Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
ja tam już pisałem, ze może zrobię również feniksy ze smoków... ale nie na zasadzie ich tylko pomalowania ale sporych przeróbek, jakbym umiał robić ładne sople lodu i zmarzlinę itp. przejdę się do Ctana, na pewno udzieli parę rad, tylko, że co gorsza ten niebieski fenix mi się spodobał (pewnie móżg sobie to uroił ze względu na statystyki jego i zasady ), bo ognisty fenix i tak jest słaby, nic nie zrobi na polu bitwy zbytnio.
jak będa nowe HE... pisz w każdym temacie turniejowym, że będziesz i że zamiast feniksów masz... napisz tak w 20 wątkach i porównaj zbadaj wynik testuAzurix pisze:A od czego to zależy jeśli o zdejmowanie modeli ze stołu jako Proxów chodzi? Do kogo warto w tej sprawie napisać aby się upewnić?
Zaś najbardziej miarodajną odpowiedzią będzie pytanie w wątkach masterowych osób, które są odpowiedzialne za ocenę za malowanie.
Ogólnie ja myślę, że bądź co bądź może być z tym pewien problem... ale to się okaże już niedługo... Chociaż też chciałbym wiedzieć szybciej bo pierwszą rzeczą w mych nowych HE będą feniksy i nie wiem czy kupować feniksy czy smoki... a chciałbym wiedzieć szybko No i czy 2 czy jeden ale to zależy od aru
dezodorant + zapalniczka jak będą jakieś problemy czy to feniks ognisty czy nie
Azurix zdecydowanie za bardzo się tym przejmujesz ;P. Mój znajomy grający bestiami zakupił zastępcze modele do razorgorów (by GW to zmutowany dzik) - GWowe figurki sa tragiczne. Uzywa bardzo ładnych modeli masywnych bestii z trzema głowami. Z estetycznego punktu widzenia, ja nawet wymagam aby uzywał zamienników ;P. Jak dotąd nikt nie smiał mu wytknąć brak orginalnych "pumbagorów".Azurix pisze:A od czego to zależy jeśli o zdejmowanie modeli ze stołu jako Proxów chodzi? Do kogo warto w tej sprawie napisać aby się upewnić?
http://www.coolminiornot.com/shop/netherhound.html
vs rarozrgor by GW
http://www.dakkadakka.com/gallery/104554-.html?m=2
I teraz Azurix sam możesz sobie odpowiedzieć, czy możesz zabronić mojemu uzywać podczas gry tych alternatywnych figurek .
Jak widać, kumpel nawet nie próbował nawiązywać do dzika - bestia to bestia ;P
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 15:43 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 2 razy.
Swooping Strike - a model upgraded has Devastating Charge and +1S on the turn he charges.
ale niewiadomo kto to będzie miał... DP na pewno nie bo akurat były skany z ich strony, smoki?? feniksy? (piechota) a może to jest własnie ten bolec na latającym rydwanie
ale niewiadomo kto to będzie miał... DP na pewno nie bo akurat były skany z ich strony, smoki?? feniksy? (piechota) a może to jest własnie ten bolec na latającym rydwanie
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Tylko że Alternatywny Model to nie to samo co Prox. Proxem jest model danej jednostki z tego samego systemu, ale innej armii lub jednostki, który nieskonwertowany zastępuje tą daną jednostkę
Tutaj jest jednak kwestia taka, że według mitologii, Orzeł i Feniks różnią się tylko kolorem
Tutaj jest jednak kwestia taka, że według mitologii, Orzeł i Feniks różnią się tylko kolorem
- Loremaster
- Oszukista
Moim zdaniem AR zrobi tak właśnie
Banner albo Book of Heoth i Scroll
0-1 Frost Pheonix.
Wydaje się logiczne i w ich stylu;)
Ja nie wiem Banner jest fajny, ale to oznacza, zero magii i zero ochrony na magię, a to trochę ból.
0-1 Frost Pheonix.
