Rozpiski nowego Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Rozpiski nowego Imperium

Post autor: rob »

malfoj pisze:
r0m pisze:
Szymon pisze:halabardy nie działają na początku testowałem 2x40 z tym samym wózkiem to nie działa
jakoś po wynikach karliego nie widać żeby nie działały :wink:
Po wynikach Duke'a widać ,ze lepiej działa kawaleria.
osłabiacie mnie tymi głupimi gadkami :? aż przykro sie to forum czyta.
jak potrafisz grać kawalerią to bierz kawalerię, jak lepiej gra ci się piechotą to bierz piechotę. obie jednostki mają swoje plusy i minusy.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nom- wam się wydaje że skopiujecie rozpę z forum i wygracie mastera :) lol..

Musisz zastanowić się nad metą i tym co pojawia się na stołach i na co chcesz być przygotowany! Ja biorę mały podręcznik i tam z tyłu jest spis armii - patrzę i jadę po kolei - ta armia wystawia to i to - ja zagram tak i tak a potrzebnie mi jest to czy tamto... i tak po kolei :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Bo grają gracze a nie armia. Halabardy na lightcie są dobre na wszystko poza monsterous cavalry i twardymi monsterami (np. smoki). Kawaleria z kolei radzi sobie czasami z tym z czym nie poradzą sobie halabardy. Wszystko rozbija się o to aby nimi dobrze zagrać :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Teraz będę testowac rozpe bez tanka na GS,heblach i działach i samej piechocie :) Pod DMP może być dość mocnym wystawieniem :)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Piotrze, coś ostatnio słyszałem, że sam kopiujesz rozpiski. Takie warszawskie ploteczki. :)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Warszawiacy plotkują o kopiowaniu przez Piotra? A Duke Bazyliszka wygrał rozpiską, którą grałem na każdym turnieju pół roku wcześniej... Tylko lore of beast nie miałem... Ech, propaganda... :)

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Wracając do tematu, własna rozpa na podstawie testów na nowych stołach i theoryhammera, żadnego kopiowania :) Zapraszam do komentowania.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1065684

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Piotr pisze:Warszawiacy plotkują o kopiowaniu przez Piotra? A Duke Bazyliszka wygrał rozpiską, którą grałem na każdym turnieju pół roku wcześniej... Tylko lore of beast nie miałem... Ech, propaganda... :)
Czyli sekret tkwi w domenie bestii, chłopaki macie recepturę na mastera. ;D
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

WojtuśŚ pisze:Piotrze, coś ostatnio słyszałem, że sam kopiujesz rozpiski. Takie warszawskie ploteczki. :)
To tłumaczy czemu miał tak podobną rozpe do mojej :D
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

trzeba czytać ze zrozumieniem Wojtuś...
Rince pisze:Heaven jest znacznie lepszy pod defensywne imperium. Jeden banishment furory nie robi, a duza wersja zerowki wchodzi na 15. W Heavensie masz 3 super ofensywne czary, ktore kulasz od 1wszej tury.

PiotrzeB, ale po co rozkminiasz inne lory, skoro i tak srednio raz w tygodniu meczysz Djuczka, zeby ci rozpe podrzucil?
PiotrB pisze:Raz go poprosiłem bo chciałem zobaczyć jakie macie pomysły na nowe cięcia. A męczę inne lory albowiem nie ogarniam rozpy Duka . Tu można dużo gadać - graj tym czy tamtym :) rozpę trzeba czuć i trzeba mieć plan jak z kim zagrać - inaczej można wziąć rozpę która wygrała mistrzostwa świata i dostać 3 maski . I tak by zapewne było gdybym próbował grać rozpą Duka... choć oczywiście jemu samemu pewnie dobrze pójdzie - ja oczywiście trzymam kciuki za każdego imperialistę ! Ave!

