Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
jak widzę w tekście sam lion cloak modyfikuje tylko non magical shooting 2+ ale jakos ASv a nie ward więc chyba że mowmy jeszcze o jakimś przedmiocie natomiast mi chodzi o samą zasadę lion cloak
Smoczy sztandar
a tak coby uściślić Lion Cloak daje +2 do sava vs strzelanie, nie 2+, to istotna róznica
a tak coby uściślić Lion Cloak daje +2 do sava vs strzelanie, nie 2+, to istotna róznica
- Infernal Puppet
- Masakrator
czyli 3+ razem z ciężką zbroją, chyba, że w jakiś sposób ( np. metalem ) podbijesz do lepszego. Ale na siłę 9-10 żaden armour save ci nie pomoże.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
dzięki tak tak chodziło mi vs shooting i to dokładniej vs shooting działo o sile 10
Nieco głupie pytanie, ale jak mamy interpretować zapis o lataczach w nowym drafcie ETC? Załóżmy taką sytuację, że biore AOA na lodowym, dragon mage i lodowego, jest to na nowy draft dozwolone i czy bohaterowie są też do tego wliczani?
nie dozwolone.
Po prostu możesz mieć 2 duże rzeczy, np 2 smoki, 2 feniksy, smoka i feniksa itp... do tego zawsze możesz dorzucić orła bądz herosa na orle (gryf też się wlicza w wyliczankę).
Po prostu możesz mieć 2 duże rzeczy, np 2 smoki, 2 feniksy, smoka i feniksa itp... do tego zawsze możesz dorzucić orła bądz herosa na orle (gryf też się wlicza w wyliczankę).
Dzięki. GW dało grywalne nowe zabawki, a AR je przyciął, przykre niestety. Coraz bardziej odechciewa mi się grać w WFB przez tego typu pomysły...
Nie jest tak zle...
Smok+feniks wchodzi
2x feniksy również
Ale to i tak rzeczy podatne na armaty więc lipa z nimi...
Może PKS coś zmieni, jak będzie VLoS(z górkami do nieba), wtedy fasty moga dość szybko uporać się z armatami. No i do tego łapacz kulek obowiązkowo.
Smok+feniks wchodzi
2x feniksy również
Ale to i tak rzeczy podatne na armaty więc lipa z nimi...
Może PKS coś zmieni, jak będzie VLoS(z górkami do nieba), wtedy fasty moga dość szybko uporać się z armatami. No i do tego łapacz kulek obowiązkowo.
Ja chciałem grać na armii mobilnej, opartej na lataczach, ale ta koncepcja upadała wraz z tymi cięciami. Zły jestem, bo jakoś moje próby z HE od momentu wyjścia przynoszą w starciu z VC i Wochem mierne owoce i liczyłem, że może coś wymyśle co pozwoli mi przełamać tą złą passę, ehh.
Czekaj na PKS.
Jakie podstawki mają bolce?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Polska dla Polaków!
Uciśnieni polscy gracze postanowili wziąść sprawy w swoje ręce i chcą wydać swoje własne ograniczenia, co pozwalałoby na bardziej różnorodną grę niż teraz. Teraz trwają dyskusję co i jak ograniczyć, więc wydaje mi się że za kilka tygodni miesięcy te zasady wyjdą ale nie martw się, do dmp i tak turnieje będą na euro
Uciśnieni polscy gracze postanowili wziąść sprawy w swoje ręce i chcą wydać swoje własne ograniczenia, co pozwalałoby na bardziej różnorodną grę niż teraz. Teraz trwają dyskusję co i jak ograniczyć, więc wydaje mi się że za kilka tygodni miesięcy te zasady wyjdą ale nie martw się, do dmp i tak turnieje będą na euro
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
https://docs.google.com/viewer?url=www. ... S_robo.pdfwertex pisze:Nie było mnie trochę, i nadrabiam zaległości. Mam pytanko, co to jest ten PKS? Domyślam się, że to jakieś uściślenia, ale jakie dokładnie?
A może mi ktoś wytłumaczyć, bo na razie nie rozumiem w pks-ie jednego. Które jednostki blokują los? Czy piechota blokuje los innej piechocie, czy dopiero kawa blokuje los piechocie? Czyli unit o rozmiarze o 1 większy blokuje los jednostce, a te same już nie, tak?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
WojtuśŚ pisze:
40x40 więc najlepsze - dobrze, że mam stare bolce! ^^Semi pisze:Odpowiadajace modelowi, 40tki, 40x60, 50tki