Podobnie jak z uściśleniami sędziowskimi.Kalesoner pisze:To nie konsekwencja, bo o tym co się dalej z ich "produktem" stanie nie zadecyduja ani te osoby, ani LL.
PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja

- swieta_barbara
- habydysz
No ale przeciez tak samo bylo z ocena malowania przez LL, a produkt jednak sie przyjal - moze obecnie jest coraz rzadziej uzywany, ale w swoich latach 90% masterow go wykorzystywalo.
Dębek pisze:Skoro jest kilku chętnych, to trzeba częsć odsiać. Niech to zrobi LL, skoro decyzyjnie reprezentuje całe srodowisko graczy. Będzie sobie 10 kandydatur, połowa odpadnie, powstanie sobie forum, a zaraz potem powstanie sobie PKS, który się albo przyjmie albo nie przyjmie. Ja osobiscie mam serdecznie dosyć grania na euro i mam zamiar cos z tym zrobić. Nie rozumiem o co Tobie chodzi stary? Jest grupa ludzi, która ma cos do powiedzenia w kwestii ograniczeń, to już na wstępie trzeba ich dyskredytować?
I np ostatnie dwa mastery olały uściślenia sędziowskie nie stosując ich (niedopuszczając DoCh/dopuszczając FAQ).Dębek pisze:Podobnie jak z uściśleniami sędziowskimi.Kalesoner pisze:To nie konsekwencja, bo o tym co się dalej z ich "produktem" stanie nie zadecyduja ani te osoby, ani LL.
\/\
Jeśli bedziecie w stanie stworzyć dokument tak niezbędny jak US, to się mocno zdziwię.Dębek pisze:Podobnie jak z uściśleniami sędziowskimi.Kalesoner pisze:To nie konsekwencja, bo o tym co się dalej z ich "produktem" stanie nie zadecyduja ani te osoby, ani LL.
W LL mamy organizatorów turniejów. Członkowie LL poprzez odpowiedź na pytanie
poinformują nas czy jest zapotrzebowanie na alternatywny do ETC produkt.1. Czy jesteś za powołaniem 5-osobowego zespołu, którego celem będzie stworzenie pakietu zasad turniejowych, jako alternatywnego dla powszechnego w dniu dzisiejszym formatu ETC?
\/\
Kaleson, mam już dosyć walki z kolejnymi argumentami, które pojawiają się zaraz po zbiciu wcześniejszych.Kalesoner pisze:Jeśli bedziecie w stanie stworzyć dokument tak niezbędny jak US, to się mocno zdziwię.Dębek pisze:Podobnie jak z uściśleniami sędziowskimi.Kalesoner pisze:To nie konsekwencja, bo o tym co się dalej z ich "produktem" stanie nie zadecyduja ani te osoby, ani LL.
Głosowanie rozstrzygnie czy środowisko chce mieć alternatywę dla EURO. O dalszych losach PKSu zadecydują organizatorzy turniejów.

Nie rozumiem tej dyskusji. Przecież oczywistą sprawą jest, że organizatorzy będą o wiele bardziej skłonni stosować produkt zatwierdzony "oficjalnie" przez LL. Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego, to albo jest nieogarnięty, albo świadomie trolluje/torpeduje projekt PKS.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- swieta_barbara
- habydysz
Ale Ty zrzedzisz, kiedy Ty zes zdazyl tak zramolec. Co za typ...
Nie wiem czy nie czas na nowa sygnature
Nie wiem czy nie czas na nowa sygnature

