PMoTM 4 Skink Priest
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMoTM 4 Skink Priest
Zrobilem mu foty w koncu , ale wyszly strasznie lipnie pomimo robienia ich w dzien jest za malo swiatla na nich... Przy tak slabym swietle skora wydaje sie byc pomalowana 2 kolorami , a 3 pozostalych plynnch warstw nie widac... Z reszta co bede gadal ocencie sami...
P.S. Tak wiem ze troche nienaturalnie wyglada sposob w jaki jezdzi priest na wezu...
P.S. Tak wiem ze troche nienaturalnie wyglada sposob w jaki jezdzi priest na wezu...
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2007, o 18:37 przez Ziemko, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj na forum
Czyżby mnie pamięć myliła czy jednak się przemogłeś?
Co do figsa to masz rację
- skóra wygląda jakby były 3 kolorki
- drewienko - wg mnie te linie zrobione chyba bestialem mogłeś powyciągać może jaśniejszym brązem, może ciutką białego czy bleacheda
- futerko wygląda jakby było na nim za dużo farby
Ale na + zasługuje:
- wężyk - taki fajny
- kolorystyka piórek - bardzo fajnie się prezentuje niebieski/fiolet
- ciekawe podejście bo osobiście nic podobnego nie widziałem (wiem, że widziałem mało, ale... )
Czyżby mnie pamięć myliła czy jednak się przemogłeś?
Co do figsa to masz rację
- skóra wygląda jakby były 3 kolorki
- drewienko - wg mnie te linie zrobione chyba bestialem mogłeś powyciągać może jaśniejszym brązem, może ciutką białego czy bleacheda
- futerko wygląda jakby było na nim za dużo farby
Ale na + zasługuje:
- wężyk - taki fajny
- kolorystyka piórek - bardzo fajnie się prezentuje niebieski/fiolet
- ciekawe podejście bo osobiście nic podobnego nie widziałem (wiem, że widziałem mało, ale... )
Drewionko jest zrobione bestialem i snakebitem na koniec choc na tych fotach tego nie widac. NA plaszczu f farba jest ok , sam plaszcz jest po prostu za gruby i niewyrzezbiony zbyt dobrze ( na wiecej mnie nie stac ) Odnosnie skory - niestety zawsze tak na fotach wychodzi skora moich lizakow , Ci co widzieli moje zielone lizie na zywo wiedza , ze lepiej wychodzi na zywo znacznie.
Czaszka rzeczywiscie nie wyszla do konca jak chcialem , ale na zdjeciach gorzej wyglada - moze dlatego , ze nie ma zandje foty od przodu tylko same z boku. Ja najbardziej nie jestem zadowolony z szponu tzn. wewnetrznej czesci z metalowymi wypustkami. Totalna porazka to malowac , kompletnie nadal nie mam pomyslu jak to lepiej teraz pomalowac Dzieki za komenty.
Czaszka rzeczywiscie nie wyszla do konca jak chcialem , ale na zdjeciach gorzej wyglada - moze dlatego , ze nie ma zandje foty od przodu tylko same z boku. Ja najbardziej nie jestem zadowolony z szponu tzn. wewnetrznej czesci z metalowymi wypustkami. Totalna porazka to malowac , kompletnie nadal nie mam pomyslu jak to lepiej teraz pomalowac Dzieki za komenty.
Całkiem fajny.
Ale osobiscie muszę przyznać, że po tym jak napisałeś o priescie jeżdzącym na wężu pomyslałem że bedzie to cos ciekawszego. Wyobraziłem sobie węża lepionego (bądź tego największego z swarma) i w użyciu 5ed. jeździec z terradona + bitsy lepienie itp. Myslałem o czyms bardziej "realistycznym" Ten tez jest fajny...
Co do samego malowania faktycznie na zdjęciach skóra troche słabo wyglada - najlepiej bedzie jak jakims cudem załatwisz lepsze zdjecia
Pzdr.
Ale osobiscie muszę przyznać, że po tym jak napisałeś o priescie jeżdzącym na wężu pomyslałem że bedzie to cos ciekawszego. Wyobraziłem sobie węża lepionego (bądź tego największego z swarma) i w użyciu 5ed. jeździec z terradona + bitsy lepienie itp. Myslałem o czyms bardziej "realistycznym" Ten tez jest fajny...
Co do samego malowania faktycznie na zdjęciach skóra troche słabo wyglada - najlepiej bedzie jak jakims cudem załatwisz lepsze zdjecia
Pzdr.
Problem jest ze zmieszczenie tego wszystkiego co piszesz Daro na 20mm podstawce , gdybym mial mozliwosc zrobienia go na 40mm to by pewnie wygladal inaczej...
