2250 Pts - Lizardmen Army
1 Slann Mage-Priest @ 660 Pts
General; Second; Battle Standard
Divine Plaque of Protection [50]
Plaque of Tepok [15]
Diadem of Power [35]
Totem of Prophecy [75]
1 Skink Priest @ 125 Pts
Magic Level 2; Dispel Scroll [25]
1 Skink Priest @ 125 Pts
Magic Level 2; Dispel Scroll [25]
16 * Temple Guard @ 348 Pts
Shield; Standard; Musician; Champion
War Banner [25]
10 Skink Skirmishers @ 60 Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
5 Chameleon Skinks @ 75 Pts
Blowpipe
3 Kroxigors @ 174 Pts
5 Saurus Cavalry @ 245 Pts
Standard; Musician
Huanchi's Blessed Totem [40]
3 Salamander Hunting Packs @ 195 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 94
Total Army Cost: 2247
Co o tym myslicie? planuje z tym jechac na bachanalia
Lizzie na 2250
Rozpiska bardzo mocna. Grałem kiedyś czymś podobnym. Jedyne nad czym można by podyskutować to 2 Priestów. Jeśli brałem 2 szamanów to na jednego wrzucałem 2xDS, na drugiego diadem a na Slanna wtedy za Diadem wędrował Bane Head. Slann z Bane Headem jest zajebisty na wszelkiego rodzaju bohaterów biegajacych samopas albo na large targetach. Poza tym wtedy dużo lepiej może też wyciągać jakichś bohaterów w unitach za pomocą 1 z metala. Coś takiego miałem na 2 GT i o ile dobrze pamiętam w 5 bitwach cele Bane Heada zginęły wszystkie.
Jednak z drugiej strony biegacz jest nieoceniony. W tej rozpisce szczególnie wydaje mi się być dużo lepszym rozwiązaniem niż 2 priest. Może siedziec w TG, wesprzeć kawe z Huanchim albo szarżować na coś większego wspólnie z kroxami. Poza tym może wbić się w maszynki przeciwnika itd itp. Także jedyne co bym zmienił w tej rozpisce to jednego Priesta na biegacza. A jeśli koniecznie chcesz mieć 2 szamanów to chyba z tym bane headem bym pokombinował.
Jednak z drugiej strony biegacz jest nieoceniony. W tej rozpisce szczególnie wydaje mi się być dużo lepszym rozwiązaniem niż 2 priest. Może siedziec w TG, wesprzeć kawe z Huanchim albo szarżować na coś większego wspólnie z kroxami. Poza tym może wbić się w maszynki przeciwnika itd itp. Także jedyne co bym zmienił w tej rozpisce to jednego Priesta na biegacza. A jeśli koniecznie chcesz mieć 2 szamanów to chyba z tym bane headem bym pokombinował.
Biegacz jest bardzo ptorebny w tej rozpie chocby po to , zeby w bitwie z IMP , gdy czolg wjedzie w TG moc mu przyfanzolic...
Jesli juz naprawde chcesz grac na 2xshamanach , to wez 4xDS...
Poza tym jak masz tylko 1 kroxy to lepiej zeby bylo ich 4...
Jesli juz naprawde chcesz grac na 2xshamanach , to wez 4xDS...
Poza tym jak masz tylko 1 kroxy to lepiej zeby bylo ich 4...
biegacz jest swietny ale czesto ostatnio sie zawodze na nim... odbija sie od furii, 4 korniakow bedac na boku, nawet od krasnoludzkiej armaty bez inzyniera :/ Chcem wlasnie sprobowac na dwoch szamanach tylko znowu jak szamanowi dam diadem to czy kosci ktore przelozy nie sa do dyzpozycji tylko dla niego?
-
- Chuck Norris
Diadem przeklada do puli ogolnej ale problem polega na tym ze Diadem przeklada tylko kosci ktore moze generowac wlasciciel.
W skrocie do twojej fazy magii przelozysz jedna kostke bo skink szaman generuje w fazie dispela jedna kostke. No chyba ze zostanie CI jedna kosc w puli ogolnej to wtedy 2![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
W skrocie do twojej fazy magii przelozysz jedna kostke bo skink szaman generuje w fazie dispela jedna kostke. No chyba ze zostanie CI jedna kosc w puli ogolnej to wtedy 2
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)