Dzięki spróbujeNaviedzony pisze: Styrodur jest najlepszy do tego. Porada: odrysuj długopisem od małego talerzyka, potem wycinaj nożem introligatorskim (takim wysuwanym), a brzegi zetrzyj papierem ściernym.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Dzięki spróbujeNaviedzony pisze: Styrodur jest najlepszy do tego. Porada: odrysuj długopisem od małego talerzyka, potem wycinaj nożem introligatorskim (takim wysuwanym), a brzegi zetrzyj papierem ściernym.
czy chodzi o taki solidniejszy nóż do tapet(z łamanym ostrzem)?Naviedzony pisze: Styrodur jest najlepszy do tego. Porada: odrysuj długopisem od małego talerzyka, potem wycinaj nożem introligatorskim (takim wysuwanym), a brzegi zetrzyj papierem ściernym.
wiem, wiem o co chodzi- jestem w tech. gastronomicznymNaviedzony pisze:Po drugie: mniej siły, a więcej "krojenia", jeśli wiesz o co mi chodzi. Styrodur łatwo ustępuje, ale musisz wykonywać oszczędne, posuwiste ruchy ostrzem trochę tak, jakbyś kroił chleb. Milimetr w jedną i milimetr w drugą stronę. Powinno być lepiej.
Możesz być pewien, że będę.To oczywiście nie krytyka, a rady. Pracuj dalej!