Smok nawet 2 razy droższy lub feniks i tak jest lepszym wyborem.Pretor pisze:No i?Mistrz Miecza Hoetha pisze:I bez zbroi, ściągają go dwie/jedn salwy kuszników.Aldean pisze:Hmm...bardzo dobry motyw z gryfem na bohaterze za 150 pktow.! me gusta!
Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Loremaster
- Oszukista
Tak tylko Noble nie może mieć smoka, czy Wy czasami czytacie to co można przeczytać czy jakiś free style robicie. Noble na Gryfie to fajna opcja dosyć i tak można mu dać dosyć dobre zabezpieczenie. BSB na gryfie ? Całkiem ciekawa opcja.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Kurde straszny kwas z tymi SW jeśli to prawda. Nie rozumiem tego - 3 edycję z rzędu wypuszczają im nowe figurki nie mogą im w końcu porządnych zasad zrobić?
Co do Sisterek to jestem w stanie wszystko przeboleć - brak muzyka, quick to fire tylko z herosem itd., ale mnie z kolei strasznie wkurza to, że mają podobno zwykłe bowy zamiast longbowów. Swoją drogą jeśli to prawda i łucznicy już nie mogą mieć sztandarów (BoEF) to Sisterki i tak będą bardzo ważnym unitem.
BSB na orle i tak jest 100 razy lepszy - przynajmniej nikt go noblowi spod tyłka nie zestrzeli
Co do Sisterek to jestem w stanie wszystko przeboleć - brak muzyka, quick to fire tylko z herosem itd., ale mnie z kolei strasznie wkurza to, że mają podobno zwykłe bowy zamiast longbowów. Swoją drogą jeśli to prawda i łucznicy już nie mogą mieć sztandarów (BoEF) to Sisterki i tak będą bardzo ważnym unitem.
BSB na orle i tak jest 100 razy lepszy - przynajmniej nikt go noblowi spod tyłka nie zestrzeli
Zgadzam się co do tego orła;D w dalszym ciągu wolę wydać 50 pkt i mieć trochę gorszego orła (może z możliwością ulepszenia?) niż gryfa za 150pkt. Bo w pierwszym wypadku dwa przedmioty za 15 pkt łącznie i wytrzymuje dwie kulki z cannona;D co w połączeniu z ER w corach daje możliwość zrobienia cowboya do ściągania maszynek:]
Tak, gryf nic ciekawego.
DE mają mantysie i nikt jej nie wystawia
Lepszy ściagacz kulek armatnich i pogromca łuczników z lion cloakiem, świetny koleś.
Zostaje 35 pkt na przedmioty, zastanawiam się co mu dać myślę, że będzie popylał ze słomką bądz mieczem z +1 atak i np. z miksturą devastating charge bądz nawet bound spelem od HE. Zabije każdą maszynę i pogromi większość łuczników. Raczej nie BSB... tani i dobry, mocno taktyczny. Jego koszt wychodzi coś w okolicach 160 pkt.
z warseera
DE mają mantysie i nikt jej nie wystawia
Lepszy ściagacz kulek armatnich i pogromca łuczników z lion cloakiem, świetny koleś.
Zostaje 35 pkt na przedmioty, zastanawiam się co mu dać myślę, że będzie popylał ze słomką bądz mieczem z +1 atak i np. z miksturą devastating charge bądz nawet bound spelem od HE. Zabije każdą maszynę i pogromi większość łuczników. Raczej nie BSB... tani i dobry, mocno taktyczny. Jego koszt wychodzi coś w okolicach 160 pkt.
z warseera
może i jest to jakaś opcja 5 ataków z S6... ale dalej ginie od firebalathe Swooping Strike (or whatever) is an option for Griffons.
nie, bo w WD w battlereporcie pisalo ze mial go oddzial swordmasterow, ew mzoe jest opcja ze jeden specjal w grze moze wziasc sztandar ponad 50 pkt ?Kosa pisze: edit:
3 opcja BotWD jednak kosztuje 75 co byłoby dość słuszne.
istnieje bo byl na oddziale SM w battlereporrcieMarks pisze:Może jednak BotWD nie istnieje?turalyon pisze:Może jednak banner of the world dragon kosztuje 75 a nie 50?
