Nie wiem czy ten przypadek był poruszany na forum. Panika od oddziału mającego US<5 złamanego w walce. I tu w zasadach znajduje się straszny bug, IMHO jeden z większych w grze, bo US jest liczony bodajże po walce ("bo przecież nigdzie nie jest napisane że przed" ) i dochodzimy do sytuacji w której np kroimy 19 z 20 modeli przeciwnika i panik wokół nie ma.
BZDURA.
Do uściślenia
W obronie rozsądku
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Tak, tylko że z drugiej strony jeżeli dogoni się taki oddział to już liczy się US z początku walki i jest panika.Szypul pisze:Nie wiem czy ten przypadek był poruszany na forum. Panika od oddziału mającego US<5 złamanego w walce. I tu w zasadach znajduje się straszny bug, IMHO jeden z większych w grze, bo US jest liczony bodajże po walce ("bo przecież nigdzie nie jest napisane że przed" ) i dochodzimy do sytuacji w której np kroimy 19 z 20 modeli przeciwnika i panik wokół nie ma.
BZDURA.
Do uściślenia
Niemniej napewno jest ta sprawa cosik dziwna.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
nie jest dziwna, jest bez sensu. zresztą wcale nie jestem pewien czy w zasadach nie jest napisane tak jak ja myśle, mianowicie:
tak czy siak uważam ze ta sprawa jest do przedyskutowania przez LS nawet można by do GW napisać bo to jest naprawde absurd... wycinasz cały oddział bez pieciu, jest panika. wycinasz cały oddział bez czterech, sorry Winnetou zbyt ich zmasakrowałeś i na nikim to wrażenia nie robi...
nie jestem lingwistą ale to czas perfect i może cos z tego wynika?test if a unit with a US of 5 or more within 6" has broken as a result of being defeated in close combat

tak czy siak uważam ze ta sprawa jest do przedyskutowania przez LS nawet można by do GW napisać bo to jest naprawde absurd... wycinasz cały oddział bez pieciu, jest panika. wycinasz cały oddział bez czterech, sorry Winnetou zbyt ich zmasakrowałeś i na nikim to wrażenia nie robi...
Nie wynika.
A ja mam inne pytanie, czy teraz jest panika za dogonienie oddzialu, ktory sie zbrejkowal?? W 6. edycji nie bylo, a teraz w sumie z tego opisu wynika, ze niby nic nie stoi na przeszkodzie zeby byla (tzn nic nie znalazlem). W takim razie, w ktorym momencie musialaby ta panika byc? Chyba od razu na poczatku, skoro oddzial zostaje od razu dogoniony?
A ja mam inne pytanie, czy teraz jest panika za dogonienie oddzialu, ktory sie zbrejkowal?? W 6. edycji nie bylo, a teraz w sumie z tego opisu wynika, ze niby nic nie stoi na przeszkodzie zeby byla (tzn nic nie znalazlem). W takim razie, w ktorym momencie musialaby ta panika byc? Chyba od razu na poczatku, skoro oddzial zostaje od razu dogoniony?