Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Nie wiem czy się dostawia, ale nawet stojąc w środku pustego szeregu by musiała walczyć, w takiej sytuacji "wirtualnie" przesuwa się model do atakujących
Vae victis!
Ok, dzięki jeszcze jedno... gdy w oddziale jest mniej jak 5 szeregowych modeli to nie mogę skorzystać z look outa to wiem. W takim razie w przypadku strzału z cannona hero dostaje hita od razu czy trafienia z działa są rozpatrywane losowo jak przy strzelaniu? Z góry dzięki
Faq nakazuje by traktować wszelkie zapiski typu 5 modeli szeregowych jako 3 modele szeregowe. Zatem wg mojego rozumowania Look out wchodzi w grę posiadając minimum 3 modele w lancy.vfn pisze:Ok, dzięki jeszcze jedno... gdy w oddziale jest mniej jak 5 szeregowych modeli to nie mogę skorzystać z look outa to wiem. W takim razie w przypadku strzału z cannona hero dostaje hita od razu czy trafienia z działa są rozpatrywane losowo jak przy strzelaniu? Z góry dzięki
W erracie napisano : wherever the rules say "a rank of five or more models" treat it as reading "a rank of three models" - czyli :
wszędzie tam gdzie przepisy mówią "szereg pięciu lub więcej modeli" traktuj to jako "szereg trzech lub więcej modeli". Odnosi się to więc do modeli potrzebnych do stworzenia szeregu w jednostce, a nie szeregowych modeli, których na potrzeby look out sir nadal potrzebujemy pięciu.
wszędzie tam gdzie przepisy mówią "szereg pięciu lub więcej modeli" traktuj to jako "szereg trzech lub więcej modeli". Odnosi się to więc do modeli potrzebnych do stworzenia szeregu w jednostce, a nie szeregowych modeli, których na potrzeby look out sir nadal potrzebujemy pięciu.
opis formacji lancy to wyjasnia precyzyjnie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Jeśli chcecie francuszczyzną pogadać, to na priv panowie....
@ss-sly
Tak, konie też biją przy szarży.
@ss-sly
Tak, konie też biją przy szarży.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Co sądzicie o trójce pegazów na małe punkty (1200)? warto czy na taki format się nie opłacają? mam w sumie mieszane uczucia...
Zrobiłem sobie taką oto rozpę (bazując głównie na tym co mam):
1 Bretonnian Lord @ 190.0 Pts
General; Lance; Heavy Armour; Shield; Knightly Vow
Dawnstone [25.0]
Virtue of the Joust (1st) [25.0]
1 Paladin @ 114.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Knightly Vow
Gromril Great Helm [30.0]
Gauntlet of the Duel [10.0]
1 Damsel of the Lady @ 105.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Beasts
Dispel Scroll [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
10 Peasant Bowmen @ 70.0 Pts
Longbow; Musician; Braizers
9 Knights of the Realm @ 255.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]
3 Pegasus Knights @ 175.0 Pts
Muzyk
6 Grail Knights @ 288.0 Pts
FCG
Banner of Defense [30.0]
Models in Army: 26
Total Army Cost: 1197.0
Zrobiłem sobie taką oto rozpę (bazując głównie na tym co mam):
1 Bretonnian Lord @ 190.0 Pts
General; Lance; Heavy Armour; Shield; Knightly Vow
Dawnstone [25.0]
Virtue of the Joust (1st) [25.0]
1 Paladin @ 114.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Knightly Vow
Gromril Great Helm [30.0]
Gauntlet of the Duel [10.0]
1 Damsel of the Lady @ 105.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Beasts
Dispel Scroll [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
10 Peasant Bowmen @ 70.0 Pts
Longbow; Musician; Braizers
9 Knights of the Realm @ 255.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]
3 Pegasus Knights @ 175.0 Pts
Muzyk
6 Grail Knights @ 288.0 Pts
FCG
Banner of Defense [30.0]
Models in Army: 26
Total Army Cost: 1197.0
Nie wiem jak pegazy, bo z różnych względów logistycznych nigdy na nich nie grałem, choć pewnie się sprawdzą ale:vfn pisze:Co sądzicie o trójce pegazów na małe punkty (1200)? warto czy na taki format się nie opłacają? mam w sumie mieszane uczucia...
Zrobiłem sobie taką oto rozpę (bazując głównie na tym co mam)
Na 1200 jest sens brać tą czarodziejkę? Jej magia raczej nic nie zwojuje, 105 punktów za lepsze dispele i scrolla? Warto?
Łucznicy to ochrona dla niej? Kolejne 70 punktów, strasznie droga zaczyna się robić inwestycją w magię
Vae victis!
Magiczka ma przecież konia. Łucznicy są to zabicia jakiegoś śmiecia/odginacza. Z tą damselką to chodzi głównie o scroll i sygnaturkę z beasta ale może faktycznie nie warto. Pytanie co za te 105 pkt? czwartego pedzia czy dopakować KoTRów?
ps aa i damselka ma MR(1) więc idzie do grali i ładnie działa z banerem vs magic missile
Właśnie tak się zastanawiam czy bonanza czy nie lepiej dopakować lance żeby dojechała jakaś sensowna liczba do kombatu
ps aa i damselka ma MR(1) więc idzie do grali i ładnie działa z banerem vs magic missile
Właśnie tak się zastanawiam czy bonanza czy nie lepiej dopakować lance żeby dojechała jakaś sensowna liczba do kombatu
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 22:22 przez vfn, łącznie zmieniany 2 razy.