8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Moderator: JarekK
Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Save na 3+ mam chyba,chaos armour,shield
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
sciagasz mounta. masz ch armour i tarcze.
napisalem 5+ ? ciota ze mnie oczywiscie 3+
napisalem 5+ ? ciota ze mnie oczywiscie 3+
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Każdy magic weapon ma magical attacksmedicus pisze:Czy jeśli jednostka jest eteryczna to czy mogę ją załatwić tylko posiadając broń/właściwości, które mają w charakterystyce zapis magical attacks czy wystarczy że jest to magic weapon np. biting blade?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bezmarkowcy mogą się dołaczać jak chcą, ci z znamieniem już tylko z oddziałami swojego patrona lub bez marków.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Gdzie znajdę statystyki oddziału Sword of Chaos od Archaona?Czy już nie ma wymogu wstawienia ich do Armii Archaona?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
-
- Chuck Norris
Koszt kawalerzysty +5 punktów, całkiem niezła opcja.
Waldi pisze:Sword of Chaos to jeden oddział rycerzy bez marka. Mają za to hate i ItP. Nie muszą być w armii Archaona.Robert.P pisze:Gdzie znajdę statystyki oddziału Sword of Chaos od Archaona?Czy już nie ma wymogu wstawienia ich do Armii Archaona?
"If your army includes Archaon, one of unit of Chaos Knights that does not have mark of chaos may be upgraded to be Swords of Chaos.."
nie wiem skąd te 5pkt za model kawalerzysty :C
T
-
- Chuck Norris
str. 85 army booka, optionsach Archaona, ładny cytat dałeś ale nie doczytałeś do końca
Stąd wziąłem te 5 punktówIf your army includes Archaon, one of unit of Chaos Knights that does not have mark of chaos may be upgraded to be Swords of Chaos (see page 48 for additional rules) ......................5 points per model
czy mag chaosu może wymienić chaos armor na zbroję magiczną z booka w ramach magic itemów?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, o 08:24 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
dzięki
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
ktoś ma może doświadczenie z nowymi demonami? ja grałem jedną bitwę, srogo ją wtopiłem 2-18 ale w sumie dlatego że pewnych kwestii nie przemyślałe. Macie jakieś rady poza słonkiem z 4 kości? bo to rzucałem co turę i 2x nie wcastowalem, 4x zbite. nie mam flamingów w rozpie i kminiłem jak je wstawić i kosztem czego. wydaje się być dobrą opcją dyskowiec/sprężynowiec z flaming atakami i flail/halabarda. małego maga z shadow można wyposażyć w ruby ring i rzucać boundspella. ale to mało, bo tylko podstawowa wersja a przeciwnik t5 ;x a na klocek plagusów to w ogóle niewiele. do tego działo jest trudne do złapania, dobrze że bije flamingami, ale ganiać dp za tym też bez sensu. w sumie można dyskowcem, ale to bydle jest niesamowicie twarde i bije mocno. jakieś przemyślenia?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
Wiesz Flamingi sobie daruj bo poza regeną te cholerne demony mają warda... ja grałem 2 gry z demonami jedną wtopiłem do 0 drugą wygrałem 13:7... można spokojnie znajperke LD w greatera ciskać
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...