a ja myślę, że główny temat tych argumentów jest bezsesnowne wciąganie politycznego bagna.Dębek pisze: Kaleson, mam już dosyć walki z kolejnymi argumentami, które pojawiają się zaraz po zbiciu wcześniejszych.
Głosowanie rozstrzygnie czy środowisko chce mieć alternatywę dla EURO. O dalszych losach PKSu zadecydują organizatorzy turniejów.
Nie wierzę, że gdyby dobry produkt wyprodukowała samozwańcza grupa PKS, nikt by w to nie grał. Choćby mocą Waszych autorytetów i lobby nakłonilibyście ludzi do testów.
A tak przekazywanie losu DOBREGO POMYSŁU w ręce dupokratycznej LL może oznaczać, że nieodpowiednia osoby się tam dostaną. Warto zaryzykować?
pełnego ekskrementów...Kalesoner pisze: z ręką w nocniku
Ostatnio zmieniony 8 maja 2013, o 13:00 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Kalesoner pisze:Andrzej, LL nie zatwierdza produktu tylko sam fakt czy PKS ma powstać czy nie, potem jest głosowanie i przechodzą np osoby, które proponują uwolnienie speców. Powstaje produkt i LL zostaje z ręką w nocniku.
Przestań już ściemniać, to nudne jest.
Dobrze wiesz, tak jak i każdy członek LL, jakie są kandydatury i programy.
Więc nie strasz tymi specami, bo to zwykła zmyłka.
Oślepniecie i ogłupiejecie na to głosowanie i nie będziecie wiedzieli na kogo głosujecie?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

Kaleson, strollowałeś z 6 osób!

https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Niestety jest w tym trochę racji. Przez dupokrację na LL co rok mamy badziewne mastery i jeszcze gorszą LS. Ale skoro brniemy od kilku lat, to bądźmy konsekwentni.A tak przekazywanie losu DOBREGO POMYSŁU w ręce dupokratycznej LL może oznaczać, że nieodpowiednia osoby się tam dostaną. Warto zaryzykować?
Jaka zmyłka? Częśc z nas chciałaby normalnie grać na special characters.Więc nie strasz tymi specami, bo to zwykła zmyłka.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jakim problemem jest utworzenie podforum, na którym jeden temat byłby tylko dal 5-7 osób, które chcą pisać PKS, reszta może czytać i obok temat dla pozostałych, którzy chcą komentować. Po co wam do tego LL.
Jest Butan, Debek, Młody, niech dobiorą sobie 4 osoby i niech stworza PKS, na pewno będą lokale na te ograniczenia, a jak będzie ok to i przyjmie się na część masterów.
Jest Butan, Debek, Młody, niech dobiorą sobie 4 osoby i niech stworza PKS, na pewno będą lokale na te ograniczenia, a jak będzie ok to i przyjmie się na część masterów.
Dlaczego ma mi się chcieć brać udziału w jakimś projekcie, jeżeli organizatorom nie chce się napisać jednego posta z oddaniem głosuDydu pisze:Jakim problemem jest utworzenie podforum, na którym jeden temat byłby tylko dal 5-7 osób, które chcą pisać PKS, reszta może czytać i obok temat dla pozostałych, którzy chcą komentować. Po co wam do tego LL.

\/\
To chce Ci sięto robić, czy nie chce?c4h10 pisze:Dlaczego ma mi się chcieć brać udziału w jakimś projekcie, jeżeli organizatorom nie chce się napisać jednego posta z oddaniem głosuDydu pisze:Jakim problemem jest utworzenie podforum, na którym jeden temat byłby tylko dal 5-7 osób, które chcą pisać PKS, reszta może czytać i obok temat dla pozostałych, którzy chcą komentować. Po co wam do tego LL.
Tak po prawdzie głosujemy w ciemno, bo nie wiadomo jak będzie wyglądał produkt, a głosowanie na LL tylko sprawi, że będzie parcie na ten PKS, jak dla mnie jeżeli powstanie bez udziału LL to wyjdzie mu tylko na plus.
Jak będzie dobry obroni się sam, jak będzie ujowy to zginie śmiercią naturalną.
Jest luka od września do marca, w którą open i PKS może się idealnie wpasować
Straszycie tymi specami, a sytuacja jest prosta powinno paść pytanie do organizatorów turniejów czego oczekują od tego produktu. Jak oczekują speców to ich dostaną, jak ich nie oczekują to ich nie dostaną. Tego typu gremia nie służą do realizowania własnych pasji i kompleksów tylko do stworzenia konkretnego produktu. Zabieranie się od dupy strony bo komuś się wydaje, że szybciej to lepiej, to słaby pomysł. Pomijam już w ogóle, że większość z osób biorących udział w tej dyskusji ma co najmniej liberalne poglądy życiowe, a tutaj nagle mamy paternalizm pełną gębą.dominujący głos w dyskusji pisze: Dajcie nam WŁADZE! Dajcie Władze! Nie ważne po co Dajcie!