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Informacja o gryfie za 150 punktów, na którym mogą latać "herosi", a nie tylko "lordowie" - bardzo mnie cieszy. Ogólnie średnie monstery już kilka edycji temu powinny mieć możliwość wystawiania z herosem. Ja wiem, że to nadal nie rozwiązuje kwestii ich "praktyczności", ale dobrze, że coś w tym kierunku wogóle się rusza. Teraz pozostaje poczekać kolejne X edycji, aby średnie monsterki doczekały się tej "praktyczności" jak zrobione to w przypadku "małych monsterków". Na dzień dzisiejszy widzę jednak szansę pogrania "gryfem" na mniejsze punkty - a to już coś ;P
PG maja WS6 I6, i jako jedyna elitatna piechota beda mieli przerzuty. Ale i tak przegrywaja z SM i WL.
Mnie ciekawi kilka rzeczy:
1. Nie ma dokładnego opisu Ithilmar barding.
2. DP mają opcję sztandaru do 37.5 slave'a. Najdroższy banner to 27.5 slave'a.
3. BotWD kosztuje 27.5 slave'a i nie ma w nim mowy o stubbornie na smoki...
Wietrzę spisek...
1. Nie ma dokładnego opisu Ithilmar barding.
2. DP mają opcję sztandaru do 37.5 slave'a. Najdroższy banner to 27.5 slave'a.
3. BotWD kosztuje 27.5 slave'a i nie ma w nim mowy o stubbornie na smoki...
Wietrzę spisek...
Wdg codexu Loremastera nasz łapacz kulek armatnich wymięka - nie można jeździć na orłach. Po za tym i tak miał 3 savea tylko, co skłoniło mnie do wzięcia kunia.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
widac że Ulthuan ledwo zipie same niedobitki wystawiają do walki dlatego tacy tani sa
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Loremaster
- Oszukista
Sorry Prince i Noble mogą brać Great Eagle za 50 punktów (gdzieś mi to wyleciało, +15 pts za dwa upgrady), BotWD daje stubbron Wszystkim smokom w 12'', a Sea Helm i Handmaiden niestety mają 2A
Ithmlar barding to oczywiste nie ma -1 do M
DP w tej chwili mogą brać tylko jeden sztandar powyżej 55pts - z Rulebooka.
Pheonix Guard WS5 (6 to też była literówka)
Ithmlar barding to oczywiste nie ma -1 do M
DP w tej chwili mogą brać tylko jeden sztandar powyżej 55pts - z Rulebooka.
Pheonix Guard WS5 (6 to też była literówka)
Ostatnio zmieniony 1 maja 2013, o 11:00 przez Loremaster, łącznie zmieniany 1 raz.
Unit size handmaidenek? I jak liczone są ranki na potrzeby feniksów - dokładny wording by się przydał.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2013, o 11:03 przez Furion, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Uff w samą porę to info Loremaster, a już miałem się załamać
Akurat Seahelm może być fajny - 1A różnicy i tak losów bitwy nie zmieni, a dzięki niemu można np. wystawić WL w kresce coby ich templaty tak bardzo nie bolały, a jak nan ktoś zaszarżuje to zwijamy szyk i bijemy z 3 szeregów
Handmaidenka niestety poza ładną figurką nie ma dla mnie żadnych argumentów, a na pewno nikt nie będzie jej ładował do sisterek bo nagle z małego fajnego oddzialiku robi się smakowity i łatwy kąsek dla wroga.
Dla mnie najwięksi przegrani tego kodeksu to SW nie wiem czemu od tylu edycji nie mogą dostać chociaż tego cholernego AHW. Teraz jak jeszcze Ellyriani są w corach to już w ogóle. Równie dobrze mogli nie robić dual kita.
Akurat Seahelm może być fajny - 1A różnicy i tak losów bitwy nie zmieni, a dzięki niemu można np. wystawić WL w kresce coby ich templaty tak bardzo nie bolały, a jak nan ktoś zaszarżuje to zwijamy szyk i bijemy z 3 szeregów
Handmaidenka niestety poza ładną figurką nie ma dla mnie żadnych argumentów, a na pewno nikt nie będzie jej ładował do sisterek bo nagle z małego fajnego oddzialiku robi się smakowity i łatwy kąsek dla wroga.
Dla mnie najwięksi przegrani tego kodeksu to SW nie wiem czemu od tylu edycji nie mogą dostać chociaż tego cholernego AHW. Teraz jak jeszcze Ellyriani są w corach to już w ogóle. Równie dobrze mogli nie robić dual kita.
Pewnie jak w tym czarze z lora wampirzego.Furion pisze:Unit size handmaidenek? I jak liczone są ranki na potrzeby feniksów - dokładny wording by się przydał.
Jurek, sprawa jest. Trzeba przepchnąć uściślenie, że asf się kumuluje.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony