Alternatywne figurki do VC

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: Alternatywne figurki do VC

Post autor: Azurix »

Ja osobiście bym tego nie zrobił, ale oczywiście pomysł jest całkiem ciekawy imho, tylko wykonanie się liczy. Na pewno da się zrobić tak, aby to było klimatyczne :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Azurix pisze:Ja osobiście bym tego nie zrobił, ale oczywiście pomysł jest całkiem ciekawy imho, tylko wykonanie się liczy. Na pewno da się zrobić tak, aby to było klimatyczne :)
sądzę że za miecha powinno być wylepione i zmalowane już ;)

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Może wyglądać srogo ;) Pochwal się jak chociaż jednego skończysz :D

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

o proszę...taki na razie podglądzie ;)

zatem hexwilki, wolfwrajty czy kto jak tam wymyśli im fajną nazwę

Obrazek

Obrazek

*nie jestem dobry w lepieniu i raczej jeśli coś ma być tutaj lepiej, to tylko to nadrobię malowaniem ewentualnie...ale uważam że jest wszystko co powinno być: wierzchowiec+jeździec z GW, płonąca pała, wymaluję się na eteryki(ten zielonawy z baśiek) i powinno być ok!

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Jesli o mnie chodzi to sorry, ale wygląda to w sumie żałośnie i tak jakbyś przykeił model na psa i tyle, zero klimatu i magii, a teoje maloanie duszków za cholere mi nie podchodzi, i tyle krytyki :) , Aczkolwiek mimowszystko brawa za próby.
Obrazek

Awatar użytkownika
hellsing
Chuck Norris

Post autor: hellsing »

pomysł ok ale zeby to lepiej wyglądało to zamiast tej czerwieni daj kolory eterycznosci takie jak przeważnie każdy daje czyli niebieski itp bedzie to na moje lepiej wyglądać i jak dasz rade to weź daj zdjęcie od tylu pozdro
Klub Gier Bitewnych Toruń https://www.facebook.com/Triclinum/
Blog https://miniaturepaintingstudio.blogspot.com/
Każdą moją prace publikuje na YouTubie https://youtube.com/channel/UC6DW9zlhA9 ... zFQ/videos
Facebook https://www.facebook.com/miniatureps/
Instagram https://www.instagram.com/miniaturepaintingstudio/
Szukam kogoś do współpracy przy malowaniu modeli Toruń i okolice

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Są trochę za wysoko zamontowani, trochę jak by na wilkach klęczeli.

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

1. to jest fantastyka i to są duchy...byty eteryczne-niecielesne, a nie okuty w zbroję rycerz na rumaku...wrajty mogą sobie klęczeć czy co tam robić ;)

2. tutaj jest fotka 1 gotowego na zachętę+ wersja rodzinna

3. mi się podoba i chyba pokuszę się o zrobienie drugiej piąteczki w ten sam sposób

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Fajnie wyszło. Jednakże chyba i tak wolę oryginalne Hexy :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Sadzicie ze Zombie Dragon (ten nowy) przejdzie za TBata na Masterze?
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

jasne. ja mam tak zrobione (pomalowane w jeden deseń). Jeden to smok drugi to terror i żaden sędzie się nie rzucał . ale polecam napisać po prostu do ogra
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Dzieki Gasior za odpowiedz, niestety dopuki nie uwolnia 2 Tbatow nie zda mi sie to za bardzo :(
mam nadzieje ze PKS to zrobi :(

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

bardzo możliwe że zrobią coś na wzór

2gejki, ale wtedy odpada klepak lub lord nekro.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Gasior pisze:jasne. ja mam tak zrobione (pomalowane w jeden deseń). Jeden to smok drugi to terror i żaden sędzie się nie rzucał . ale polecam napisać po prostu do ogra
Dla mnie to jest taka sama sytuacja jak używać zamiennie Luminarch i Hurricanum w Imperium, albo Frosthearta i Plamespyre'a w High Elves. Jeśli w Wampirach to przechodzi, to fajnie, że przynajmniej w innych armiach też mogę :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Nie wiem jak to w imperium bo malo widac te ich maszynki na turniejach, ale TBat rozni sie od smoka moze 2-3 malymi czesciami ktorych 95 % osob nawet nie zauwaza.

Jak byle we Wloclawku na masterze ze smokiem i tbatem (tam wiem useless, ale chcialem sam sie przekonac) to wszyscy mysleli ze mam 2 Tbaty ...

Jesli chodzi o pomalowanie to nie widze problemu moj Tbat jest szary, a smok zielonkawy (tbat moze byc zgnily - zielony tez, czemu nie?)

Jesli chodzi o fenixy tutaj sposob malowania ma duze znaczenie imo

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Niltag pisze: Jesli chodzi o fenixy tutaj sposob malowania ma duze znaczenie imo
Polemizował bym. Jak sobie skleję Frosthearta, który w Bitzach zamiast Płomieni ma Śnieg, to mogę go pomalować nawet na czerwono i nikomu nic do tego. To tak, jakby czepiać się malowania Pink Horrorów na inny kolor niż Różowy, a widziałem już różniste stylizacje. Co do Dragona i Terrora, jak mi kiedyś zwrócili uwagę na mój alternatywny model, choć się z tym nie zgadzam, tutaj przypomnę, że jedno jest Gadopochodne, a drugie Nietoperzopochodne i głównym elementem w tym wypadku jest Głowa ;)

Obrazek

Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

uhum a nigdzie nie jest powiedziane, że jedno może mieć rogi a drugie nie :)
zresztą poza Terrorgeista jest jaka jest tylko dlatego, żeby inaczej wyglądał i dynamicznie składał się do lotu/skoku wszystko jedno

jakby go postawić normalnie na łapach to tak samo by wyglądał jak i zombie dragon żadna różnica, zaś na smoku siedzi jeździeć, smok sam nie występuje w przyrodzie więc jest prosto określić co masz przed sobą grając bitwę
co do Masterów to mail do organizatora załatwia sprawę na 100% jak ktoś nie jest pewny
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Takie pytanko. Jeśli w Wampirach, które stylizuję na Bretońsko-Imperialną linię krwii Blood Dragons, skleję normalne i oryginalne Hexwraithy, ale z Kropierzami i Dwuręcznymi Mieczami zamiast tych "Pochodni na Patyku", aby imitować Questing Knights, to będzie się ktoś czepiał? :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Nie sądzę żeby ktoś się czepiał do Twojej stylizacji armii :D Może się komuś nie podobać, ale to jego zdanie i będzie trzeba to uszanować. Taka imitacja questing knights będzie spoko według mnie. Pochwal się od razu jak zrobisz ;)

ODPOWIEDZ