Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Smh »

dzikki pisze:Mi nowe by się podobały, gdyby dano większą różnorodność. I nikt mnie nie przekona, bo nawet imperium ma większą różnice modeli między sobą. I najgorsze jest to, że odbierane są modele a nie dodawane nowe.
Dzięki nowym plastikom jesteś w stanie złożyć zdecydowanie więcej RÓŻNIE WYGLĄDAJĄCYCH modeli niż stare metalowe, które były edytowalne tylko na poziomie doboru kolorów i malowania.
dzikki pisze:Brak dynamizmu nowszych modeli krasnoludów też jest widoczny.
Zależy jak je złożysz... w końcu multiparts, jednak w niektóre stare modele ciężko doścignąć w pozach i dynamice.

Wszystko ma swoje zady i walety, wszystkie figurki mają swój urok, taki czy inny. Każdy ma swoje zdanie.

P.S. Zbieram nowe i stare i wszystkiego mam dużo (over 10k pkt!)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Pamiętaj jeszcze o zdobnikach, szczególach i dodatkach na starych figsach. Ale ok, ja już tu nie zaśmiecam. W końcu to galeria.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

dzikki pisze:Pamiętaj jeszcze o zdobnikach, szczególach i dodatkach na starych figsach. Ale ok, ja już tu nie zaśmiecam. W końcu to galeria.
pamiętam... dlatego piszę, że plastiki możesz złożyć na zdecydowanie więcej sposobów niż stare metale

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Smh pisze:
dzikki pisze:Mi nowe by się podobały, gdyby dano większą różnorodność. I nikt mnie nie przekona, bo nawet imperium ma większą różnice modeli między sobą. I najgorsze jest to, że odbierane są modele a nie dodawane nowe.
Dzięki nowym plastikom jesteś w stanie złożyć zdecydowanie więcej RÓŻNIE WYGLĄDAJĄCYCH modeli niż stare metalowe, które były edytowalne tylko na poziomie doboru kolorów i malowania.
No i co że złożyć można jak to same klony.. ta sama twarz, strój, broń itp.
Ja mam 34 hamaków - każdy inny
35 warriorsów- każdy inny
Więc raczej plastik to same klony [-X
Morog pisze:klimat karłów z cyrku
Nie zgodzę się. Stare krasie mialy klimat nowe nie mają, tylko stoją w dziwnych pozach - ani budowa ciała okrągła, ani siaka tylko jakieś dziwne coś. Nowe plastikowe krasnale nawet krasnali nie przypominają i maja ten sam poziom co mantic. Jedyne plastiki które są ładne to AoW bo one mają jakiś kształt....
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Dobra bo widzę, że spam odchodzi to wstawię to co dziś na szybko udało mi się zmalować.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za tego kuchcika zabiorę się w następnej kolejności :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Fuxiorr pisze:
Smh pisze:
No i co że złożyć można jak to same klony.. ta sama twarz, strój, broń itp.
Ja mam 34 hamaków - każdy inny
35 warriorsów- każdy inny
Więc raczej plastik to same klony [-X
zdefiniuj słowo "klony", bo ktoś np 6 _różnych_ rodzajów kraśków z zestawu startowego uważał za klony...

Rakso - możesz wydzielić całą tą dysputę do osobnego wątku?

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

[/quote]

zdefiniuj słowo "klony", bo ktoś np 6 _różnych_ rodzajów kraśków z zestawu startowego uważał za klony...
[/quote]
Bardzo podobrne elementy, poza itp. Twarze warriorsow z plastiku sa "chyba " wszystkie takie same
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Fuxiorr pisze:Bardzo podobrne elementy, poza itp. Twarze warriorsow z plastiku sa "chyba " wszystkie takie same

chyba na zdjęciach i malowaniach GW... :roll:

a by wzniecić jeszcze większy flejm to powiem, że najbardziej podobają mi się plastiki z 6ed... to było bardziej klonowate niż obecne kraski

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

Panowie, tak prośba do Was: co mógłbym jeszcze zmalować na tych nieumarłych krasnoludach? Chodzi mi o zbroję przede wszystkim ;) Ten z lewej w zasadzie skończony jest.

