Wysokie Elfy - Początkujący

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Khazad89
Warzywo

Wysokie Elfy - Początkujący

Post autor: Khazad89 »

Hej!

Prosiłbym o konstruktywną krytykę na temat moich elfów. Dopiero zaczynam przygodę z WFB. Kiedyś trochę malowałem LOTR ale bez szału.

Narazie udało mi się pomalować swordmasterów i maga. Trochę obawiam się konnicy.

Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Nie obawiaj się, tylko maluj.
Mag ma jak dla mnie zbyt ciemną skórę, a miecze wojów wolałbym mniej srebrzyste i bardziej "używane", ale to drobnostki uzależnione od gustu - ogólnie jest bardzo ok.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

dołóż do gemów pomarańcz i żółć , nie jest to dużo roboty ale daje fantastyczny efekt naprawde;)
wystarczy narazie ze pomalujesz gem na czerwono
pożniej pół gemu na pomarańczowo, a później pół tego miejsca w którym jest pomarańczowy kolor pomaluj na żółto. wynik napewno będzie zadowalający.
przynajmniej dla początkującego , później możesz próbować dodawać wiecej kolorów do gemu i robić ładniejsze przejścia ale nie wszystko naraz, zrób tak jak mówie a efekt przyjdzie. tak samo z kulą maga, tylko z zielonego w zółć
Pozdrawiam
Kuros

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Przede wszystkim zrób lepsze fotki. Teraz wiekszość pomalowanego tonie w głębokim cieniu, więc pisanie, co za jasne, a co za ciemne nie ma wielkiego sensu. W dobrym swietle (dziennym, rozproszonym) sieknij fotki, na których będzie widać szczegóły malowania...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jest ok. Jak na początkującego - rewelacja. Nic tylko malować więcej, ręka sama się wyrobi.

pozdrawiam i powodzenia
Furion

ODPOWIEDZ