Diuk Euro High Elves
Re: Diuk Euro High Elves
No jest kawaleria
Latający rydwan to fajna rzecz. Jakby był w Core to bym może wystawił jeden
A tak jeszcze co do rozpy to serio zastanawiam się nad tym orłem - pytałem was już 2 razy o niego, ale jakoś brak odzewu ;P Mam 5 fastów - to w sumie sporo, niby kicać nad impasami nie mogą, ale za to po zbiórce są mega mobilne.
Nie wiem czy jest sens aż tak wybiegać w przyszłość, no ale skoro mnie wszyscy straszycie tymi ograniczeniami, to zrobiłem wersję bez BoTWD.
Za orzełka mam 2 Championów do White Lionów i jak wyrzucę BoTWD (zakładając że albo scroll albo botwd) to akurat na zestaw wardów na herosach. Wtedy byłoby tak (mam nadzieję że wtedy mi chociaż tą ilość fastów zostawią w spokoju)
Napór WL z pesymistycznym Euro Cięciem (i bez orła)
Archmage @ 305
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Talisman of Endurance [30.0]
Mage @ 170 pts
Lore of Death (ew. Heaven)
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Ring of Fury [25.0]
Noble BSB @ 157
Halberd, Dragon Armor
Obisidian Lodestone[45.0]
Charmed Shield [5.0]
5 ER @ 80
5 ER @ 80
5 ER @ 80
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 215
Mus, Std, Standard of Discipline [15.0]
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
Total: 2399 pts[/quote]
Latający rydwan to fajna rzecz. Jakby był w Core to bym może wystawił jeden
A tak jeszcze co do rozpy to serio zastanawiam się nad tym orłem - pytałem was już 2 razy o niego, ale jakoś brak odzewu ;P Mam 5 fastów - to w sumie sporo, niby kicać nad impasami nie mogą, ale za to po zbiórce są mega mobilne.
Nie wiem czy jest sens aż tak wybiegać w przyszłość, no ale skoro mnie wszyscy straszycie tymi ograniczeniami, to zrobiłem wersję bez BoTWD.
Za orzełka mam 2 Championów do White Lionów i jak wyrzucę BoTWD (zakładając że albo scroll albo botwd) to akurat na zestaw wardów na herosach. Wtedy byłoby tak (mam nadzieję że wtedy mi chociaż tą ilość fastów zostawią w spokoju)
Napór WL z pesymistycznym Euro Cięciem (i bez orła)
Archmage @ 305
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Talisman of Endurance [30.0]
Mage @ 170 pts
Lore of Death (ew. Heaven)
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Ring of Fury [25.0]
Noble BSB @ 157
Halberd, Dragon Armor
Charmed Shield [5.0]
5 ER @ 80
5 ER @ 80
5 ER @ 80
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 215
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
Total: 2399 pts[/quote]
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
ellyrianie nigdy nie zastąpią orłów
ale jak mi się znudzą PG z wardem na 3+ (co myślę, szybko nie nastąpi ) to mam w zanadrzu PG z wardem 3+ i dwa kloce WL i książka zamiast BotWD
ale jak mi się znudzą PG z wardem na 3+ (co myślę, szybko nie nastąpi ) to mam w zanadrzu PG z wardem 3+ i dwa kloce WL i książka zamiast BotWD
- Loremaster
- Oszukista
Ja nie wiem dla mnie ta rozpiska jest za bardzo łopatologiczna, może to na starym AB było fajne ale suprise, suprise mamy nowy i raczej Spam WL nie jest już :
a) taki dobry
b) taki niezbędny
i tak orzełki są dużo lepsze od Ellyrian Reaverów, bez minimum jednego moim zdaniem szkoda z domu wychodzić.
a) taki dobry
b) taki niezbędny
i tak orzełki są dużo lepsze od Ellyrian Reaverów, bez minimum jednego moim zdaniem szkoda z domu wychodzić.
WL już się bić nie potrafią jak kiedyś :/
za mało zabijają a giną tak samo albo w jeszcze większych ilosciach.
Jeden oddział jest ok, bo nadal ma wiele zalet.
