Złoto dla zuchwałych! Pre Szczyrk - Strych, Kraków 18.05

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Re: Złoto dla zuchwałych! Pre Szczyrk - Strych, Kraków 18.05

Post autor: Leoh »

zdać LD SR zamiast MM jaka to roznica ? w nazwie ?

ani to wał
ani tu flejm

w dupie się wam przewraca w poszukiwaniu sensacji :)

PiotrB pisze:płacić za salę (SAMI!!!) to możecie robić....za drobną opłatą pożyczymy tereny :D Ja uważam że wakacyjna przerwa dobrze zrobi środowisku w Krakowie ponieważ ...
a) ile ta sala kosztuje ? 200 zl ?
b) o jakiej drobnej opłacie za tereny mówimy?
c) "wakacyjna przerwa" vel "kara"to oficjalne stanowisko TL?, czy tez nie ma tutaj dyscypliny klubowej i jak faktycznie coś zrobimy to bedzie mozna spodziewać sie podobnej frekwencji (TL+L)? (turniej dla 6 Legionistow to możemy sobie zorganizować u mnie w mieszkaniu, bez sensu sie spinac aby okazalo sie ze wyjdzie jak "czerwcowa liga")

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

1. Sala kosztuje 200 zł
2. Lol, przecież to był żart :)
3. Nie ma żadnej dyscypliny w kwestii chodzenia na turnieje - jak widać - kto chce przychodzi, komu nie pasuje termin/nie może - nie przychodzi.

Co do Strychu w czerwcu to kwestia:
-możliwości organizacji Strychu w wybranym terminie (teraz Gośka jest sama więc też od niej zależy termin, my tylko proponujemy)
-terminu mastera
-terminu w Vanaheim (ten dostał Dydu na koniec czerwca)

BP nie jest miejscem na takie dyskusje ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

1.Tak
2.Żart (CHOĆ wszystkie tereny w Strychu i V są de facto własnością TL)
3.TL+L w większej części się stawi - reszta ...hm , nie wydaje się być zainteresowana...

Cytuj całą wypowiedź. Jak ostatnio Legion robił tur to na blatowanie od Was przyjechał sam Dydu- o 20.30 ! A szefowa klubu nerwowo dzwoniła do mnie 6 razy po czym sama z pracownicą rozłożyła blaty i powiedziała mi "że ona ma w dupie taką organizację " :mrgreen: i że "ostatni raz tak to wygląda". Możecie robić tam turnieje ale sami się macie z nią dogadać i powiedzieć że ja nie firmuje tego swoim nazwiskiem.

Nie będzie tak ,że my coś robimy za własną kasę we własnym wolnym czasie a przychodzi kilka osób...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Sevi pisze: Co do Strychu w czerwcu to kwestia:
-możliwości organizacji Strychu w wybranym terminie (teraz Gośka jest sama więc też od niej zależy termin, my tylko proponujemy)
-terminu mastera
-terminu w Vanaheim (ten dostał Dydu na koniec czerwca)
BP nie jest miejscem na takie dyskusje ;)
No narazie niewiele da sie nawet zaproponowac nie wiedzac kiedy beda babice.

A gdzie prezesi planuja przyszlosc :)?

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

PiotrB pisze: 2.Żart (CHOĆ wszystkie tereny w Strychu i V są de facto własnością TL)
Tak Ci sie tylko wydaje.
\/\

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie wiem jak Sevi jak teraz lecę do Dubrovnika a w sierpniu/wrześniu chcę na Maltę :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

PiotrB pisze: 3.TL+L w większej części się stawi - reszta ...hm , nie wydaje się być zainteresowana...

Nie będzie tak ,że my coś robimy za własną kasę we własnym wolnym czasie a przychodzi kilka osób...
snikersa nie zjadles :) gwiazdorzysz, fajnie sie bawilismy OBAJ, kasa nie stanowi, a czy bedzie 5 osob wiecej czy mniej inaczej z tego powodu bawić sie raczej nie będziesz!

btw moze nastepnym razem zaczniemy tą samą bitwe od czwartej tury ? :) może zdazymy jak nie zamówimy pizzy z "bezplatnymi dodatkami" :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

pewnie że nie kasa stanowi... ja się świetnie bawiłem - ale powiedz był nam do tego tur potrzebny? Zarówno u mnie jak i u Ciebie mieszczą się 3 blaty... siądziemy ,popijemy a bitwę będziemy grać 6h i nikt się nie będzie z Ciebie naśmiewał :)... Btw możliwe że będzie wielki powrót Niedziela - prosił mnie żebym mu jakąś armię złożył:)...
Mnie wqurza jak coś robię i nie przynosi to rezultatów. W 40K praktycznie nie ma żadnych klubów - Light Brigade się rozpadło - a Legion w 40k to kilka osób. A tam środowisko rozwija się błyskawicznie bez klubów! Ciągle grają ,ciągle mają nowych - coś się dzieje... zazdroszczę im.
Obrazek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

PiotrB pisze:pewnie że nie kasa stanowi... ja się świetnie bawiłem - ale powiedz był nam do tego tur potrzebny? Zarówno u mnie jak i u Ciebie mieszczą się 3 blaty... siądziemy ,popijemy a bitwę będziemy grać 6h i nikt się nie będzie z Ciebie naśmiewał :)... Btw możliwe że będzie wielki powrót Niedziela - prosił mnie żebym mu jakąś armię złożył:)...
Mnie wqurza jak coś robię i nie przynosi to rezultatów. W 40K praktycznie nie ma żadnych klubów - Light Brigade się rozpadło - a Legion w 40k to kilka osób. A tam środowisko rozwija się błyskawicznie bez klubów! Ciągle grają ,ciągle mają nowych - coś się dzieje... zazdroszczę im.
Domówki niewątpliwie maja swoje plusy (cos mi sie wydaje ze najebalibysmy sie do stanu niegrywalnego przed końcem 6 godzinnej bitwy :)).
Ale wtedy nie byłbyś zaskoczony niespodziewanym gościem z Lewej Flanki, nie zobaczył byś 10 innych ryjków, wtedy już na pewno "rozwój środowiska" by stanął a po pewnym czasie osoby dopiero zaczynające po prostu by znikły ( np. Dark Wolf Dog).

