Święto Pracy w Vanaheim Kraków, 1.05.13

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Święto Pracy w Vanaheim Kraków, 1.05.13

Post autor: Fluffy »

Fluffy - nie ujmując nic innym graczom, jeden z moich ulubionych przeciwników, bo nie unika walki - wie o czym jest ta gra!!!
Bo moje gobbo to czysta agresja :mrgreen:
Dzięki Dibo, wzajemnie :mrgreen:

Graty dla wszystkich i dzięki za fajny tur. Kosmo, jeszcze raz sorki za zaistniałą sytuacje, strasznie mi głupio. Proponuję challenge na następnym turnieju, jeżeli reflektujesz.

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

Dibo pisze:Fluffy (co sam przyznał) mocno przyfarcił ...
To musialo byc grubo, bo to praktycznie ostatnia rzecz do ktorej Fluffy jest w stanie sie przyznac :)

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Arok przebiegl po doombullu w oddziale malych kózek (to jakiś psychopata był, ale nie zraniełm tylko jednym atakiem a Dibo rzucił same galy i dwójki na trafienie), potem wbił się w duzy unit z generałem, dostał na bok dwie gorgony, zjadl je bez problemu w dwie fazy walki, po czym poczał rozdeptywać główny klocek. Reszta armii diba jakoś tak wyparowała w międzyczasie :mrgreen:
W tym momencie kózki poczeły powiewać białą flagą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Caledor19 pisze: Sevi: jeszcze raz przepraszam ze to sie tak skonczyl;/
Cóż poradzić ;) Na szczęście to tylko gra :)
Chyba jeszcze nigdy nie poddałem bitwy w 3 turze...
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ogłoszenia parafialne:

Wczoraj w Bitwie Xiera z Arikiem (chyba) wyszła sprzeczka co do wardów bretońskiego Lorda.
Więc informuje: Bretoniec z Insygnia of the Quest jeśli dostanie w łep czymś co powoduje multiplikacje ran ma 2 (słownie:dwa) rzuty na warda.
Wygląda to następująco:
-hit
-ranienie
-ward zwykły (5+)
-ilość ran
-jeżeli ilość ran powoduje śmierć bretońca (więcej niż 2), następuje rzut na ward na 3+ na ostatnią ranę (i tylko na ostanią ranę). Uwaga - te dwie rany przed wardem na 3+ są normalnie wbite. Ward na 3+ utrzymuje się tak długo jak długo lordunio ma tylko jedną ranę.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

a kto Ci tak powiedział? Brzmi absurdalnie bo ani ward we ani żaden inny nie broni w ten sposób... poza tym użyłeś wcześniej warda na +5...bzdura,bzdura,bzdura :P
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Poza tym ze jest to logiczne :) to jeszcze w dziale bretonskim Dębek tak to opisuje(2 dni temu na pytanie Xiera), wydaje sie ze nasz najlepszy bretonczyk powinen wiedziec jak sa interpretowane zasady jego przedmiotow :).
Ostatnio zmieniony 2 maja 2013, o 07:59 przez Leoh, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

a! już wiem,że Dębek Ci tak napisał... wysyłam to do Kudłatego :)...każdy chce żeby jego przedmioty działały jak najlepiej...więc to jest żaden argument - jest to niezgodne RB strona 44
w ten sposób dwa razy wardujesz to samo źródło!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

To nie od Dębka, tak jest w zasadzie przedmiotu. Źle podyktowałem Butanowi na turnieju. Dębek napisał to Xierowi jeszcze przed turniejem.

A ty Piotr jak jeszcze raz mi tu podważysz moje zdanie/wiedzę to cie pokroje i rozsypie Kozom w zagrodzie na podwieczorek :twisted:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

a ja Ci mówię głupia kózko że to bzdura jakaś :)... i chroniłem Cię przed tym,żeby Cię inni nie zjedli a Ty mi tak odpłacasz? Od dziś jesteś w moim menu ! :mrgreen: Wysłałem zapytanie do ludzi kompetentnych zobaczymy co powiedzą...
Sezon na kozy uważam za otwarty! Brać go! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Dibo pisze:To nie od Dębka, tak jest w zasadzie przedmiotu. Źle podyktowałem Butanowi na turnieju. Dębek napisał to Xierowi jeszcze przed turniejem.
Sytuacja z Xierem nie dotyczyła multiple woundów.

