Śmieszny Wymysł ® 1200 Vanaheim Kraków, 13.04

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Śmieszny Wymysł ® 1200 Vanaheim Kraków, 13.04

Post autor: Dibo »

NO i fachowo. o 16 po turnieju. Było zacnie szybko i miło. Bez opóźnień.
Pomimo dziwnego formatu o dziwnych przycięciach gry wypadły spoko... chyba.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wyniki:

1. Kosa
2. PiotrB
3. Butan
4. Kosmo
5. AlboAlbo
6. Skaven
7. Vampir
8. Brygu
9. Dibo
10. Legion
11. Caledor
12. Sevi

Dziękuję za przybycie, zapraszamy na kolejne turnieje: 1 maja - Vanaheim, 11 maja Strych - oba na format euro :)

Obessałem totalnie, lecę na mecz, mam nadzieję że za to Wisła wygra :D
Wisła Kraków.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

No i wiedziałem, że skończy się na 12 osobach :D

Tak tylko przypomnę ;)

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1054114
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

i bardzo dobrze ze skonczylo sie na 12 osobach, bylo przyjemnie, bez tloku, bez halasu, bez spin i mozna powiedziec ze panowala rodzinna atmosfera nie zachwiana spinami^^

generalnie na te pkt z tego co widzialem ludzie poprzychodzili POPROSTU pograc co bylo rzecza fajna pobawic sie pacynkami

dziekuje wszystkim za bitwy, ale rzucajac w 2 turach combatu 16 jedynek to nie ma szans wygrac:D

mimo wszystko dziekuje przeciwnikom za gry i mam nadzieje ze wrocicie na stale do WFB!!!
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, o 15:47 przez Caledor19, łącznie zmieniany 1 raz.
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Godzina 16.30 w domu po turnieju... Idealny format dla tych co posiadają życie :D

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

haha prawda?:D

a nie po 9 godzinach gry, czlowiek wykonczony halasem i ujowymi rzutami:D
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Vampir
Mudżahedin

Post autor: Vampir »

Bardzo udany i lajtowy turniej, oby wiecej takich. Dzięki wszystkim przeciwnikom za grę :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

mnie się podoba ten format mimo wszystko. Nie był jakiś wielkich przegięć a każda rozpa miała kontrę. Jest to fajny i lajtowy format wygodny do grania małych i szybkich turów. Ja osobiście nie widziałem jakiegoś gięcia systemu...
Woch jest kurde mocny. To były moje pierwsze 3 gry wochem. Magia slanesha jest zajebista. Trochę zepsuł mi zabawę jeden bretoński chłop który miał zwałowane kości i nie chciał ich zmienić... bo jak inaczej nazwać zdanie 48 sejwów i wardów z rzędu ? (S5 i S6 :)... to już nawet nie jest zakrzywienie czasoprzestrzeni - to jest czysty kosmos :)... dzięki temu Kosa mnie wyprzedził - graty dla niego ! :) ... myślę że pobawię się Chaosem dłużej - wybacza znacznie więcej niż Imperium ciągle i uparcie cięte :( jak zobaczyłem propozycje nowego drafat to już się calkiem zniechęciłem :)... Dzięki za tur!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Fajny turniej, fajny format, fajne 3 bitwy w 5.5h, oby takich więcej.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

PiotrB pisze:Trochę zepsuł mi zabawę jeden bretoński chłop który miał zwałowane kości i nie chciał ich zmienić... bo jak inaczej nazwać zdanie 48 sejwów i wardów z rzędu ? (S5 i S6 :)... to już nawet nie jest zakrzywienie czasoprzestrzeni - to jest czysty kosmos :)...
Liczyłeś? Piotrze, to zakrawa o jakąś psychozę. Zapomniałeś jednak dodać, że na koniec bitwy mój samotny lord wyciął Ci dwa rydwany i trójkę skullcrusherów :P

