Kohortex 13.01 Bydgoszcz 2x1200

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kohortex 13.01 Bydgoszcz 2x1200

Post autor: Ziemko »

Obrazek

ma zaszczyt zaprosić na turniej :

Kohortex

REGULAMIN :

- turniej odbędzie się 13 stycznia ( sobota)
- wstęp 10 zł ( Klubowicze XIII Kohorty 7 zl )
- - turniej odbywac się będzie w restauracji Moto Stajnia - ul. Fordońska 116 ( wejście od ulicy Oksywkskiej) www.motostajnia.xorg.pl na miejscu będzie można kupić coś do zjedzenia lub picia ( także z procentami ) NIE MA ZAKAZU SPOŻYWANIU ALKOHOLU NA TERENIE TURNIEJU , ACZKOLWIEK PROSZE NIE WNOSIC SWOJEGO ALKOHOLU NA TEREN RESTAURACJI

- dojazd - polecam ogladac po kolei

http://gajowy.13kohorta.pl/mapy/1.htm

Dojazd z dworca PKP

Wysiadamy na Dworcu Glownym , wychodzimy z dworca i na przeciwko niego jest petla autobusowa. Wsiadamy w autobus 67 , jedziemy ok 20-25 minut , wysiadamy przy przystanku obok Obi i Galerii Pomorskiej. Cofamy sie z 20 m w ulice Oksywksa i schodzimy na dol. Po przekroczeniu bramy bedzie salon motorow i transparent z kierunkiem do Moto stajni na prawo Przechodzimy 80 m i jestesmy w Moto
- turniej sponsorwany jest przez sklepy Sfan - www.sfan.pl, Q-Workshop - www.q-workshop.com Jama www.jotte.istore.pl , Snifdog www.snifdog.com , Spider Games www.spidergames.pl . Buzzard Of Green Hill www.bogh.pl , Micro Art Studio www.microartstudio.com
- gramy turniej par
- można łączyć armie złe z dobrymi poza tymi , które maja hate na siebie
- nie można grać w sojuszu 2 takimi samymi armiami
- gramy :
a.) 2x1200 - 2 graczy 2 różne armie
b.) 2x1200 - 1 gracz 2 różne armie
- Armie sa wobec siebie "friendly" tzn jedna wywoluje
panikę w drugie. Nie można natomiast przyłączać bohaterów jednej armii do regimentów drugiej. Nie korzystamy z przerzutu od BSB sojusznika, ani Ld jego generała. Nie można rzucać czarów na jednostki sojusznika. Można łączyć dowolną kombinację armii, za wyjątkiem zestawów tej samej "rasy"
- Mortals of Chaos i Beast of Chaos moga byc wystawieni w jednym sojuszu pod warunkiem , ze w BoC nie bedzie zadnych jednostek mortalowych , a w MoC nie bedzie zadnych jednostek beastmenskich , jedyne oddzialy ktore moga sie powtarzac w obu armiach to chaos warhounds oraz chaos spawns...
- gramy 3 Bitwy ( 6 tur lub 3h )
- rozpiski należy zgłaszać na adres ziemkovelmaul@o2.pl do 11 stycznia (osoby , które prześlą w wyznaczonym terminie poprawną rozpiskę bedą miały doliczone 2 punkty do generalnej klasyfikacji )
- turniej zaliczany do Rankingu Ligi Ogólnopolskiej
- turniej sponsorowany przez : Cytadele , Sfan , Jame , Snifdoga i Q-Workshop
- DOW NIEDOPUSZCZONE ( chyba , ze ktos chcialby grac czysta armia DoW)
- nie dopuszczeni Special Characters
- niedopuszczone Storm of Chaos
- dopuszczenie Rhinox Rhiders oraz Iron Skin Tribe
- gramy wg. Rulebooka , wszystkich errat , dire wolfów i uściśleń sędziowskich
- Proxy zostaną dopuszczone , ale w niewielkich ilościach...
- Sędziować będę ja
- decyzje sędziego są niepodważalne ( to nie znaczy , że nie można spytać sędziego czemu taką podjął decyzję , chodzi tu o wykłócanie się , wymądrzanie się itd... ) , w przypadku gdy ktoś przegnie posypią sie punkty karne
- na początku gry gracze wykonują rzut kostką K6 – wygrywający wybiera zaczynanie bądź stronę przy czym pierwszy wystawia swój oddział
- za ćwiartki, generałów, sztandary, pure of heart itp. liczymy standardowo, po za tym wszystkie bitwy traktowane są jako Pitched Battle.
- gramy na stołach 72'’ na 48’’ ( tereny na stołach są ustawione przez organizatorów przed turniejem i są niezmienne,)
- zostanie przeprowadzony test wiedzy , z którego mozna uzyskać maksymalnie 10 punktów, przewidziana jest także ocena malowania ( średnia obu graczy ) :

