Z tego co pametam to ostatnio dyd byl na podium zielonymi 2 lata temuswieta_barbara pisze: Juz tylu teoretykow slyszalem, ze zieloni sa swietni tylko nikt rozsadny nimi nie gra, a z tego co sie orientuje, przynajmniej od 5 lat zadne zielone nie byly na podium mastera.
Gowniana armia, jedna z najgorszych w WFB.
ETC 2013
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2013
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
To po cholerę Kudłaty jechał tym na mastera pod kątem euro repy??swieta_barbara pisze: Gowniana armia, jedna z najgorszych w WFB.
Miał gównianą rozpiskę to fakt, ale coś tam jednak widział w tej armii... chyba że celowo chciał podważyć swoją pozycję i znajomość mety...
Kacper, ja patrzę na tę armię i mi się zaczyna podobać. Po prostu, może to i chwilowa fascynacja, ale uważam że na obecne zasady można fajnie te orki rozpisać i nieźle nimi pograć.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
nie pamiętam, ale to chyba 2 lata temu na silesianie jakimś wygraliśmy mając Blessa z orkami w składzie.Shino pisze:Z tego co pametam to ostatnio dyd byl na podium zielonymi 2 lata temuswieta_barbara pisze: Juz tylu teoretykow slyszalem, ze zieloni sa swietni tylko nikt rozsadny nimi nie gra, a z tego co sie orientuje, przynajmniej od 5 lat zadne zielone nie byly na podium mastera.
always Vampire
dobrze pamietasz. Ja jednak pilem do dmp, ktore bylo troche pozniejGasior pisze:nie pamiętam, ale to chyba 2 lata temu na silesianie jakimś wygraliśmy mając Blessa z orkami w składzie.Shino pisze:Z tego co pametam to ostatnio dyd byl na podium zielonymi 2 lata temuswieta_barbara pisze: Juz tylu teoretykow slyszalem, ze zieloni sa swietni tylko nikt rozsadny nimi nie gra, a z tego co sie orientuje, przynajmniej od 5 lat zadne zielone nie byly na podium mastera.
-
- Kretozord
Dajcie w takim razie znać jak będziecie trenować przed euro. Chętnie program rozpiskami z ETC.
Robię wciąż mnóstwo błędów, ale armia jest mega stabilna i dużo wybacza. Bardziej organy gracz, lepiej znający obce armie może wlepiac machy i przy mega niefarcie nie przegrywać.
Jak przyfarce to jest mega łatwo (;
Animozje można wyeliminować (BO) albo z nią żyć (mój wybór), głupota na 10 reroll pozwala nawet czasem wpuścić DnD. Szczerze to te +200 to jest policzek dla wszystkich graczy OG z krajów-czlonkow ETC.
Robię wciąż mnóstwo błędów, ale armia jest mega stabilna i dużo wybacza. Bardziej organy gracz, lepiej znający obce armie może wlepiac machy i przy mega niefarcie nie przegrywać.
Jak przyfarce to jest mega łatwo (;
Animozje można wyeliminować (BO) albo z nią żyć (mój wybór), głupota na 10 reroll pozwala nawet czasem wpuścić DnD. Szczerze to te +200 to jest policzek dla wszystkich graczy OG z krajów-czlonkow ETC.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 14:26 przez paulinka17, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo zabawne rozumowanie.c4h10 pisze:Piszę w tym temacie, albowiem pytanie związane jest z zasadami ETC.
Mamy zapis dotycząc liczenia punktów za oddziały.Natomiast w RB str. 7Victory points scored as per the rulebook, with the exceptions that:
- units that are at 25% or less of their original models yield 50% VP's to the opponent (characters, monsters and handlers, war machines and single models are unaffected).Wg tej zasady 25% z 3 modeli to 1.Dividing to Conquer
Sometimes you'll be called upon to divide the result of a dice roll, a characteristic or some other value. Where this happens, any fractions should be rounded up. So a 2d6 roll of 7, halved, would be a result of 4 (3.5 roundend up). Similarly, 10% of a unit of fifty one models, rounded up, would be 6 models.
Niesamowicie wiele to zmienia.
Choc watpie, zeby przeszlo, ale z checia bym kiedys zobaczyl mine goscia, ktory proboje zebrac gienka na smoku a ty spokojnie mu mowisz, ze przeciez 25% modeli z oddzialu jedno osobowego to 0.25, co zaokragla sie w gore do 1, wiec zbiera sie na dwoch palach
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
A tak zmieniając temat tych orków.
Wydaje mi się, czy była obietnica wyboru składu wcześniej niż rok temu?
2011 - 20 kwietnia
2012 - 30 kwietnia
2013 - ??
Można o jakieś ETA prosić?
Wydaje mi się, czy była obietnica wyboru składu wcześniej niż rok temu?
2011 - 20 kwietnia
2012 - 30 kwietnia
2013 - ??
Można o jakieś ETA prosić?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Manfred pisze:Shino pisze:W zwiazku z updatem draftu Restrykcje wochu sie zmieniaja.
Warriors of Chaos (2400p)
Core Chaos chariots, Marauder Horsemen, Warhounds are max 3 each, Hell Cannon is max 1
Model with 3+ ward save can’t have Third eye of Tzeentch.
5 or more chariots/Daemon Prince/Skullcrushers/hero choices on daemonic mount, max 3
Chimera/Daemon Prince, max 2
Daemon Prince can have max (3 - ½ his levels) of Soul feeder/armour save of 2+ or better/Mark of Nurgle/Fly
http://www.youtube.com/watch?v=6QhZTfNaiHA
To ja już tego chaosu jednak bym nie brał
Zabrali im wszystko.... ja rozumiem jeszcze tego DP, ale jugi im zabierać... nieporozumienie WoC out
- swieta_barbara
- habydysz
+1
Nie tylko juggi, tez herosow na dm.
Za to powstala nowa strrrrraszna rozpa: smok, 2 chimery, heros na dysku, mag na dysku, 3 rydwany, 3 fasty i jakies jurki
Nie tylko juggi, tez herosow na dm.
Za to powstala nowa strrrrraszna rozpa: smok, 2 chimery, heros na dysku, mag na dysku, 3 rydwany, 3 fasty i jakies jurki
ja w sumie na moją rozpę też nie narzekam, wcale nie jest mniej wygięta niż poprzednia
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
jak już dochodzimy do momentu widząc +300 pkt to zaczyna być wesoło no ale nie będzie walenia shadowa z 5 kostek
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Nie narzekam ;P znów Slann z dyscypliną śmigaPiotrB pisze:tegoroczny Draft nr 3 w mojej opinii jest kompletną kompromitacja AR.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
ktoś zna ich adresy domowe? muszę wysłac kilka paczek-niespodzianek!
EDIT:
Slaugther master/Iron blaster 0-1/Standard of Discipline/Crown of Command, max 2 in total
rozmumiem, że mogę wybrać Maga 4 lvli Dyscyplinę, wówczas nie mam IronBlastera 0-1?
EDIT:
Slaugther master/Iron blaster 0-1/Standard of Discipline/Crown of Command, max 2 in total
rozmumiem, że mogę wybrać Maga 4 lvli Dyscyplinę, wówczas nie mam IronBlastera 0-1?
Ostatnio zmieniony 8 maja 2013, o 13:39 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- RedScorpion
- Falubaz
Gdzie ten draft? W pierwszym poście jeszcze jest stary