![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
i mam pytanko jak zrobić szczurze zęby z takim jakby żółtym nalotem
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Do każdego materiału go używam.MadMax pisze:I jak rozumiem DecoColor do plastikowych figurek się nadaje?
wash seraphim sepiaQue pisze:i mam pytanko jak zrobić szczurze zęby z takim jakby żółtym nalotem
Skaven pisze:Tak, ten podkład osobiście używam ja od dobrych kilku lat. I to obojętnie czy maluję ludzika za 20 zł czy za kilka stówek, trzyma się bardzo dobrze, nie ściera łatwo z modelu, jest matowy i farba się go dobrze trzyma. No ale co kto woli, osobiście z 10 różnych firm testowałem i deco color oraz champion to moje ulubione. Nie widze potrzeb płacenia 30zł za puchę gw skoro z podkładem za 10 zł będę miał ten sam efektLechu pisze:Skaven wspominał chyba, że ten podkład się nadaje również: http://www.multikolor.pl/index.php?page ... &Itemid=54
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Te pasują tylko są szczuplejsze od wh. Sam myślałem by strzelić sobie jeden regiment. Zerknij do komisu http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=33447 gość sprzedaje dwa pudła.Fuxiorr pisze: I czy te modele pasuja skala do wh?
http://www.warlordgames.com/store/hail- ... -1500.html
Na tym forum jest opcja "szukaj". Gdybyś jej użyła, znalazłabyś oficjalne zestawienie oraz informacje, że to są nowe (inne) farby i nie ma co liczyć na przełożenie 1:1. Skoro sam producent twierdzi, że do Boltgun Metal najbliższy jest Leadbelcher, to lepszego przybliżenia nie dostaniesz. Skoro dla Ciebie jest nieakceptowalny, to jest tylko jedno wyjście - zaczaić się przed KPRM, w odpowiednim momencie przedrzeć się przez ochronę i dramatycznie wyartykułować wychodzącemu Tuskowi: "Leadbelcher jest zbyt ciemny, panie premierze. Jak żyć?" (najlepiej w obecności kamer).Yudokuno pisze:jaki odcień z nowych cytadelek odpowiada staremu boltgunowi? Bo leadbelcher mam i jest zbyt ciemny :/
masz, chłopcze, pecha, bo buraczysz już od jakiegoś czasu,a teraz zrobiłeś to pod moim adresem. Jeszcze jeden Twój krzywy post do kogokolwiek i odpoczniesz sobie od forum.wenanty pisze:Na tym forum jest opcja "szukaj". Gdybyś jej użyła, znalazłabyś oficjalne zestawienie oraz informacje, że to są nowe (inne) farby i nie ma co liczyć na przełożenie 1:1. Skoro sam producent twierdzi, że do Boltgun Metal najbliższy jest Leadbelcher, to lepszego przybliżenia nie dostaniesz. Skoro dla Ciebie jest nieakceptowalny, to jest tylko jedno wyjście - zaczaić się przed KPRM, w odpowiednim momencie przedrzeć się przez ochronę i dramatycznie wyartykułować wychodzącemu Tuskowi: "Leadbelcher jest zbyt ciemny, panie premierze. Jak żyć?" (najlepiej w obecności kamer).Yudokuno pisze:jaki odcień z nowych cytadelek odpowiada staremu boltgunowi? Bo leadbelcher mam i jest zbyt ciemny :/
MSPANC
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Problem polega na tym, że leadbelcher ma do datkowo kiepski pigment (jakVallejo srebrne- za grubo mielony). Boltguna szukam i nic :/ A to Coat d'arms dobrze kryje i nie widać drobinek pigmentu?Sławol pisze:Spróbuj zatem dodać Mithril Silver do tego ciemniejszego i zobacz, co się stanie. Strzelam, bo sam nie wiem, mam jeszcze BG
Jeżeli nie masz kolorów Mithril Silver ani Chainmail, tylko ich nowe odpowiedniki/zamienniki, a okażą się także za ciemne i będziesz musiała szukać rozjaśnienia do rozjaśniacza, żeby potem odpowiednio (metodą prób i błędów) rozjaśnionym rozjaśniaczem rozjaśnić za ciemny leadbelcher, to ja się już poddaję![]()
Chociaż ciemniejszy odpowiednik wciąż rozjaśni BG. Można się zamotać...
P.S. A tak serio: jeżeli i to nie pomoże, to pozostaje Ci jedynie szukać używanego BG w oryginale u kogoś, na Allegro albo na eBayu. Spróbuj też wspominanej często firmy Coat d'arms - to te stare-stare Citadel w innych opakowaniach, może tam trafisz bliższy odcień.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.