Obrazek

Obrazek
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

większe krawędziowanie jasnym srebrnym?

albo fotka nie taka... ten miedziany/złoty wygląda na bardziej wykrawędziowany

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A co z pigmentami? Odrobina rdzy... ewentualnie jeśli zakładając, że dobra krasnoludzka stal ;] to śniedź na niektórych elementach płaskich.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

Morog: naprawdę spoko armia, kolory trochę przytłumione i brakuje jakiegoś-takiego-czegoś co na danym modelu przykłuwałoby wzrok, pierwsze skojarzenie to bejca ale mogę się mylić. Podstawki aż się proszą o jakieś kępki trawki [-o<
Mam nadzieje że wyzywania od zboczeńców i straszenie Księgą Krzywd nie bierzesz do siebie :P

Vraith: muzyk fajny, przydałby się zdjęcie z tylca no i wnętrze trąbki może na czarno malnąć żeby zrobić "dziure na wychodzący dzwięk"

Shin Ryu: nie znam histori jaka kryje się za tymi figsami ale jak umarlaki, to tak jak poprzednicy piszą, zboję wykrawędziować i "pobrudzić" , skoro nie żyją to nie dbają o ekwipunek :wink:

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

to nie jest bejca, a takie podstawki mi się podobają ;) to skała i rzużel, na tym trawa nie rośnie ;)
no i właśnie krasnoludy to nie cyrkowi klauni jak w wielu armiach prezentowanych tutaj
powinni być w ciemnych ziemistych barwach, do tego stal i złoto
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Morog pisze:to nie jest bejca, a takie podstawki mi się podobają ;) to skała i rzużel, na tym trawa nie rośnie ;)
no i właśnie krasnoludy to nie cyrkowi klauni jak w wielu armiach prezentowanych tutaj
ale to fantasy - trawa może rosnąć na skale, a jak nie trawa to jakieś inne coś, co urozmaici podstawki, oczywiście moim, skromnym zdaniem...
co do barw - różne twierdze - różne barwy, jeden lubi wielokolorowe krasnoludy, ktoś inny trzyma się jednego schematu koloru/kolorów, ale najważniejsze, żeby WŁAŚCICIELOWI SIĘ PODOBAŁO

No i podsumowując wszystkie dzisiejsze posty, w tym temacie komentujmy malowanie :!: no chyba że ktoś coś ulepi/wyrzeźbi to wtedy pojedziemy, czy nam się figs podoba czy nie...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Morog pisze:to nie jest bejca, a takie podstawki mi się podobają ;) to skała i rzużel, na tym trawa nie rośnie ;)
Wole cyrk niż imitacje krasnoludów z plastiku :roll: jaką ktoś ostatnio nam pokazał 8)
Ps: Daj wiekszę krawędziowanie na stali

Świński
Wodzirej

Thorkild pisze:
Vraith: muzyk fajny, przydałby się zdjęcie z tylca no i wnętrze trąbki może na czarno malnąć żeby zrobić "dziure na wychodzący dzwięk"
Chcialem nawiercic i pewnie tak zrobie ale malowałem na szybko i wiertełka też jakoś specjalnie szukać mi się nie chciało.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

:lol2: chciałem napisać o nawierceniu ale pomyślałem, że na tym etapie malowania za późno na takie rady :lol2:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Vraith pisze:Dobra bo widzę, że spam odchodzi to wstawię to co dziś na szybko udało mi się zmalować.
Będziesz jeszcze wyciągał kolor z pióra np. jaśniejsze pasma?

Świński
Wodzirej

Nie - pióro miało być właśnie mocno czerwone aby przykuć wzrok.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Shin Ryu pisze:Panowie, tak prośba do Was: co mógłbym jeszcze zmalować na tych nieumarłych krasnoludach? Chodzi mi o zbroję przede wszystkim ;)
Wiele rzeczy można zrobić, ale musisz podejść do takich modeli z otwartą głową. Stal można malować naprawdę na wiele sposobów. Różne elementy pancerza (i broni także!) można pomalować na bardzo różne kolory, używając choćby washy, ale niekoniecznie. Można łączyć zwykłe farby z metalicznymi - wychodzą naprawdę ciekawe efekty. Ty walnąłeś całość jednym metalikiem( pancerz, kolczugę i broń) i kombinujesz, co zrobić, bo całość wygląda monochromatycznie. Nic w tym dziwnego, skoro nie próbujesz różnicować poszczególnych elementów. Trzeba to robić!

ODPOWIEDZ