Jeśli ktokolwiek kopiuje rozpy to raczej ludzie ode mnie a nie ja od nich...dlatego wrzucam je po turniejach a nie przed :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Szymon pisze:Teraz będę testowac rozpe bez tanka na GS,heblach i działach i samej piechocie :) Pod DMP może być dość mocnym wystawieniem :)

to jest dopiero plagiat bo dokładnie tak grał nasz sympatyczny kolega z Częstochowy i ty to dokładnie widziałeś :)...
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Gra bez hellblasterów ma 3 demisie ma wh to że będę miał GS to nię żaden plagiat ;).
Idąc twoim tokiem myślenia ty skopiowałes moją rozpe ;) Bo ja altarem gram dość długo.

Papież(Lusterko, Armour of Meteoric Iron,Dragonbane Gem,GW)
4lvl Mag(mr3,DS,Light)
2xInżynier
BSB(słomka,2+asv z przerzutem)
2x5KO
40halabard(FCG,2x5łuczników z detkach)
38GS(FCG)
2xdziało
2xhellblaster
Hurucabum,Laserowa dzida :)

Założenie zrobić bunkier w rogu i czekać :) na drużynówkę jest mega :) Przeciwnik nie będzie chciał raczej czekać na mnie ;) chyba że 10:10 odpowiada ^^ + to co zabiją działa :D
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, o 06:59 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Tak naprawdę to w obecnym imperium gdy grywalne jest tylko kilka jednostek to 90% armii jest do siebie podoba mniej lub bardziej ;p

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Szymon pisze:Założenie zrobić bunkier w rogu i czekać :) na drużynówkę jest mega :) Przeciwnik nie będzie chciał raczej czekać na mnie ;) chyba że 10:10 odpowiada ^^ + to co zabiją działa :D

nie zgadzam się :).. Imperium na drużynówki to jest prawdziwy joker. Daje kapitanowi wiele możliwości. Robienie z tego bunkra jest imo bez sensu. Trafisz na WE i lizaki to z 15:5 dla Ciebie na start robi się 5:15 ... jeśli drużynówka to tylko pancerna rozpa - za każdym coś ugrasz a jak kapitan pomyśli to będziesz klepał maski. Dowodem na to są nasze wyniki na DMŚ. Btw wiecie że na tym dużym turnieju (15 teamów - sam top) były tylko 3 imperia? :roll: selekcjonerzy nie doceniają imperium - boje się że Piotr ,Karli czy Duke nie dostaną powołania do kadry :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

PiotrB pisze: selekcjonerzy nie doceniają imperium - boje się że Piotr ,Karli czy Duke nie dostaną powołania do kadry :(
Selekcjonerzy nie kierują się armiami, tylko graczami - taka jest smutna, choć nieoficjalna prawda.

Dlatego na miejscu Karliego nie miałbym specjalnie nadziei na powołanie. Nas swoim miejscu też nadziei nie mam.

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Muszę w końcu sprawdzić ten luminark ostatnio coraz wiecej sie o nim mówi :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Piotr pisze:
PiotrB pisze: selekcjonerzy nie doceniają imperium - boje się że Piotr ,Karli czy Duke nie dostaną powołania do kadry :(
Selekcjonerzy nie kierują się armiami, tylko graczami - taka jest smutna, choć nieoficjalna prawda.

Dlatego na miejscu Karliego nie miałbym specjalnie nadziei na powołanie. Nas swoim miejscu też nadziei nie mam.
tego to akurat nie bardzo ogarniam - przecież od lat jesteście w topie ligi ..o co więc chodzi ? :) Mam nadzieję że popatrzą łaskawym okiem na imperium...
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Piotr pisze: Dlatego na miejscu Karliego nie miałbym specjalnie nadziei na powołanie. Nas swoim miejscu też nadziei nie mam.
Bez przeprowadzki do Warszawy chyba nie da rady ;-)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

W rozpiskach Kawaleryjskich, jaka jest górna granica jeśli chodzi o liczbę modeli IC/KO (taka ilość, że więcej na pewno nie ma sensu), bo chciałbym doradzić komuś w zakupach? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Max co wystawiłem na zasady ETC to 13 + 10 + 5.

ODPOWIEDZ