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ej Ej Ej chłopaki! Co to? merytoryczna dyskusja? w Krakowie? maaaan, Kalesoner weź to wymoderuj!

Róbcie Strychy po wakacjach tak poza offtopem
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

-Qc- pisze:Ej Ej Ej chłopaki! Co to? merytoryczna dyskusja? w Krakowie? maaaan, Kalesoner weź to wymoderuj!

Róbcie Strychy po wakacjach tak poza offtopem
Adam, daj telefon do swoich rodziców! myślę że pomiędzy pierwszym a drugim turnusem kolonii wynegocjuje Ci czas na soczystą drużynówkę :), u nas na strychu "pre-babice" lub przynajmniej pre-DMP! :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja się w wasze sprawy organizacyjne nie będę mieszał bo jest tak jak prawie od zawsze w Krk - bajzel :wink:

Wypowiem się tylko odnośnie terenów i blatów. Nie traktujcie tego jako flejma tylko jako informację bo widzę że wpis Butana został pominięty :wink:
Co do blatów to jakieś 30+ dużych blatów ( jak nie dużo , dużo więcej) które jest teraz w posiadaniu WFB, jest w nim tylko za zasługą Maćka Paraszczaka. To Maciek dogadał się z ekpią Legionu od 40k że połowa blatów ( które de facto 40k trzymało jako swoje) należy do wfb. Dogadał się z gościem który je miał w domu i mogliśmy je odebrać po prostu. Maciek i reszta starego i pierwszego Legionu ( w tym ja dawno temu) dawało przy zapisach i składkach kasiore na te blaty, malowało itd. To samo się tyczy większości terenów. Laski, domki, murki, górki są własnością Legionu. Dopiero 2 lata temu TL (z których w obecnym TL tylko Sevi i Dibo jest a reszta to ludzie zupełnie nowi) zrobił na arenę masę górek, obelisków i trochę murków. Blatów żadnych nie dokupowaliśmy. Jako że przez pewien czas nie było Legionu battlowego tylko TL to blaty te i tereny były w naszym posiadaniu. Tak więc chciałbym Wam tylko powiedzieć że wszelkie blaty jak i tereny które są w Waszym posiadaniu a których własnoręcznie nie robiliście czy też nie kupiliście należą do Legionu i to on nimi powinien rozporządzać .
Zatem musicie się ładnie uśmiechać do Maćka od dzisiaj :D

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Co do blatów się zgadzam, tereny są klubowe i co komu do tego ?
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

loozik hamerykński. Na mastera i tak trzeba będzie dorobić ze sto ternów będzie duużo i nie bedzie żadnych problemów.
A ty Skaven wracaj do jedynego słusznego klubu! ;)

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

W tym wszystkim najsmutniejsze jest to, że Butan odchodząc z klubu nie pamiętał o przekazaniu nam takich "szczegółów".
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Najsmutniejsze było opuszczanie klubu przez Butana.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

panterq pisze:W tym wszystkim najsmutniejsze jest to, że Butan odchodząc z klubu nie pamiętał o przekazaniu nam takich "szczegółów".
Wszystko bylo na forum klubowym. Ba nawet dwa forum byly. Nawet w domenie truelegion. Nie moja wina, ze Sevi zalozyl nowe forum ze wzgledu na to ze zapomnial hasla do swojego konta :-D

A wszelkie informacje na temat zaleznosci oraz infrastruktury posiadal Undead i Skaven bo oni ogarniali :-)
A jak chcecie jakies dodwtkowe informacje to zawsse mozecie naslac na mnie prokuratorow na ktorych wciaz czekam :-D
\/\

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Butan "jesteś u Pani" za sygnaturkę, przez ciebie zacząłem drapać ekran :evil:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

c4h10 pisze: Wszystko bylo na forum klubowym. Ba nawet dwa forum byly. Nawet w domenie truelegion. Nie moja wina, ze Sevi zalozyl nowe forum ze wzgledu na to ze zapomnial hasla do swojego konta :-D

A wszelkie informacje na temat zaleznosci oraz infrastruktury posiadal Undead i Skaven bo oni ogarniali :-)
A jak chcecie jakies dodwtkowe informacje to zawsse mozecie naslac na mnie prokuratorow na ktorych wciaz czekam :-D
Cały czas mam pretensje do ciebie nie za to, że sobie o tym przypomniałeś, tylko dlatego że przypomniałeś sobie o tym tak późno. Zanim zmieniłeś klub rozmawialiśmy na temat przygotowań do mastera, i wtedy jakoś nie przeszło ci przez głowę że warto o tym wspomnieć.
Na prokuratora możesz czekać, bo w chwili której się nie spodziewasz...
Mogę jedynie zdradzić, że komisja śledcza już działa, brzoza wstępnie się przyznała.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Dibo pisze:Butan "jesteś u Pani" za sygnaturkę, przez ciebie zacząłem drapać ekran :evil:
Zrobiłem to samo :D

Na przyszłość zamiast się domyślać pewnych rzeczy lub ufać plotkom możecie zapytać mnie jako że byłem jedną z osób które zakładały ten klub :wink: Możecie się też przepychać z Butanem , choć on ma doktorat z trolowania :P

ODPOWIEDZ