ILOŚĆ POMALOWANIA :

<50% - 0pkt
>50-75 - 1pkt
75-90 - 2pkt
90-100 - 3pkt

DOKŁADNOŚĆ POMALOWANIA 0-2 pkty ( 2 pkty zdecydowana większość armii bardzo ładnie pomalowana jest bardzo ładnie z użyciem różnych technik malarskich , 1 pkt to co na 2 pkty tylko , że w mniejszych ilościach , 0 pktów ponakładane podkłady )

WYSIWYG 0-2 pkty ( 2 pkty za wszystko -nie bedziemy sprawdzać czy są DS, 1 kilka , kilkanaście modeli się nie zgadza )

KONWERSJE 0-2 ( 2 pkty za dużą ilość , albo kilka bardziej skomplikowanych , 1 za drobne konwersje )

PODSTAWKI 0-1 ( 1 punkt jeśli wszystkie są pomalowane i część wymodelowana )

DODATKOWE INFORMACJE

- każda armia może zawierać maksymalnie 2 herosów ( poza wyjatkami tj. bretonnia )

- max 3 magow na sojusz (Tomb Prince , Runesmith , Warrior Priest nie są traktowani jako magowie )

- jeden bound spell na sojusz wzięty przez herosa ( wbudowane bound spelle się do tego nie liczą np. treemena ) , oczywiście nie wchodzą w to inkantacje Tkok

HARMONOGRAM TURNIEJU :

Zapisy od godziny 8:30-9:00
I Bitwa 9:00-12:00
II Bitwa 12:10 – 15:10
III Bitwa 15:20-18:20
Ogłoszenie wyników i zakończenie imprezy 18:30

- Za przedłużanie będą punkty karne ( tym razem będzie to egzekwowane)

PUNKTACJA

0-250 10:10
251-450 11:9
451-650 12:8
651-850 13:7
851-1050 14:6
1051-1250 15:5
1251-1450 16:4
1451-1650 17:3
1651 - 1850 18:2
1851- 2050 19:1
2051+ 20:0

SCENARIUSZE:

WIP

ZGŁOSZENIA:

1. Ziemko & Junior R
2. Jose & Andrew R
3. Piotr & Blasz R
4. Dimmu & Mlody
5. Tower & Macko R
6. Pryszli nowi Kohortowicze R
7. PRzyszli nowi Kohortowicze R
8. Hirek R
9. Bania & Marcin R
10. Nijilor & Balin
11. Eksara & Kajetas R
12. Krzychu & MEgi R
13. Deshong & Maly Ink R
Ostatnio zmieniony 11 sty 2007, o 23:40 przez Ziemko, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
Pasiaczun
Mudżahedin

Post autor: Pasiaczun »

Ziemko pisze:[img] (...) Nie można rzucać czarów na jednostki sojusznika.. Magowie mogą generować kości dla magów sojusznika
(..)
W blasku 7ed też moga? :wink: :twisted:
nie żebym sie czepiał ale wiesz..
w czasie turnieju może dojść do różnych sytuacji :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tak to jest jak sie za duzo kopiuje :D Czytalem i nie znalazlem bledow , a jednak takowe sie pojawily... Juz poprawiam...

