Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Morog »

pomijając to coś na głowie, to jest ok

Obrazek

ale ten jest ładniejszy :lol2:
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Sam go mam. Fajny model :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

Dzikki: jak do imperiali to chyba jeden z tych powinien być:
http://www.solegends.com/citcat88/0308impdwfcomm.htm

Morog: z trzech modeli sztandarowych armii (czterech wliczając Forge World), które kojarze, ten akurat uznawany jest, delikatnie mówiąc, za najmniej udany, a już na pewno nie pasuje do imperialnych krasnoludów. Gdybym miał oceniać jego malowanie to napisałbym tak jak wcześniej, że brakuje na nim czegoś co przykłuwałoby wzrok, zielony na sztandarze trochę płaski, złoto za mało złote a srebro za mało srebrne tzn kolory są bardzo przytłumione, srebro jest wręcz szare i trochę zlewa się z brodą, co nie zmienia faktu, że wykonałeś kawał porządnej krasnoludzkiej roboty przy malowaniu.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Thorkild pisze:Dzikki: jak do imperiali to chyba jeden z tych powinien być:

Morog: z trzech modeli sztandarowych armii (czterech wliczając Forge World), które kojarze, ten akurat uznawany jest, delikatnie mówiąc, za najmniej udany, a już na pewno nie pasuje do imperialnych krasnoludów. Gdybym miał oceniać jego malowanie to napisałbym tak jak wcześniej, że brakuje na nim czegoś co przykłuwałoby wzrok, zielony na sztandarze trochę płaski, złoto za mało złote a srebro za mało srebrne tzn kolory są bardzo przytłumione, srebro jest wręcz szare i trochę zlewa się z brodą, co nie zmienia faktu, że wykonałeś kawał porządnej krasnoludzkiej roboty przy malowaniu.
Malowanie może być inne w "realu" iż wszystko zależy od fotek :]. Też "umiem" zrobić fotki gdzie model jest płaski :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

racja, racja, powienienem dopisać "o ile to nie wina fotki" :lol2:
z metalikami to może być efekt matowego lakieru bezbarwnego, też mi się zdarzyło matem pociągnąć całą figurkę i metaliki przestały się świecić #-o

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Thorkild pisze:Dzikki: jak do imperiali to chyba jeden z tych powinien być:
Wiem Thorkild - jedyny problem to dostanie go. Szukam wszystkich z Imperial Command Group.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Radzę poszukać tego sztandarowego, bo Thorkild wskazał własnie tych idealnie pasujacych. Na upartego - o ile nie będziesz montował Dragon company (bo nie pamiętam) ten sztandarowy od nich tez by się nadał. Ten z ptakiem na sztandarze u mnie robi w starych hamkach, ale generalnie jest dość uniwersalny, więc można go różnie upchnąć... Co do malowania, to skupiłbym sie na piórze na hełmie. Warto najpierw całość pomalować ciemniejszym kolorem (np. ciemny brąz lub wiśnia) i potem rozjaśniając nie ciągnąć rozjaśnienia od samej osi pióra, tylko z pewnej odległości od niej. Kolejne rozjaśnienia coraz dalej od osi pióra. Na koniec rozjaśniasz najbardziej widoczną część osi pióra. Stwarza to dużo korzystniejsze wrazenie, niż równomierne rozjaśnianie całości. Ważne jest też, żeby nie całe pióro rozjaśniać równomiernie, często są one pozakręcane w różny sposób i część pióra powinna być ciemniejsza od reszty (bardziej zacieniona)...
Oj, coś się rozpisałem, nie wiem czy to czytelne jest #-o :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Greg zrozumiale. Skorzystam. Zrobie od wiśni aż po jasną czerwień/pomarańcz.

Mam tego od Dragonów, bo mam dragonów. Humpf chciałem ich złożyć.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

dzikki pisze:Greg zrozumiale. Skorzystam. Zrobie od wiśni aż po jasną czerwień/pomarańcz.

Mam tego od Dragonów, bo mam dragonów. Humpf chciałem ich złożyć.
Zobaczysz , jak to będzie wychodziło, porównasz z poprzednio malowanym piórem i wybierzesz opcję, która Ci bardziej pasuje. Po jakimś czasie każdy sobie wypracowuje jakiś zestaw własnych sposobów malowania różnych elementów i w zależności od zacięcia rozszerza ten zestaw ustawicznie, albo i nie :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

W sumie nie wiem czemu mi to do głowy nie przyszło. Ale to chyba efekt ciągłego malowania. Na stan dzisiejszy jest z tego co pamiętam 21 sztuk. Z commandem od imperiali jest tak, że go nie ma. A z ebay'a ciągnął nie będę. Leniwy jestem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

To się wstrzymaj z FCG albo wykorzystaj tych , co masz i już, nie bierz do głowy specjalnie. Zawsze później można ich umieścić w innym regimencie, a nawet przemalować. Wiele to nie zajmuje...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Wstrzymam się. Na całe szczęście sztandarowego nie muszę przemalowywać. Pójdzie do hamków, którzy i tak będą w tym samych barwach co on.. no mniej więcej.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Dziś na szybko w godzinkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Nie wiedziałem, że ten kucharz ma kolczugę/koszulkę kolczą/jakkolwiek.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

wcześniej muzyk chyba nie miał tarczy :?: zwróciłem na nią uwagę bo dziwnie wygląda jak jej "obręcz" jest w kolorze "środka" - nie wiem jakie są fachowe nazwy części tarczy, w każdym razie lepiej by wyglądało jaby "obręcz" była złota albo srebrna...
dawaj świnkę :!:

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Thorkild pisze:wcześniej muzyk chyba nie miał tarczy :?: zwróciłem na nią uwagę bo dziwnie wygląda jak jej "obręcz" jest w kolorze "środka" - nie wiem jakie są fachowe nazwy części tarczy, w każdym razie lepiej by wyglądało jaby "obręcz" była złota albo srebrna...
dawaj świnkę :!:

Właśnie! Dzięki wiedziałem, że przy tarczy coś mi nie pasowało! A wcześniej jej nie było bo nie było zdjęcia od tyłu :) Świnki do tego modelu nie posiadam, trafił mi się kuchcik w wiadrze z figsami jakimiś :) Jak zrobię goblinlobbera całego to tam już będzie full komplet ze świnką.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Thorkild pisze:wcześniej muzyk chyba nie miał tarczy :?: zwróciłem na nią uwagę bo dziwnie wygląda jak jej "obręcz" jest w kolorze "środka" - nie wiem jakie są fachowe nazwy części tarczy, w każdym razie lepiej by wyglądało jaby "obręcz" była złota albo srebrna...
To nie jest kwestia koloru poszczególnych części tarczy tylko - najbardziej rzuca się w oczy fakt, że tarcza została w całości pomalowana tylko 1 odcieniem niebieskim i 1 czerwonym. Brakuje jakichkolwiek rozjaśnień (chyba, tak widać na fotce), ćwieki niezaznaczone w ogóle i to właśnie sprawia, że tarcza mocno odcina się i odstaje in minus od reszty modelu...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Ups, zapomniałem do naszej kraśkowej galerii dodać fotki :oops:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Bajka. Piękne są te modele. Dawaj następną piątkę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Mauler pisze:Bajka. Piękne są te modele. Dawaj następną piątkę :)
Dzięki :D , 2 piątka w połowie [ tej cięższej ] zrobiona :P

ODPOWIEDZ