Co do malowania się nie wypowiadam bo mi nie wypada, ale pomysł z wężykiem super - tylko kąt troche nie pasuje - gdyby gadzinka była troche bardziej pochylona byłoby idealnie IMO...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Popieram Daro fajniej by to wygladalo ..... Mogles powiekszyc podstawke przy uzyciu jakiego kamulca czy korka (i tak operuje w luznej formacji wiec jakby troche wystawal nic by sie nie stalo ,chyba ) .
no nareszcie
co do figurki to bardzo fajna... podoba mi sie też kolorystyka
jak mówiłeś o wężu to myślałem, że to będzie taka wielka kobra, że skinek okrakiem będzie na niej siedział...coś w klimacie steeda slanescha, tylko mniejsze...ale to tylko moje wyobrażenie i wcale nie znacz, że mi się nie podoba.... jedyne do czego bym sie przyczepił to futro jest trochę za bardzo "ciastowante" tzn za mało poszarpane...chociaż to może kwestia zdjęcia
teraz czas na mojego skinka
co do figurki to bardzo fajna... podoba mi sie też kolorystyka
jak mówiłeś o wężu to myślałem, że to będzie taka wielka kobra, że skinek okrakiem będzie na niej siedział...coś w klimacie steeda slanescha, tylko mniejsze...ale to tylko moje wyobrażenie i wcale nie znacz, że mi się nie podoba.... jedyne do czego bym sie przyczepił to futro jest trochę za bardzo "ciastowante" tzn za mało poszarpane...chociaż to może kwestia zdjęcia
teraz czas na mojego skinka
Zaloz to ja odblokujebless pisze:Ziemko, pls, obrob foty, bo zaloze klodeczke.
Na powaznie , nie rozjezdza forum wiec o co chodzi?
Normalnie bym obrobil gdybym byl przy swoim kompie (ale nie bede do 8 pazdziernika) , ale nie mam w czym , w paincie jak wycinam obrobione i wklejam do nowego pliku to zostaje biale tlo i wyglada to tak samo fatalnie....
Formalisto skomentu lepiej figse , a nie czepiasz sie szczegolow
Ogółem średnio mi się podoba. Może i widać że nie są 2 warstw (w niektórych miejscach skóra jest żółtawa) ale wygląda dosyć słabo. Za ostre te cienie o wiele. Może jakiś wash jaśniejszym odcieniem żeby trochę go stonować? Reszta może być, chociaż bez rewelacji
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ziemko pisze:
Na powaznie , nie rozjezdza forum wiec o co chodzi?
Rozjezdza forum. I o to chodzi. A poza tym, chodzi o zasady. Jako mod masz dawac przyklad.
Skomentuje, jak zmniejszysz foty. Z czego sie nie wywiniesz. Sorry, Winetu.Ziemko pisze: Formalisto skomentu lepiej figse , a nie czepiasz sie szczegolow
Powaznie nie mam jak , kto bedzie taki mily i mi przytnie te foty?Normalnie bym obrobil gdybym byl przy swoim kompie (ale nie bede do 8 pazdziernika) , ale nie mam w czym , w paincie jak wycinam obrobione i wklejam do nowego pliku to zostaje biale tlo i wyglada to tak samo fatalnie....
Ziemko, litosci. W paincie robisz to bez problemu. Jak to "zostaje biale tlo"? Zmniejszasz wielkosc obrazka (taki punkcik w prawym dolnym rogu) i dostosowujesz go do rozmiaru figurki. Cala filozofia.
Zmniejszenie ponizszego obrazka zajelo mi 15 sekund. Krok po kroku:
- open with paint brush
- select all
- move (zeby lewa i gorna czesc figurki byla przy samej krawedzi)
- zmniejszenie wielkosci obrazka.
- save
To bylo 5 ruchow myszką. Potem jeszcze pol minuty na wrzucenie tego na serwer.
Wierze w Ciebie - jestes w stanie obrobic te foty sam.
Zmniejszenie ponizszego obrazka zajelo mi 15 sekund. Krok po kroku:
- open with paint brush
- select all
- move (zeby lewa i gorna czesc figurki byla przy samej krawedzi)
- zmniejszenie wielkosci obrazka.
- save
To bylo 5 ruchow myszką. Potem jeszcze pol minuty na wrzucenie tego na serwer.
Wierze w Ciebie - jestes w stanie obrobic te foty sam.
Dobra zrobilem...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
w sumie fajne ale mi kolorki a'la wąż zbożowy nie pasują do kobry...