8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi

Post autor: Robert.P »

Save na 3+ mam chyba,chaos armour,shield
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

sciagasz mounta. masz ch armour i tarcze.

napisalem 5+ ? ciota ze mnie :P oczywiscie 3+
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
medicus
Plewa

Post autor: medicus »

Czy jeśli jednostka jest eteryczna to czy mogę ją załatwić tylko posiadając broń/właściwości, które mają w charakterystyce zapis magical attacks czy wystarczy że jest to magic weapon np. biting blade?
Wiedza jak spirytus- tylko tęgiej głowie służy.

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

medicus pisze:Czy jeśli jednostka jest eteryczna to czy mogę ją załatwić tylko posiadając broń/właściwości, które mają w charakterystyce zapis magical attacks czy wystarczy że jest to magic weapon np. biting blade?
Każdy magic weapon ma magical attacks

Kofta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kofta »

Ile ataków ma krówka jeżeli posadzimy na nią lorda, dalej 3?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

3
FAQ to WoChu
Release the Przemcio!

Kofta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kofta »

Upewniam się tylko, wielkie dzięki!

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Jak jest teraz z markami? Hero z innym markiem niż unit może do niego dołączyć? Hero bez marka może dołączać do dowolnego unitu?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Bezmarkowcy mogą się dołaczać jak chcą, ci z znamieniem już tylko z oddziałami swojego patrona lub bez marków.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Gdzie znajdę statystyki oddziału Sword of Chaos od Archaona?Czy już nie ma wymogu wstawienia ich do Armii Archaona?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Robert.P pisze:Gdzie znajdę statystyki oddziału Sword of Chaos od Archaona?Czy już nie ma wymogu wstawienia ich do Armii Archaona?
Sword of Chaos to jeden oddział rycerzy bez marka. Mają za to hate i ItP. Nie muszą być w armii Archaona.

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

Koszt kawalerzysty +5 punktów, całkiem niezła opcja.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Waldi pisze:
Robert.P pisze:Gdzie znajdę statystyki oddziału Sword of Chaos od Archaona?Czy już nie ma wymogu wstawienia ich do Armii Archaona?
Sword of Chaos to jeden oddział rycerzy bez marka. Mają za to hate i ItP. Nie muszą być w armii Archaona.

"If your army includes Archaon, one of unit of Chaos Knights that does not have mark of chaos may be upgraded to be Swords of Chaos.."

nie wiem skąd te 5pkt za model kawalerzysty :C
Obrazek
T

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

str. 85 army booka, optionsach Archaona, ładny cytat dałeś ale nie doczytałeś do końca :)
If your army includes Archaon, one of unit of Chaos Knights that does not have mark of chaos may be upgraded to be Swords of Chaos (see page 48 for additional rules) ......................5 points per model
Stąd wziąłem te 5 punktów :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

czy mag chaosu może wymienić chaos armor na zbroję magiczną z booka w ramach magic itemów?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, o 08:24 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

tak
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Smh pisze:czy mag chaosu może wymienić chos armor na zbroję magiczną z booka w ramach magic itemów?
Oczywiście.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

dzięki :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

ktoś ma może doświadczenie z nowymi demonami? ja grałem jedną bitwę, srogo ją wtopiłem 2-18 ale w sumie dlatego że pewnych kwestii nie przemyślałe. Macie jakieś rady poza słonkiem z 4 kości? bo to rzucałem co turę i 2x nie wcastowalem, 4x zbite. nie mam flamingów w rozpie i kminiłem jak je wstawić i kosztem czego. wydaje się być dobrą opcją dyskowiec/sprężynowiec z flaming atakami i flail/halabarda. małego maga z shadow można wyposażyć w ruby ring i rzucać boundspella. ale to mało, bo tylko podstawowa wersja a przeciwnik t5 ;x a na klocek plagusów to w ogóle niewiele. do tego działo jest trudne do złapania, dobrze że bije flamingami, ale ganiać dp za tym też bez sensu. w sumie można dyskowcem, ale to bydle jest niesamowicie twarde i bije mocno. jakieś przemyślenia?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Wiesz Flamingi sobie daruj bo poza regeną te cholerne demony mają warda... ja grałem 2 gry z demonami jedną wtopiłem do 0 drugą wygrałem 13:7... można spokojnie znajperke LD w greatera ciskać
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