Dostał dwa hity, nie zdał Sv i wpierw nie zdał 2x wardów na 5+, a później dodatko rzucał warda na 3+ na ostatnią ranę.
\/\

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

przecież tak też nie wolno.., :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

uuu, to tutaj ward powinny byc rzucane osobno jak pierwszy zdany to drugi tez na 5+ a jak pierwszy nie zdany to drugi na 3+, tak na logike

Arik
Wałkarz

Post autor: Arik »

Dokladnie tak jak pisze PiotrB - zupelna bzdura wydawalo mi sie by komus przyslugiwaly dwa rzuty na warda od jednej rany i nie zgodzilem sie na to. Po konsultacji z Butanem doszlismy do wniosku zeby rzucac wardy po kolei (mimo, ze ataki nastapily w tej samej inicjatywie). Pierwszy byl oblany, drugi Xier powtorzyl rzucajac juz na 3+, wywardowal.

I dzieki wszystkim za turniej i moim przeciwnikom za gre: Xierowi, Stone'owi i Seviemu. Bylo fajnie i poza ta jedna dyskusja zupelnie bezspinowo.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Sorry myślałem że kłótnia była o zasadę a nie o sposób rzucania. Tak, wardy rzuca się poklei.
Fajnie Arik ze to czytasz bo to głównie dla ciebie sie odezwałem w tej kwestii.
Na wszelki wypadek (dla Piotra) wrzucam.
Obrazek
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Arik pisze:Dokladnie tak jak pisze PiotrB - zupelna bzdura wydawalo mi sie by komus przyslugiwaly dwa rzuty na warda od jednej rany i nie zgodzilem sie na to. Po konsultacji z Butanem doszlismy do wniosku zeby rzucac wardy po kolei (mimo, ze ataki nastapily w tej samej inicjatywie). Pierwszy byl oblany, drugi Xier powtorzyl rzucajac juz na 3+, wywardowal.
Gratz ze wlaczyl Ci sie alarm :) rzadko udaje sie sprawdzic cudza zasade w armii i wyjsc na swoje, [-X Xier.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Moim zdaniem i tak to nic nie zmieniało bo chłopek miał 2 woundy a niczego nie wywardowałem... Sory jeśli poczułeś się że perfidnie chce Cie zwałować, w końcu doszliśmy do porozumienia ...
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

hi hi - Xier zawsze interpretuje zasady dla siebie :) ale on już tak ma. Jak za pierwszym razem strzelał dethshekieraz zmultipliokował każdy wond d6 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: zdją jednym strzałem cały regiment Ogrów! Szacun ! :).. to nie znaczy że jest wałkarzem , on się zawsze najpierw pyta a że poziom odpowiadających na forum jest różny to wychodzą z tego kwiatki ... :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Pytałem Dębka i myślałem że tak to działa cóż poradzić ...

Piotrze to był mortal :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Xier pisze:Pytałem Dębka i myślałem że tak to działa cóż poradzić ...

Piotrze to był mortal :wink:
?

Xier pisze:2 pytania odnośnie Insignia of the Quest:

1 Jak dostanę kulką z działa, rzucam warda na 3+ i jak zdam to nadal jestem na 3 ranach czy przeżywam na 1?
Dębek pisze:1. To 3+ ward na ostatnią ranę. Lord dostaje z działa - ma 5+ warda - oblewa - przeciwnik rzuca multiplikację - jesli rzuci 3 lub więcej wtedy zadziała insygnia - lord rzuca 3+ warda - jesli zda żyje na 1 woundzie jesli nie to wiadomo.
Zapytales o multiplikacje, dostales odpowiedz o multiplikacji. I jest to wlasciwa odpowiedz

Po czym zastosowales ja do sytuacji w ktorej ktos zadal Ci 2 rany BEZ multiplikacji...

ODPOWIEDZ