Traktujmy go jak ludka z S6 i T3+stuborn...
za mało zabijają a giną tak samo albo w jeszcze większych ilosciach.
Jeden oddział jest ok, bo nadal ma wiele zalet.
Traktujmy go jak ludka z S6 i T3+stuborn...
Dzięki Golonka.
Może przyjdzie i czas na takie subtelniejsze.
Być może nie jest to całkowicie styl gry który odpowiada HE jak się spojrzy w książeczkę, ale po prostu na razie chciałbym spróbować czegoś takiego.
Jest wiele armii których rozpiski naturalnie wyglądają w ten sposób. Wiem, że HE to nie WoCh ani Ogry, ale nie przeszkadza mi to grać nimi w ten sposób.
@Kosa
Nadal 28 ludka z S6 i stubornem oraz I5 jest niezłe. Brak przerzutów może i boli, no ale mam za to lepszy support fastów i tańszych bohaterów z całkiem dobrymi przedmiotami.
Czy z punktu widzenia tej rozpiski (brak przerzutów) przejście między edycjami stanowi o jej grywalności? Nie wiem. Jutro pewnie zagram tym pierwszą bitwę, miałem grać nawet dzisiaj ale coś mi się przeciwnik wywinął.
Może przyjdzie i czas na takie subtelniejsze.
Być może nie jest to całkowicie styl gry który odpowiada HE jak się spojrzy w książeczkę, ale po prostu na razie chciałbym spróbować czegoś takiego.
Jest wiele armii których rozpiski naturalnie wyglądają w ten sposób. Wiem, że HE to nie WoCh ani Ogry, ale nie przeszkadza mi to grać nimi w ten sposób.
@Kosa
Nadal 28 ludka z S6 i stubornem oraz I5 jest niezłe. Brak przerzutów może i boli, no ale mam za to lepszy support fastów i tańszych bohaterów z całkiem dobrymi przedmiotami.
Czy z punktu widzenia tej rozpiski (brak przerzutów) przejście między edycjami stanowi o jej grywalności? Nie wiem. Jutro pewnie zagram tym pierwszą bitwę, miałem grać nawet dzisiaj ale coś mi się przeciwnik wywinął.
Kontakt PM
Kontakt PM
fasty i SH też pewnie będą 0-3 ale akurat aż tak Cię to nie zaboli bo wymienisz ER na SH, będzie nieco więcej róznorodności
a mówią, że Euro jest nudne
a mówią, że Euro jest nudne
Na razie rozpa spoko. Grałem tą z ostrymi cięciami euro. Niestety ogarnąłem przeciwnika na dosyć późny wieczór więc skończyliśmy w połowie.
Mam dużą nadzieję że mi zostawią tych ellyrianów , niech tną SH 0-3
Sporo kosztują, ale czynią cuda.
Każdy orzeł to -50 pts na lwach.
Mam dużą nadzieję że mi zostawią tych ellyrianów , niech tną SH 0-3
Sporo kosztują, ale czynią cuda.
Każdy orzeł to -50 pts na lwach.
Kontakt PM
Kontakt PM
brak dwóch orłów to potencjalne dwa razy wejscie czegoś z boku na lwy
pomimo tylu fastów bądz co bądz...
Orły to zawsze będa niszczyć system...
To największe cięcie tego booka w porównaniu z poprzedniim, nie asf na WL, tylko brak 4 orłów
To największe cięcie tego booka w porównaniu z poprzedniim, nie asf na WL, tylko brak 4 orłów
Dokładnie.Kosa pisze:brak dwóch orłów to potencjalne dwa razy wejscie czegoś z boku na lwy
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Dograliśmy remis z ogrami, WoCh mnie zmasakrował, ale nic mi nie szło totalnie..
Arcy dostanie dzisiaj Crown of Artazar, bo go Helka zjadła. Chciałem mieć więcej niż 4+ warda na snajperki przeciwnika ale talizman można tylko jeden mieć.
