dymitr pisze:
Myślimy intensywnie na dolnośląskimi mistrzostwami w tym roku - byliby chętni?
Z Opola pewnie z 2 by były ;)

ODPOWIEDZ