PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja

Post autor: Gokish »

Dębek pisze:W wochu są 2 idiotyzmy: 2 niezabijalni i niezłamywalni kolesie, na których musi być ban:
Model z 3+ ward Crown of Command i 3cim okiem (propozycja - zakaz łączenia 3+ warda i Oka z CoC).
Daemon Prince ze Scaly skinem, Soul feederem i Markiem Nurgla (propozycja - max 1/3 na diable).

Cała reszta w świecie bez dużych ograniczeń jest do ogarnięcia na poziomie rozpy oraz skilla. 8)

Co rozumiem przez swiat bez dużych ograniczeń:
- max 12 kostek na fazę magii
- max 5 kostek na czar - by utrudnić debilne granie pod IFKi
- lookout od dwellersów i 13stki
- max 50 modeli w klocku
- max 500 pkt na unit

Lizaki to żaba i tyle. Armia jest mocna i koniec. Zamiast płakac nauczcie się grać.
Przegięcie to eteryczność+CoC, dorabianie kostek, łapki, combosy feedback/banehead+ death
Proponuję: model eteryczny nie moze brać CoC, max 2 dorobione kostki na turę, łapki nie na slannie, feedback i banehead nie dla modelu z lore of death

Cała reszta w świecie bez dużych ograniczeń jest do ogarnięcia na poziomie rozpy oraz skilla. :mrgreen:

Dębek na prezydenta :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

W wochu są 2 idiotyzmy: 2 niezabijalni i niezłamywalni kolesie, na których musi być ban:
Model z 3+ ward Crown of Command i 3cim okiem (propozycja - zakaz łączenia 3+ warda i Oka z CoC).
Daemon Prince ze Scaly skinem, Soul feederem i Markiem Nurgla (propozycja - max 1/3 na diable).
O tu mi się podoba Ward 3+, oko i COC jest mega gięte więc zakazać jak napisał Wójek 3+ Ward i oko ale wtedy zakaz Korony.
Dębek a nie lepiej zakazać po prostu sould feedera z markiem nurgla :?: ten save 1+ nie jest aż taki gięty poza tym na snajperki z LD nic nie pomaga... zabrać mu możliwość odzyskiwania ran i będzie spoko. A co do ogólnych to nie uważasz, że Shadow powinien być jednak z 4 kości max :?: i zrobić jakieś ograniczenie na dorabianie kości...
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, o 13:48 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Dębek wielkie +1.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

wielu chętnych by się znalazło
Góra 5 osób, inaczej nic się nie ustali i nic nie przegłosuje.
I wybory będą najlepsze, przynajmniej będziemy mieć wybór w jakim kierunku to ma pójść (czy minimalne ograniczenia jak Butan, czy pełny CS z poprzesuwanymi akcentami jak Młody/Furion).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Dębek pisze:W wochu są 2 idiotyzmy: 2 niezabijalni i niezłamywalni kolesie, na których musi być ban:

Cała reszta w świecie bez dużych ograniczeń jest do ogarnięcia na poziomie rozpy oraz skilla. 8)

Co rozumiem przez swiat bez dużych ograniczeń:
- max 12 kostek na fazę magii
- max 5 kostek na czar - by utrudnić debilne granie pod IFKi
- lookout od dwellersów i 13stki
- max 50 modeli w klocku
- max 500 pkt na unit

Lizaki to żaba i tyle. Armia jest mocna i koniec. Zamiast płakac nauczcie się grać.
Przegięcie to eteryczność+CoC, dorabianie kostek, łapki, combosy feedback/banehead+ death
Proponuję: model eteryczny nie moze brać CoC, max 2 dorobione kostki na turę, łapki nie na slannie, feedback i banehead nie dla modelu z lore of death

Cała reszta w świecie bez dużych ograniczeń jest do ogarnięcia na poziomie rozpy oraz skilla. :mrgreen:
WoCh bym zrobił 2300 i No Restrictions na wstepie. Nie wykluczone, że przy 3 armatach w imperium, 2 helkach, 2 iron blasterach chłopak nie będzie szybko siadał.
Ewentualnie Oko/Korona do wyboru.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Żadne tam 2300. Nie każdy ma armaty/treby/katapy.
Może być trudny do zajebania, ale nie może być nie do zajebania w HtH. Podobnie z PoKiem, może sobie nawet na smoku latać, jak długo można go złamać ofkors.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kalesoner pisze:ja też
Przemcio+Przemcio+Przemcio
To mnie tam jeszcze dorzuć to będziecie mieć CS-a jakiego świat nie widział :lol2:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Dębek pisze:Żadne tam 2300. Nie każdy ma armaty/treby/katapy.
Może być trudny do zajebania, ale nie może być nie do zajebania w HtH. Podobnie z PoKiem, może sobie nawet na smoku latać, jak długo można go złamać ofkors.

Czyli ograniczenie DP + CoC/Oko przy 2400? Jak tak to luz. Myślałem, że te cięcia do 2300 chcesz wprowadzać
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Może by tak w końcu zakończyć dyskusje, która nigdy nie ma końca pod tytułem: "Co powinno być ograniczone w WoChu, Lizakach itp a co nie" i pozwolić zdecydować o tym grupie ludzi którzy będą wybrani i odpowiedzialni za ten projekt? :)
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ci ludzie sobie poczytaja nasze tresci i moze skorzystaja, warto sprobowac ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No to otworzcie temat na LL - bez odpowiedniego wsparcia w procedurach to sie nie przyjmie.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Kacper , sygnatura niszczy system ;D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Nawet ja sobie nie zasłużyłem na taką sygnaturkę. Brawo Przemo !
#-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Brakuje tylko jeszcze: gracze WoCh przepraszają za Przemcia. :lol2:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Zróbcie jeszcze wersję na forum Ar.com
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Mam talent nie ma co :mrgreen:

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Dla mnie ograniczenia punktowe nie mają sensu. Powinno się zbanować jakieś mega kombosy co zaproponował Dębek. Do tego jeszcze z mojej strony mogę dodać, że w VC rzeczywiście problemem są eteryki w nadmiernej ilości i kombos 2x Terror.

Pomyślałbym jeszcze nad ograniczeniem lorda VC, żeby jednak nie mógł mieć tej S8, bo dużo ludzi tak ostatnio gra.
W żadnym jednak wypadku nie ograniczać z 2400 na 2300 bo wampiry i tak są drogą armią a 100p mniej to jest jednak spora różnica.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

W ogóle nie wiem czy jest sens ingerować w ilość pkt. w poszczególnych rozpach i potem różnicować ze względu na armie...
Na Silesianie w zeszłym roku chyba wszyscy grali na 2800 (to Lidder niech potwierdzi) i jakoś nikt chyba nie narzekał :?:
A może po prostu zwiększyć wszystkim limity pkt. rozpisek na np. 2800 bo im większe pkt. tym mniej bolą przegięcia...

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

True. -100 jest słabe...+100/+200 dla Underdogów wygląda lepiej.

P.S. DODAJ WROGA DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Drwal pisze: Pomyślałbym jeszcze nad ograniczeniem lorda VC, żeby jednak nie mógł mieć tej S8, bo dużo ludzi tak ostatnio gra.
A bretonski lord nie może mieć ASF, Heroic Killingblow oraz latać na pegazie, bo dużo ludzi tak ostatnio gra. :D

Zablokowany