BAZYLISZEK 2007 - Czas Apokalipsy
po kolei:
Thyrion nie zadaje impaktów.
Działo Son of Rob'a nie musi byc przełodowywane.
Zaden Bazyliszek nie może dołaczać do oddziałów. tak jak stoi w regulaminie
małe zmiany w regulaminie:
- to o czym wspomniał Jasiuuu - Bazyla trzeba widziec by ten mogł zamieniac w kamien.
- Djuki i Niedballo dostali zasade Stubborn.
- PGJ - zamiast - 2AS, dostaje armour piercing
Thyrion nie zadaje impaktów.
Działo Son of Rob'a nie musi byc przełodowywane.
Zaden Bazyliszek nie może dołaczać do oddziałów. tak jak stoi w regulaminie
małe zmiany w regulaminie:
- to o czym wspomniał Jasiuuu - Bazyla trzeba widziec by ten mogł zamieniac w kamien.
- Djuki i Niedballo dostali zasade Stubborn.
- PGJ - zamiast - 2AS, dostaje armour piercing

Simi ma absolutną rację - ja daje takiemu bazylowi 1 ture życia z Lizakami jak i z WE. Bedzie taką zabawką "One use only" za 100pkt.Scimitar pisze:
A co do Slaana. Najpierw musi oblać (no mało ma tej inicjatywy, więc spore szanse), ale potem ma Warda 4+ albo nawet 2+. Moim zdaniem ma szansę się uratować.
Ale co do lizaków to moim zdaniem zawsze tego klocka jakoś zastawisz, a jak już ten Bazyl wyląduje to zapluje go 10ka skinków.
na niektóre armie na pewno.. ale pozostaje jeszcze wiele innych zastosowań takiej jednostki.. jak chocby szachowanie, spowalnianie, odginanie szarz..dalmar pisze:Simi ma absolutną rację - ja daje takiemu bazylowi 1 ture życia z Lizakami jak i z WE. Bedzie taką zabawką "One use only" za 100pkt.Scimitar pisze:
A co do Slaana. Najpierw musi oblać (no mało ma tej inicjatywy, więc spore szanse), ale potem ma Warda 4+ albo nawet 2+. Moim zdaniem ma szansę się uratować.
Ale co do lizaków to moim zdaniem zawsze tego klocka jakoś zastawisz, a jak już ten Bazyl wyląduje to zapluje go 10ka skinków.

ale co ja bede tu pisał.. kazdy wie jak wykorzystac swojego Bazyliszka najlepiej

pozdrawiam
ps. ciesze się ze regulamin sie spodobał, tworzenie własnych spec-herosów to zawsze duze ryzyko.

Tak.Scimitar pisze:Thyrion ma Ogre Club, czyli daje mu to AP ?? Czyli w sumie -3 do sava ??
wszystkie bronie zachowuja swoje zasady specjalne, chyba ze w regulaminie napisano inaczej. (czyli jezzail strzela na 36"..., itp)

Czy Niedballo rzuca monster reaction po smierci Djukiego?
Czemu WAR'd'robe nie ma zasady specjalnej "Aura zajebistosci"?
Czemu WAR'd'robe nie ma zasady specjalnej "Aura zajebistosci"?
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2007, o 01:00 przez szafa, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
Bardzo fajny regulamin. Nieprzegięty, a ciekawy.
Chociaż....jak pomyśle co zrobi Cocatrice z regonem Hamerersów, albo Black Kinghtow to mi się plakać chce
(tak..wiem, wiem..one use only, ale zawsze)
Kilka pytań:
Czy wzornik Cocatrice działa automatycznie (jak dotkniesz, to testujesz), czy jak zwykła broń temlatkowa (czyli część auto, część na 4+)?
Jaki US ma Cocatrice?
Czy Tom-ASH musi widzieć, żeby rzucić czar, i czy bohaterowie to również championi w oddziałach?
Czy Tom-ASH'a można leczyć i popychać magią Tomb Kings i Necromantyczną?
Czy Barakuda może używać czaru Invocation of Nehek na modele
Undead z armii Tomb Kings (leczenie)
Czy Barakuda może tworzyć nowe oddziały Zombie/Szkieletów?
Czy Barakuda może dowskrzeszać szkielety do oddziałów armii Tomb Kings?
Czy Thyrion sieje strach (jak każdy Ogr)?
Czy Dwójek ma US5? (jako bohater na rydwanie?)
Chociaż....jak pomyśle co zrobi Cocatrice z regonem Hamerersów, albo Black Kinghtow to mi się plakać chce

Kilka pytań:
Czy wzornik Cocatrice działa automatycznie (jak dotkniesz, to testujesz), czy jak zwykła broń temlatkowa (czyli część auto, część na 4+)?
Jaki US ma Cocatrice?
Czy Tom-ASH musi widzieć, żeby rzucić czar, i czy bohaterowie to również championi w oddziałach?
Czy Barakuda może tworzyć nowe oddziały Zombie/Szkieletów?
dobre pytania
zaraz dopisze do regulaminu jaki US maja poszczególne Bazyliszki.
no i zmienie troszke War'd'robe
- trzeba aure jakas dodac.

jak kazda tempaltkta-> 4+Maciek Paraszczak pisze: Czy wzornik Cocatrice działa automatycznie (jak dotkniesz, to testujesz), czy jak zwykła broń temlatkowa (czyli część auto, część na 4+)?
4Maciek Paraszczak pisze: Jaki US ma Cocatrice?
nie musi, na championów czar nie działaMaciek Paraszczak pisze: Czy Tom-ASH musi widzieć, żeby rzucić czar, i czy bohaterowie to również championi w oddziałach?
tylko TK, magia Nekromancka na niego nie dzialaMaciek Paraszczak pisze:
nie, wole oddzielic te dwie armie od siebie, niby obie undead..ale jednak to rózne armieMaciek Paraszczak pisze:
takMaciek Paraszczak pisze: Czy Barakuda może tworzyć nowe oddziały Zombie/Szkieletów?
nieMaciek Paraszczak pisze:
tak, ale bull charge juz nie maMaciek Paraszczak pisze:
takMaciek Paraszczak pisze:
zaraz dopisze do regulaminu jaki US maja poszczególne Bazyliszki.
no i zmienie troszke War'd'robe

można... mozna popychac nowo co stworzone oddziały zombie.. inaczej musiałbym zabronic rzucania innych popychaczek na te oddziały.Malal pisze:TO ja mam jeszcze pytanko do BarakudyRozumiem ze do odzialow TK wskrzeszanie barrakudy jest ble
Ale czy odzialy stworzone przez tego pazdzierza moge rzucac inkatancje TK
![]()
![]()
Inaczej przydatnosc barrakudy spada to poziomu
jeden(moze dwa) Bazyliszek ma nieintuicyjny US - nie jest to błąd

Barakuda odpowiada za swoje stworzone oddziałyScimitar pisze:A co odpowiada za sypanie takich nowych oddziałów ?? Szczególnie w armiach nie-undead. Generał tej armii ?? Odpowiedni Bazyliszek czy co ??

undeady nie maszeruja, a reszta tak jak ich odpowiedniki czyli maszeruja - oprócz rydwanu.