Gulasz z krasnoludków

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nerull
"Nie jestem powergamerem"

Gulasz z krasnoludków

Post autor: Nerull »

jakoś dopiero niedawno przerzuciłem się na 7demkę i zastanawiam się jak teraz poradzić sobie z mym odwiecznym i najczęstszym wrogiem

za poprzedniej edycji dobrze się sprawdzało:
- ze 2 panzer walce (do masakrowania thundererów i crossbowów)
- ze 3 fasty (by wjechać im za zadki i ostrzeliwać nietykalnie - jak sie obrócą to już nie strzelą śmierdzące brodacze hihi)
- gigant (co by walce dojechały)
- rydwanki (cudownie się to wbija w armatki/organki itp)
- ze 2 chukki by stymulować mu generalski "iron" klocek
- no i mega złośliwie wchodziło na nich 4rech magów na 2k
- jak starczy pkt to jeszcze arrerków conieco

a jak to wygląda teraz? na rozpie bazującej na powyższych założeniach jeszcze z pokurczami nie przegrałem :wink: jakiekolwiek branie klocka pieszego wygląda dla mnie boleśnie - wystawienie n.gobbów skusi którąś armatkę na 1 strzał (acz biorę ich czasem bez fanoli, by odpuścić gigantowi 1 strzelanie), herd również raczej nie dojdzie (na t3)

a jak wy to robicie z brodaczami 7ed?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

to zalezy od tego jakie brodacze sa
zasady nadrzedne:
1)lord na tarczy w oddziale elity jest niezabijalny
unikac
2)oddzial troll slayerow zabijac tylko i wylacznie squigami...w przypadku obecnosci dragon slayerow wpasc i skierowac max liczbe atakow w te modele-musza umrzec
potem juz jest z gorki
3)rozwalic organki...jezeli sa 2 egzemplarze gre rozpoczynam dopiero po anihilacji min 1 szt.
strzal z takiej parki pozbawia grywalnosci dowolny oddzial z OnG
4)przyjmowac z pokora kowadlo...rozwiazuje problem pkt 1*
a jego znaczenie przy armii hordowej jest miałkie...
fakt ze wyverna popieprzajaca ground mov jest "taka se" ale coz zrobic
5)wykorzystywac zasade hate greenskin...nic tak nie raduje krasnali jak radosny bieg za fastem w snaku :twisted:
6)bohaterowie do walki...w zasadzie maja szanse tylko BO
za to ciekawie zlozeni powinni dawac rade wyrywac chwasty...reszta oddzialu zielonych to statysci,robia tylko za statyczny CR
o ile przeciwnik nie bazuje na samym stubbornie to powinno sie predzej czy pozniej te oddzial zlamac

ODPOWIEDZ