Ja nie wiem Banner jest fajny, ale to oznacza, zero magii i zero ochrony na magię, a to trochę ból.
Jak dla mnie jak pomalujesz model GW orła np. na ładne ogniste kolory to nie widzę problemu. Aczkolwiek nie pochwaliłbym cię za dobór modelu pod feniksa - GWowe orzełki są mocno średnie ;PAzurix pisze:Tylko że Alternatywny Model to nie to samo co Prox. Proxem jest model danej jednostki z tego samego systemu, ale innej armii lub jednostki, który nieskonwertowany zastępuje tą daną jednostkę
i dlatego pewnie bardziej tradycyjnym wyjściem będzie ksiązka+scrol.Loremaster pisze:Moim zdaniem AR zrobi tak właśnie
0-1 Frost Pheonix.
Zaś jak ktoś się pokusi i BotWD to wezmie SD a to nie oznacza jakiejś wielkiej biedy, bo może wziąć maga 2lvl albo nawet i dwóch z np. sceptrem/shieldingiem/feedbackiem... a może i jednak dragon mage też wejdzie w taki komplet. Hah i tak będzie fajnie i nie ma co płakać, że nie będziemy mogli mieć ksiązki+szmaty+scrola... bo na pewno to będzie zbanowane.
No i ta zasada swooping strike, kurde swoop to runąć... więc moze to zasady skycuttera, albo smoki to będą mieć? Jak widać jest to upgrejd, a moze i feniksy również... kojarzy mi się na pewno z czymś co lata.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Kto powiedział, że mam zamiar wykorzystać te metalowe Orzełki? Miałem na oku parę ładnych modeli innych firm, ale chyba wykorzystam do tego celu: https://dl.dropboxusercontent.com/u/80649550/Eagle.jpg bo strasznie mnie urzekłKal_Torak pisze: Jak dla mnie jak pomalujesz model GW orła np. na ładne ogniste kolory to nie widzę problemu. Aczkolwiek nie pochwaliłbym cię za dobór modelu pod feniksa - GWowe orzełki są mocno średnie ;P
Orły, pojawila się taka plotka gdzies na ulthuan.netKosa pisze:Swooping Strike - a model upgraded has Devastating Charge and +1S on the turn he charges.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 16:09 przez Galharen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Loremaster
- Oszukista
Orły mają upgrady do ASF i Armour Piercing, wątpię aby to miały.
Raczej może te orły od rydwanu, to mają albo Skycutter, albo Gryf
Raczej może te orły od rydwanu, to mają albo Skycutter, albo Gryf
Roki, mozliwe, ze własnie one to mają... chociaż wolałbym na smoczkachLoremaster pisze: Raczej może te orły od rydwanu, to mają albo Skycutter, albo Gryf
Gryfa i tak nie widzę w rozpach, może w końcu pójdą po rozum do głowy i zaoszczędzą na papierze i tuszu i go nie będzie po prostu
No i powtórzmy, że smoki mają opcję być magami z lore of fire
Zaś DM jeśli będzie mógł wziąć firebala to będzie miał +4 do casta, tez niezłe. Więc 3x firebal w stricte uderzeniowej i napierdzielającej rozpie?
ale ładnie spamujecie.
A czy nie macie więcej informacji o kosztach punktowych? Kilka zostało podanych, ale co z resztą?
A czy nie macie więcej informacji o kosztach punktowych? Kilka zostało podanych, ale co z resztą?
Jutro/wtorek i po problemie As
Będzie można zamknąć tą historię spamu i oficjalnie otworzyć temat o VIII edycyjnych HE
Będzie można zamknąć tą historię spamu i oficjalnie otworzyć temat o VIII edycyjnych HE
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Myślicie, że komuś będzie się chciało zrobić coś takiego: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=39&t=33498 ale dotyczące Army Booka do High Elves?
Nie lepiej kupić booka?
Ale skoro się zgłosiłeś
Ale skoro się zgłosiłeś