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

ziemko ze tak sie spytam... przewidujesz jakas minimalna frekwencje??
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie wiem , mysle , ze z 20 osob jesli Torun przyjedzie to bedzie... Werbujcie na turniej to bedzie wiecej luda ;)

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Torun zjawi sie mam nadzieje licznie, ja, hiras i baniak bedziemy napewno. Zobaczymy jak z reszta :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja będę również, i być może także Balin.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zapraszamy zapraszmy ;) Nasz nowy narybek ma takze sie pojawic ;)

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Dwa pytanka:
- co z przedmiotami z Miragliano? :) (ostatnio pojawiła się dyskusja, czy nie dopuścić do limited, wiec myślę, że i tu można by je dopuścić)
- czy Manbiters z opublikownego w White Dwarfie army listu Gnoblar Hordes można brać jako DoW?

Aha, jeszcze jedno - Hirek gra sam, a ja z Baniakiem :) źle jest wpisane w liste

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ok spoko zaraz zmienie... PRzedmioty dopuszczam , odnosnie tego czegos innego co chciales podeslij zasady mi tego to sie zastanowie... Mialbym jeszcze prosbe do Nijolora ( ktory rozumie tez bedzie sam gral ) i Hirka , zeby w przypadku jakby byla nieparzysta liczba osob zagrali razem , bo tak glupio jak beda 3 bitwy i ktos bedzie 1 pauzowal...

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Nijlor gra Ballinem, Hirek sam, a ja z Marcinem... wiec nie da sie tak jak mówisz zrobic :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Chyba , ze tak... Choc Nijlor mowil , ze moze Balin bedzie ,a moze nie ;) Bartku moze sam sie na ten temat wypowiesz ?? ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Jutro pogadam z nim w klubie, ale myślę, żę na 99 % będzie.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Ziemko pisze:odnosnie tego czegos innego co chciales podeslij zasady mi tego to sie zastanowie...
No właśnie za cholerę nie mogę znaleźć. Wiem, że był w którymś white dwarfie był drukowany army list "Gnoblar Hordes".
W Army builderze w DoW w specialach jest opcja wzięcia oddziału gnoblarów Manbiters, jak chcesz to zerknij na ich zasady tam, ale źródła niestety nie jestem w stanie podać.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dodalem punkt do regulaminu , zapomnialem o nim podczas pisania poczatkowego regulaminu :

- Mortals of Chaos i Beast of Chaos moga byc wystawieni w jednym sojuszu pod warunkiem , ze w BoC nie bedzie zadnych jednostek mortalowych , a w MoC nie bedzie zadnych jednostek beastmenskich , jedyne oddzialy ktore moga sie powtarzac w obu armiach to chaos warhounds oraz chaos spawns...

hirek
Mudżahedin

Post autor: hirek »

Bardzo nie fair w stosunku do mnie postapiłeś Ziemko, zmiana regulaminu na 3 dni przed turniejem. Tak się nie robi. Nie wiem czemu napisałeś mi, że musze zmienić rozpiskę, ze względu na ten punkt, bo de facto ni jak on się mnie nie dotyczy! W obu armiach nie mam żadnego mortala!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Hirku - to nie jest niie fair zagranie - trzeba grac 2 roznymi amiami - a twoja to 2xbestie ( w drugiej masz demona generala . 2xdemony w corach , a reszta to bestie ) ? W poprzednim regulaminie parowek to bylo , tutaj zapomnialem o mnie... Powiedz czy to dla Ciebie jakis problem wziac Bestie + szczury ?

P.S. NA wszystkich turniejach par jest tak , ze w sojuszu nie moga byc 2 takie same armie !!!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dobrze , moja wina za pozno o tym napisalem , niech bedzie ze bedziesz mogl zagrac ta rozpa , choc nie bede ukrywal , ze mi sie to nie podoba i nigdy wiecej do takiej sytuacji nie dojdzie...

hirek
Mudżahedin

Post autor: hirek »

Dziękuje Ci bardzo za pozwolenie, ponieważ nie ukrywam że akurat ta koncepcja bardzo mi się podoba i miło mi się nią gra.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Ziemko nie masz sie co martwic, straszna plewa z tej armii Hirka... wiem bo gralem 8) (wiem tez ze to tylko dzieki organkom :D )
Obrazek

ODPOWIEDZ