Dorzuciłem 3 championów na ER za to, bo już miałem sporo sytuacji gdzie by mi się to przydało. Upik mały, ale wrzucam, bo często z forum korzystam z telefonu więc mi się przyda.
Jeśli wyrzucę 3 championów z ER i Dragon Armor z BSB to mam 40 pts, czyli minus jeszcze jeden champion z WL daje mi orła.
Archmage @ 285
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Crown of Artazar [10.0]
Mage @ 170 pts
Lore of Death
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Ring of Fury [25.0]
Noble BSB @ 157
Halberd, Dragon Armor
Charmed Shield [5.0]
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 80
5 ER @ 80
19 Spears @ 206
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
Total: 2400 pts
Arcy dostanie dzisiaj Crown of Artazar, bo go Helka zjadła. Chciałem mieć więcej niż 4+ warda na snajperki przeciwnika ale talizman można tylko jeden mieć.
Dorzuciłem 3 championów na ER za to, bo już miałem sporo sytuacji gdzie by mi się to przydało. Upik mały, ale wrzucam, bo często z forum korzystam z telefonu więc mi się przyda.
Jeśli wyrzucę 3 championów z ER i Dragon Armor z BSB to mam 40 pts, czyli minus jeszcze jeden champion z WL daje mi orła.
Archmage @ 285
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Crown of Artazar [10.0]
Mage @ 170 pts
Lore of Death
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Ring of Fury [25.0]
Noble BSB @ 157
Halberd, Dragon Armor
Charmed Shield [5.0]
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 90
Champion
5 ER @ 80
5 ER @ 80
19 Spears @ 206
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
28 White Lions @ 384
Mus, Champion
Total: 2400 pts
Kontakt PM
Kontakt PM
Po poprawce wyszedł remis 9-11 z Wochem, wprawdzie słoneczko z Nurgla na ifce zabiło mi 28 lionów z dwóch klocków, ale za to Demon się odmóżdżył i został mu tylko 1 lvl, dzięki czemu w ostatniej turze ogarnąłem praktycznie wszystkich bohaterów.
Śmieszne te moje bitwy ostatnio. Dzisiaj rzuciłem słońce przez Demona (no bo czemu by nie spróbować), żeby poleciało dalej do Helki i innych oddziałów. No i Demona wessało
Snajperki z Deatha zabiły 2 rydwany i 2 herosów. 10 LD jest świetne. Fasty z championami są też bardzo fajne - tak 3x champion wystarczy myślę.
Pierścionek też strasznie fajny przedmiot, w poprzedniej bitwie zapomniałem o nim, a w tej ogarniał mi psy.
Ogólnie w CC z Lwami nurglowe rydwany są jakieś nieśmiertelne
Śmieszne te moje bitwy ostatnio. Dzisiaj rzuciłem słońce przez Demona (no bo czemu by nie spróbować), żeby poleciało dalej do Helki i innych oddziałów. No i Demona wessało
Snajperki z Deatha zabiły 2 rydwany i 2 herosów. 10 LD jest świetne. Fasty z championami są też bardzo fajne - tak 3x champion wystarczy myślę.
Pierścionek też strasznie fajny przedmiot, w poprzedniej bitwie zapomniałem o nim, a w tej ogarniał mi psy.
Ogólnie w CC z Lwami nurglowe rydwany są jakieś nieśmiertelne
Kontakt PM
Kontakt PM
W sumie może i tak, ostatnio jak grałem na Deathie to miałem Prince'a z Radiantem. Wtedy Arcy miałby 9 ld, bo bez bonusu, natomiast Mag faktycznie by używał 10 ld z oddziału? Bo z generalskiej niby korzystać nie może, ale tutaj to jest ta sama bo z oddziału.
Kontakt PM
Kontakt PM
Arcy dyscyplina.
Mały mag x2 po jakims scrollu, na koniach coby na krótkich mogli turlac?
Generalnie wtedy było tak, że death najgorzej pasował do WL, teraz tym bardziej.
Mały mag x2 po jakims scrollu, na koniach coby na krótkich mogli turlac?
Generalnie wtedy było tak, że death najgorzej pasował do WL, teraz tym bardziej.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!