W obronie rozsądku

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Szypul
Mudżahedin

W obronie rozsądku

Post autor: Szypul »

Nie wiem czy ten przypadek był poruszany na forum. Panika od oddziału mającego US<5 złamanego w walce. I tu w zasadach znajduje się straszny bug, IMHO jeden z większych w grze, bo US jest liczony bodajże po walce ("bo przecież nigdzie nie jest napisane że przed" ) i dochodzimy do sytuacji w której np kroimy 19 z 20 modeli przeciwnika i panik wokół nie ma.
BZDURA.
Do uściślenia

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Szypul pisze:Nie wiem czy ten przypadek był poruszany na forum. Panika od oddziału mającego US<5 złamanego w walce. I tu w zasadach znajduje się straszny bug, IMHO jeden z większych w grze, bo US jest liczony bodajże po walce ("bo przecież nigdzie nie jest napisane że przed" ) i dochodzimy do sytuacji w której np kroimy 19 z 20 modeli przeciwnika i panik wokół nie ma.
BZDURA.
Do uściślenia
Tak, tylko że z drugiej strony jeżeli dogoni się taki oddział to już liczy się US z początku walki i jest panika.
Niemniej napewno jest ta sprawa cosik dziwna.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Szypul
Mudżahedin

nie jest dziwna, jest bez sensu. zresztą wcale nie jestem pewien czy w zasadach nie jest napisane tak jak ja myśle, mianowicie:
test if a unit with a US of 5 or more within 6" has broken as a result of being defeated in close combat
nie jestem lingwistą ale to czas perfect i może cos z tego wynika? :wink:
tak czy siak uważam ze ta sprawa jest do przedyskutowania przez LS nawet można by do GW napisać bo to jest naprawde absurd... wycinasz cały oddział bez pieciu, jest panika. wycinasz cały oddział bez czterech, sorry Winnetou zbyt ich zmasakrowałeś i na nikim to wrażenia nie robi...

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Nie wynika.
A ja mam inne pytanie, czy teraz jest panika za dogonienie oddzialu, ktory sie zbrejkowal?? W 6. edycji nie bylo, a teraz w sumie z tego opisu wynika, ze niby nic nie stoi na przeszkodzie zeby byla (tzn nic nie znalazlem). W takim razie, w ktorym momencie musialaby ta panika byc? Chyba od razu na poczatku, skoro oddzial zostaje od razu dogoniony?

Szypul
Mudżahedin

panika jest jesli zgoniony unit na początku fazy w której sie złamał miał us>=5.
nie wiadomo gdzie jest ta panika, bo jest to niejasno napisane..

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

to sie chyba zalicza do paniki od wybitego w pień oddziału...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jeśli rzucimy więcej to oddział zaganiany jest od razu w miejscu, więc myślę, że wtedy panika jest.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

ODPOWIEDZ