Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
To nie ma już stompa ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
co za róznica?
I tak tylko odginał a czasem nawet jak wleciał w maszynę to i tak w nią nie ma stompa
I tak tylko odginał a czasem nawet jak wleciał w maszynę to i tak w nią nie ma stompa
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Mój angielski jest taki sobie, więc pozwolę się zapytać co do dwóch rzeczy jakich nie zrozumiałem:
Księga Hoetha-Pozwala przerzucić jedną czy wszystkie kości?
Morski Hełm- On pozwala zrobić reorganizację jako reakcję na szarżę?
Księga Hoetha-Pozwala przerzucić jedną czy wszystkie kości?
Morski Hełm- On pozwala zrobić reorganizację jako reakcję na szarżę?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
jedna kostka,
nie jako reakcja na szarżę ale jak sea helm został zaszarżowany to może zrobić reforma.
Jest to potężna sprawa, mocno wyrównująca brak rerolów, kwestia dobrego ustawienia początkowego WL a potem możesz się dopasować do przeciwnika. Podobnie jak nic z boku już ich nie będzie trzymać, np. 3 pegazów
nie jako reakcja na szarżę ale jak sea helm został zaszarżowany to może zrobić reforma.
Jest to potężna sprawa, mocno wyrównująca brak rerolów, kwestia dobrego ustawienia początkowego WL a potem możesz się dopasować do przeciwnika. Podobnie jak nic z boku już ich nie będzie trzymać, np. 3 pegazów
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Dzięki za szybką odpowiedź Kosa.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
Naviedzony
Naviedzony
hmmm, zastanawiajace ale myslę, ze chyba można zrobić, wszak szarże nie są jednocześnie, po kolei się dostawia, dochodzi pierwszy oddział, test i reform.
Z resztą przy obecnych HE to już nie możliwe aby coś zaszarżowało nas z dwóch stron
Z resztą przy obecnych HE to już nie możliwe aby coś zaszarżowało nas z dwóch stron
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jak dajesz sobie wpuszczać szarże z kilku stron to nawet reform Ci nie pomoże.
masz combat reform czyli nie możesz tak zrobić.
ale zawsze możesz ustawić WL 3 w szeregu jak masz herosa. Potem reform i rozciagasz się tak, coby hero nie był w walce
ale zawsze możesz ustawić WL 3 w szeregu jak masz herosa. Potem reform i rozciagasz się tak, coby hero nie był w walce
jest to combat reform.
Wg. mnie turbo, bo nie trzeba zachować własnie środka
Iście taktyczny gość, zamierzam testować seahelma z parry savem na 4+ i tyle, niby 115 pkt. ale jakie cuda niewidy będzie można robić
Wg. mnie turbo, bo nie trzeba zachować własnie środka
Iście taktyczny gość, zamierzam testować seahelma z parry savem na 4+ i tyle, niby 115 pkt. ale jakie cuda niewidy będzie można robić
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja pamiętam jeszcze piękne czasy, gdy Tomb Kingi miały Ikonę. Wtedy to dopiero cuda się działy na stole.
Seahelm z Parry Savem to jest fantastyczny pomysł. Taki gość ma potencjał.
Seahelm z Parry Savem to jest fantastyczny pomysł. Taki gość ma potencjał.
owszem tak, ale jak masz 3 osobowy front to już i tak nie ma po co zmniejszać ich liczbę, a co ciekawe z takim frontem to nadal jest 9 atakówSemi pisze:tylko ze nie mozna zmniejszyc liczby walczacych modeli, wyciagnac herosow z walki i nie zrobisz tego jak dostaniesz szarze na 2 strefy... co w sumie jest i tak spoko, przeciwnik bedzie marnowal jakies smieci zeby uniemozliwic combat reform...
XXXXXXXXXX
-----LLL
-----LLL
-----LLL
-----LLL
-----LLL
po reformie:
XXXXXXXXX
--LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
po zabiciu wroga:
------------------------LLLLLLLLLLLLL
------------------------LLLLLLLLLLLLL
I rózne inne takie
ale dlaczego?
przecież zasady combat reforma są jasne
przecież zasady combat reforma są jasne
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Będą takie same cuda na kiju co ze Swiftem w Kreskę na 10 cali do przodu, a potem ruch na 5 cali do przodu do Domku, albo Postać wchodząca z tyłu oddziału i teleportująca się praktycznie 30 cali. Uściślenia na to pozwalają bo nie mają de facto jak tego ruszyć. Wszystko jest klarowne
Może to tylko teoria ale przeciwnik zastanowi się z 5 razy za nim w nich zaszarżuje... bo, zmieniamy formację na bardzo wygodną czyli taką, że zabijemy wroga następnie reform po walce i możemy być już całkiem gdzie indziej i nasza szarża :DD
ach, cudowna teoria
ach, cudowna teoria