NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Dydu pisze:Ostatnio sobie rozmyślałem co fajnego mogło by być w nowych WE i wyszło mi coś takiego:
Wszystkie WE mają długie łuki refleksyjne 36" S4 na bliski, WE nie tracą steadfasta w lesie.
+ ta ogólna zasada dla wszystkich elfów.
Wszystkie obecne zasady zostają o ile nie pisze inaczej.
Lord/Hero:
Magowie mogą należeć do tej współnoty będąć na piechote, bęąć w niej majądostę tylko do beasta i loren i dodatkowe +1 do casta z loren.
Mali magowie mają dostęp do life/beast.
Zwykli bohaterowie,
Dostają zasady wszystkich oddziałów z których się wywodzą.
WW - tyle strzałów z łuku ile ataków, HKB na bliski
EG - Unbreakable
Wild - może rzucać boundy, +1S
WD - +1A, HKB
Alter - może dołączać do oddziałó, 7M, +1A, +1S, +1T, 9I, do tego podział na zwierzęta jakie reprezentuje
- niedzwiedz - +1S, +1T
- wilk - hatred, 9M
- pantera - 9M, +1A
- orzeł - fly, scaly skin 5+
CORE:
Driady - dodałbym tylko scaly skin 5+
GG - armour piercing przy strzelaniu
GR - krótkie łuki refleksyjne 30" S4 na bliski, koszt 13-15pkt
Skauci - koszt 12 pkt
EG - stubborn, +1A pierwszy szereg, reszta włócznie, S4 WSv 5+ w lesie 4+
SPECIALE:
Treekin - stubborn koszt 40-45pkt
WD - +1A, tańce: KB i WSv 4+, +1A ok, ASF bez straty ataku, WSv na strzelanie i mm na 4+
Warhawki - dół 2A, T4, koszt 25-30 pkt
WR - T4, fear, terror w szarży, +1A, koszt 22-24 pkt
RARY:
orzeł - jest ok
drzewo - jest ok - może dostęp do jakiś dodatków np dodatkowe 2d6 s2 ataki poison/ S7/ +2A ale to niekoniecznie
WW - 2A, strzelają tyle razy ile mają ataków, mogąsięwystawić w dowolnym lesie, -1 to Hit w nich
NOWE:
Dodałbym tylko Wildów na great stagach.
Góra - zasady jak WR wyżej, S5, WSv 5+ zawsze
Dół - Mv9, S5, T5, A3, Champion może rzucać boundy: Hatred, +1S, +1A, Terror koszt kolo 35-40 pkt size 3+
Ale bym zagrał takimi WE
WIĘCEJ GIĘTOŚCI I HKB
A z tym MC za 35-40 pktów to już w ogóle pojechałeś
Release the Przemcio!
Niby nie, ale przynajmniej więcej ran do wybronienia Zresztą, na jednostki z save 1+ dostaniemy pewnie inne zabawkiDydu pisze:NIestety ale w czasach Sv1+ S4 nic nie zmienia.Azgaroth pisze:Moja lista marzeń jest trochę skromniejsza : S4 dla GG niezależnie od zasięgu i nic więcej nie chcę
Wystarczyłby Lore of Metal (zapis w drafcie np.)Azgaroth pisze:Niby nie, ale przynajmniej więcej ran do wybronienia Zresztą, na jednostki z save 1+ dostaniemy pewnie inne zabawkiDydu pisze:NIestety ale w czasach Sv1+ S4 nic nie zmienia.Azgaroth pisze:Moja lista marzeń jest trochę skromniejsza : S4 dla GG niezależnie od zasięgu i nic więcej nie chcę
Ja naprawdę tego nie kumam dlaczego GW nie potrafi wydać FAQ w którym odblokuje 1-2 lory, które by nam sporo ułatwiły w walce z nowymi bookami.
Jeden prosty zapis w FAQ WE i sporo problemów mniej....
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bo Domena Metalu u WE jest równie nieprawdopodobna co np. Domena Światła u DE. Pasuje do rasy jak pięść do nosa.
Domena światła czy życia u Demonów też brzmi nielogicznieNaviedzony pisze:Bo Domena Metalu u WE jest równie nieprawdopodobna co np. Domena Światła u DE. Pasuje do rasy jak pięść do nosa.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
looolNaviedzony pisze:No to już ich nie mają.
faktycznie..zabrali im Lore Master DOBRZE IM TAK!
Dajcie nam Lore Mastera
lekkie rydwany z delikatnym stompikiem s5.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Może frytki do tego jeszcze ?Heptun pisze:Stompków nie lecz fajne by były Impacty K6+1 magiczne i wardem na 4+. GG w rydwanie z łukiem S4 na bliskim
Nie róbmy tutaj jakichś dziwnych whishlist bo nie wiadomo czy ten nasz book wyjdzie .... tzn kiedyś na pewno... pytanie tylko na którą edycje...9,10...15...70
GW by mogło pomyśleć i jakieś sensowne FAQ do WE wydać...przywrócić wystawienie Wayów (tak jak AB), dać na małych i dużych magów nowe lory, dać S4 na łuki i nowy book niepotrzebny
Ludzie dajcie spokoj to co bedzie to bedzie, wazne jest aby potalnieli nam jednostki i byly w miare uniwersalne, wazne sa lory magii, reszta nie ma duzego znaczenia. Tak czy siak fajnie jak dostaniemy cos swojego co nie bedzie powtarzalne i bedziemy mogli tego uzyc.