PKS - a co to? a na co? a komu to potrzebne?

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

PKS - a co to? a na co? a komu to potrzebne?

Post autor: Dymitr »

Jest prośba, by przegłosować tematy związane z PKS tu. Jeżeli zbierze się liczba chętnych i zapalonych do tego pomysłu i poprze wniosek o głosowaniu - zaczynamy
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja chcę dzisiaj postawić głosowanie o treści:

1. Czy jesteś za powołaniem 5-osobowego zespołu, którego celem będzie stworzenie pakietu zasad turniejowych, jako alternatywnego dla powszechnego w dniu dzisiejszym formatu ETC?

2. Wybierz 5 osób spośród podanych kandydatur
...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a nie rozsądniej poczekać, czy w ogóle zbierze się odpowiednia ilość chętnych do takiego głosowania? dajmy im chwilę, co?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Kandydaci się już zgłosili.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jankiel jak możesz to po założeniu głosowania zamknij je na kilka godzin, może będą jakieś uwagi co do jego treści, wtedy będzie można ci to zgłosić na pmce albo tu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

No to czekam na uwagi.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

nie mieli żadnego terminu - wciąż kilka osób może się zastanawiać, prawda?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jankiel pisze:Ja chcę dzisiaj postawić głosowanie o treści:

1. Czy jesteś za powołaniem 5-osobowego zespołu, którego celem będzie stworzenie pakietu zasad turniejowych, jako alternatywnego dla powszechnego w dniu dzisiejszym formatu ETC?

...
Jestem za. Mozna ew. dodac, ze pakiet jest sugerowany (lub proponowany) a nie narzucany do robienia turniejow.

Oraz od razu warto sobie zadac pytanie czy jesli wiekszosc bedzie przeciw powstaniu takiej grupy jak polski ar to czy to sprawi, ze ona nie powstanie. Bo to pytanie jest troche redundantne.

Kalesoner
Szczur Królów

To trzeba zapytac osoby, które tak nalegały na to, żeby to było głosowane przez LL. Skoro sie tak upierali, zeby sprawę rozstrzygnać tutaj, to może powinni przyjąć konsekwentnie także wynik negatywny? Jeśli konsekwencji głosowania w ogóle ma nie być to po co mamy głosować?

Co do rekomendowania - nie sądzę, zeby to był potrzebny zapis.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

zdecydowanie przeciwny jestem takiemu zapisowi.

Jeżeli oddolna inicjatywa ludzi chcących coś stworzyć będzie złym produktem - nikt nie powinien być zmuszany (czy nawet sugerowany) by tego produktu używać!

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Tylko niech ktoś mi wytłumaczy po co. Czy nie wystarczy żeby osoby które miały w tym wziąć udział stworzyły ten pakiet zasad, a czy się przyjmie to organizatorzy już stwierdzą...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jeżeli już tak bardzo chcemy robić głosowanie - określmy termin składania kandydatur

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Necromanter pisze:Tylko niech ktoś mi wytłumaczy po co.
Zatwierdzenie PKS przez LL będzie niejako uprawomocnieniem zasad.
Dymitr - nikt nie będzie do tego nikogo zmuszał - organizator dalej będzie przecież mógł wybrać na jakie ograniczenia (lub bez) chce robić turniej. I będzie się musiał z tym liczyć że słabe ograniczenia nie przyciągną graczy.

Jestem za głosowaniem. Alternatywa dla coraz gorszego euro jest bardzo, bardzo potrzebna, szczególnie że na większości masterów gramy na ograniczenia przeznaczone dla gry drużynowej, a nie singlowej.
Wisła Kraków.

Kalesoner
Szczur Królów

Termin był do wczoraj, przedłużony do dziś do 16.

Ja bym w ogóle nie robił tego głosowania dopóki nie ma pewności, że ono cokolwiek zmienia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jankiel pisze:Ja chcę dzisiaj postawić głosowanie o treści:

...
Jestem ZA.

Natomiast dlaczego dobre będzie przegłosowanie tego na LL? Ano dlatego, że dzięki temu będzie jedna grupa nijako "legitymująca się" poparciem środowiska i ich praca będzie od razu poważniej postrzegana przez środowisko. Inaczej może powstać 5 różnych comp skorów i będzie jak w poprzednich latach, że po ETC na każdym turnieju panują inne ograniczenia i przy każdym turnieju organizator musi się tłumaczyć dlaczego są takie a nie inne.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Kalesoner
Szczur Królów

Cudownie, ale co będzie kiedy LL zagłosuje za tym, ze sobie nie życzy powstawania PKS?

@Jankiel proponowałbym, zeby osoby, które zagłosują na NIE nie mogły oddać głosu na konkretnych kandydatów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kalesoner pisze:@Jankiel proponowałbym, zeby osoby, które zagłosują na NIE nie mogły oddać głosu na konkretnych kandydatów.
A dlaczego właśnie tak?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

nie mieli żadnego terminu - wciąż kilka osób może się zastanawiać, prawda?
Tak. Deadline dziś o 22.00

Kalesoner
Szczur Królów

Furion pisze:
Kalesoner pisze:@Jankiel proponowałbym, zeby osoby, które zagłosują na NIE nie mogły oddać głosu na konkretnych kandydatów.
A dlaczego właśnie tak?

Żeby ograniczyć ewentualne kombinowanie w stylu:
nie podoba mi się pomysł PKS, to dowale im tylko takich kandydatów co są za specami, zeby żaden organizator nie chciał tego dopuścić turniejowo

Jak ktoś nie chce PKS to go nie chce i tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a co z ludźmi, którzy myślą:

"nie chce durnego PKS, ale jak już ma go ktoś robić, niech to będą ludzie z głową"

tych ludzi już nie liczymy?

ODPOWIEDZ