Nie po to jest ten pancerz 2+ by go ciągle oblewać, nie po to są te wardy by ich nigdy nie zdać i nie po to jest HKB by nikogo nim nie zabić :P
Vae victis!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

spoko- masz od mnie chalenge następnym razem :) nic w przyrodzie dwa razy się nie zdarza :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

dziękuję za zaproszenie i za super gry Kosa, Caledor i Kosmo

mam nadzieję pojawić się na następnym jak się tylko da

moje o dziwo jak dla mnie wysokie miejsce to głównie zasługa 16 jedynek Caledora :) albo szczęście początkującego

chciałbym szczerze aby było więcej turniejów na małe punkty tak 1200-1600 dlatego, że takim graczom jak ja którzy nie mają za dużo doświadczenia szczególnie że wiele razy musiałem liczyć na pomoc kogoś innego ze znajomością niektórych zasad czy też ze swoimi ściągami z 4 i 5 edycji :D takie formaty są idealne bo plus minus da się nad nimi panować

na następny mały turniej chętnie bym ściągnął też kumpla który jest całkowicie nowy a udostępniłbym mu moją armię a ja ewentualnie bym się pożyczył od kogoś np Krasnoludy bo nimi już tez kiedyś grałem :) ale tak jak mówię to na małe punkty :)

dziękuje jeszcze raz i chapeau bas za turniej Panowie.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

spoko- masz od mnie chalenge następnym razem :) nic w przyrodzie dwa razy się nie zdarza :)
Jasne Piotrze, cytując Diba "są na świecie ludzie, którzy wierzą w statystykę" :P

Tak nieco bardziej poważnie - ta bitwa pewnie nie była z mojej strony szczytem geniuszu taktycznego, ale twierdzenie, że wyszarpałem remis tylko i wyłącznie dzięki kostkom jest nieco... nie fair?

Zorganizujcie jakiś następny turniej na małe punkty, a pogadamy o czeleńdżu ;)
Albo_Albo pisze:chciałbym szczerze aby było więcej turniejów na małe punkty tak 1200-1600 dlatego
Właśnie, zdecydowanie popieram ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

spoko- jesteś doskonałym graczem- następnym razem pewnie wygrasz . Zdrówko!
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Tia, to akurat oczywiste Marudo, dziś dałem Ci fory :P
Vae victis!

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Bijcie się :mrgreen:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

aa i właśnie tak mi się przypomniało kto to mówił pisał, że Silver Helmsi są niegrywalni ? :D w sumie moja najlepsza jednostka dzisiaj :D

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

PiotrB pisze:jak zobaczyłem propozycje nowego drafat to już się calkiem zniechęciłem :)... Dzięki za tur!
Gdzie są?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Z mojego punktu widzenia turniej 6h bardzo spoko :)
Wyniki wyślę jutro do ligi, dziś po meczu już mi się nie chce :D
A gardło muszę leczyć :twisted:

Odnośnie uściśleń to wydają mi się dobre, a dla HE to jeden z ostatnich turniejów z dodatkowymi punktami :) Tym fajniej że Kosa pocisną - gratulacje dla niego!!

Chociaż dziś trochę się obraziłem na małe punkty, to napewno będą organzowane przez nas takie turnieje - więc, Albo Albo - przyprowadzaj kolegę, a Legion z Piotrem będzie miał challange :)

ps legia kur@#!
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja również dziękuję moim przeciwnikom za gry, po 2-3 latach przerwy musiałem czasami zapytać co jak działa i o tym co moja breta robi dowiadywałem się na bieżąco wiec było śmiesznie ;) Nie mniej jednak przestawianie pacynek dalej może dać radość i granie bez spiny nawet jak magiczka wysadza mi pół lancy w kluczowym momencie itd nie zabiera tej przyjemności. Dziękuję tu jeszcze raz Dibowi za to że użyczył mi swoich ludzików jako że moje się jeszcze kleją itd.

ODPOWIEDZ