Warhammer mod 2.5 na Civilizację III
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Warhammer mod 2.5 na Civilizację III
Zainstalowałem moda i jestem pod wrażeniem. Pozmieniane jednostki wynalazki i inne pierdółki tak by cywilizacjeodpowiadały warhamerowym.
Szczerze polecam bo robi się nieco inna gra z tego przy tak zmienionych parametrach i można sobie pograć rasami z Warhammera różnymi.
Trzeba mieć dodatek Conquest przed zainstalowaniem.
http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=197452
A tu jest mapka starego świata do moda(brak ulthuanu i naggaroth ale więc i tych frakcji na tej mapie ale są inne. A elfami mrocznymi można pograć w losowym terenie.)
http://forums.civfanatics.com/uploads/7 ... _World.biq
Mod do CIV IV się robi ale nie jest jeszcze gotowy.
Szczerze polecam bo robi się nieco inna gra z tego przy tak zmienionych parametrach i można sobie pograć rasami z Warhammera różnymi.
Trzeba mieć dodatek Conquest przed zainstalowaniem.
http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=197452
A tu jest mapka starego świata do moda(brak ulthuanu i naggaroth ale więc i tych frakcji na tej mapie ale są inne. A elfami mrocznymi można pograć w losowym terenie.)
http://forums.civfanatics.com/uploads/7 ... _World.biq
Mod do CIV IV się robi ale nie jest jeszcze gotowy.
Sciągnąłem sobie tego moda i patch - chłopaki zrobili kawał dobrej roboty, normalnie civka nabiera nowego oblicza... Cuda świata w rodzaju "Erranty War", "Chaos Moon", "Black Library" czy Browar Bugmana, poprawiona grafika, wyeliminowane nielogicznosci wersji podstawowej (teraz juz nie zbudujesz kopalni na łące) no i wojska Necrasha w roli barbarzyńców... miodzoi... A poza tym wszystkie jednostki znane z WFB, łącznie z nowymi Ogrami... POLECAM!!!
Nie. Mod dotyczy Sidmaierowskiej lini cywilizacji. Ostatnio zestaw CIII z dodatkiem Conquest - niezbędnym dla celów instalacji moda, kupiłem w empiku za 25 zeta...KrzysiekW pisze:Wybaczcie pytanie, ale ja się nie znam prawie zupełnie.
Otóż mam "Call to Power". Czy jest dla mnie nadzieja z WFB na tym?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Pogrywam sobie w to i 3 poziom trudności jakoś mnie przerasta bah. Najczęściej lubie grywać właśnie naggarothem ciągle są jakieś tam problemy wynikające z mojego niedoświadczenia bo trudno wybra co badac. Wolę tą mapkę starego świata. Ktoś grywa na randomie może?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ja tam jednak wole na tej mapce starego świata. Bardziej się wczuwam w klimat wiedząc tu imperium tu bretonia a tam góry szare.
Trzeba tylko odrobine wyedytowac startowe lokacje niektorych ras bo
twórca mapy gdzies wywalil skaveny prawie do Indu a kislev gdzies na pustkowia chaosu tak więc szczury na skavenblight i podobnedrobne poprawki tam gdzie tego wymagają.
Trzeba tylko odrobine wyedytowac startowe lokacje niektorych ras bo
twórca mapy gdzies wywalil skaveny prawie do Indu a kislev gdzies na pustkowia chaosu tak więc szczury na skavenblight i podobnedrobne poprawki tam gdzie tego wymagają.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Na jakim poziomie trudności gracie?
Ja staram sie na trzecim grywa.
Ja staram sie na trzecim grywa.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Mam jakieś problemy z instalacją tego cuda. W readme załączonym do moda instrukcje są, hm, bardzo skrótowe
. Mógłby ktoś mi przedstawić metodę instalacji? Bo dotychczas moje eksperymenty nie zakończyły się sukcesem...

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
1.Instalujesz Cywilizaję III
2.Instalujesz Conquest.(pamiętaj abby to była wersja 1.22 jak nie masz to
sciągnij patcha także)
3.rozpakowywujesz sciągnięty plik do podfolderu Conquests.
np: c:\CivIII\Conquests\
4.mała łątka do moda też jest na tamtej stronie.Ją tak tamo.
I będzie ok.Rozpoczynasz grę w losowym terenie albo na scenariuszu z ściągnietej mapki staregi świata z tamtej strony.
2.Instalujesz Conquest.(pamiętaj abby to była wersja 1.22 jak nie masz to
sciągnij patcha także)
3.rozpakowywujesz sciągnięty plik do podfolderu Conquests.
np: c:\CivIII\Conquests\
4.mała łątka do moda też jest na tamtej stronie.Ją tak tamo.
I będzie ok.Rozpoczynasz grę w losowym terenie albo na scenariuszu z ściągnietej mapki staregi świata z tamtej strony.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
na jakim poziomie trudnosci grasz?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
heh sam zjechałem z czwartego do drugiego. Bo komputer cos podejrzanie dużo budował np swoch miast.
W civce na wyższych poziomach komp oszukuje. Startuje czasem z kilkoma setlerami a gracze komputerowi zawsze wymieniają się wynalazkami, z graczem czesto nie chcac...
Ja teraz gram na poziomie trollslayer, nie jestem pierwszy ale mam faktyczną przewagę...
Ja teraz gram na poziomie trollslayer, nie jestem pierwszy ale mam faktyczną przewagę...