Galeria Kosy Szczury
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria Kosy <Alarielle+hero+old DR>
Takie zdjęcia, wrzucone tylko jesli chodzi o podstawki. Ogólnie te HE niebieskie są do poprawki (jak już wspominałem wyżej), chociaż jako armia wyglądają całkiem, całkiem to już pojedynczo niekoniecznie
. Jak chociaż poprawię obicia (mają wiele gier za sobą) to zrobię jakieś zbliżenia. Zobaczymy co będzie grywalne to się za to wezmę... chyba... 
Chyba pierwsza figsa, z której jestem w miarę zadowolony.
Foty żółte jak całe Chiny ludowe aczkolwiek w ten weekend nabędę świetlówkę czy jak to tam coby było dobre światło, jak znajdę czas
a moze jutro przy Słoneczku zrobię nowe 
Dla PiotraB, który chciał "stalowego Archaona":

Foty żółte jak całe Chiny ludowe aczkolwiek w ten weekend nabędę świetlówkę czy jak to tam coby było dobre światło, jak znajdę czas
Dla PiotraB, który chciał "stalowego Archaona":
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ładne malowanie, paskudne zdjęcie 
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Walnij nowe fotki - akurat kończę swojego Archaona i ciekaw jestem, czy czasem nie obraliśmy dokładnie tej samej kolorystyki
. Szczególnie interesuje mnie, jak pomalowałeś rumaka... Znak na zadzie identyczny, umaszczenie chyba też, tylko że ja poszedłem w czarną grzywę i ogon...
Rumak jest szary
jutro coś pokombinuję nowego. Z resztą kiedyś i tak zamierzam to wszystko od nowa sfotagrafować jak będzie sposobność, bo wszystko wyłazi żółtawe od żarówki 
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Mój jest brązowy, więc jednak inaczej będą wyglądaćKosa pisze:Rumak jest szary(
I tak widać że fajnie pomalowane 
Co do światła, to miałem ten sam problem i kupiłem za 12zł żarówę 6500 K (białe, zimne światła) i IMO jest dobra, ale troszkę za mocna więc trzeba by jeszcze jakiego light boxa do tego
. Ale forumowicze twierdzą że foty i tak kiepskie, to pewnie wina aparatu... 
Co do światła, to miałem ten sam problem i kupiłem za 12zł żarówę 6500 K (białe, zimne światła) i IMO jest dobra, ale troszkę za mocna więc trzeba by jeszcze jakiego light boxa do tego
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Nieco lepsze chyba, bliżej już do rzeczywistego stanu figsa, dużo bliżej 

tzn?Pretor pisze:Jak go podzieliłes do malowania?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja z kolei mam wrażenie, jakby fotka była obrabiana i zmniejszono ostro nasycenie kolorów, powodując prawie monochromatyczność. Ten figs w rzeczywistości jest taki semi - monochrom

Nie, widziałem go dziś na żywo i wygląda bardzo fajniesmiejagreg pisze:Ten figs w rzeczywistości jest taki semi - monochrom![]()
Może to kwestia przyzwyczajenia do kolorystyki jak pisał Pretor?
Wisła Kraków.
Teraz mogę powiedzieć że figs jest pomalowany ciekawie. Wygląda znacznie bardziej mrocznie i ponuro niż standardowe malowanie i to jest IMO na plus. Jedyne co mi nie pasuje to ten płaszcz bo wygląda jakby z innej bajki... no ale gdyby nie on to figs mógłby się rzeczywiście zlać w jedno...
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
podstawka wygląda słabo, nie wykończenie- chyba jest pęknięta i na coś naklejona. popracuj też nad fotami, takie szumy że prawie nic nie widać, a model jest chyba całkiem fajny;) zmniejsz ISO na minimum i wydłuż czas naświetlania, postaw aparat na statywie czy czymś nieruchomym, daj wyzwalanie za 2sekundy. no chyba że obróbka tak zmasakrowała?
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
trochę przerwy bo nie chciało mi się pstrykać fotek, chociaż wiele i tak nie było zrobione 
ale przez nockę udało mi się wymalować feniksa:

fotki chyba najlepsze jakie mi sie udało zrobić do tej pory
ale przez nockę udało mi się wymalować feniksa:
fotki chyba najlepsze jakie mi sie udało zrobić do tej pory
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, o 15:51 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.