Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Re: Początkujący generał

Post autor: lajkonik »

Trzyma, ale
lajkonik pisze:Dzwonek jest już nie taki dobry, bo:
- jest naturalnym celem dla dział, katapult, trebuszy, balist i innego mocno strzelającego badziewia
Z tym trzymaniem punktów masz generalnie rację, zwłaszcza jeśli chowasz się za górką żeby nic cię nie odstrzeliło. Tylko nie zawsze osiągniesz w ten sposób wysokie zwycięstwo.
las gibonas pisze:Ja też nie zamierzam rezygnować z niego :D. Poza tym lidera w 18 calach, a jak zadzwonisz to nawet w 24 jest świetna. Ja nigdy dzwonkiem nie pcham się do combatu. Od tego mam sztormy, a dzwonek daje buffy i Seer z niego czaruje.
Ja się czasami pchałem. Czasami warto, zwłaszcza jeśli pachają go stormy. Jak wszystko w tej grze, ma swoje plusy i minusy. I gra nim zależy od indywidualnych preferencji.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
voltar
Wałkarz

Post autor: voltar »

Czy tarcze na Stormverminie są warte dopłacania punktów? Skoro nie można ich używać nigdy w walce wręcz, to na samo strzelanie chyba się nie spłaca te dodatkowe 40 punktów na dużym oddziale?

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Nigdy ich nie używałem. Lepiej zachować to na coś innego - na przykład sprzęt dla elektyrków.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Czasem się przydają jak musisz zapchać cory :wink: , ja lubię stormom dawać tarczę nawet na zwykłe strzelanie.
Obrazek

kuczol
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kuczol »

a to nie jest czasem tak, że przed walką możesz wybrać czy chcesz walczyć halabardą czy bronią ręczną i tarczą? wydaje mi się, że na przyjęcie czyjejś mocnej szarży np. z kawalerii to dobra sprawa ten jeden punk pancerza więcej- gram od niedawna i jeśli coś pokićkałem to proszę o korektę.
Zapraszam do mojego studia szukaj na FB Kuczolpaintlab

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

zawsze w cc walisz z halabardy, tylko black orki maja zasade wybierania z czego sie bija

kuczol
Kontakt:

Post autor: kuczol »

czy to również oznacza, że tarcze nie dają dodatkowego pancerza jak używasz włóczni w cc?
Zapraszam do mojego studia szukaj na FB Kuczolpaintlab

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

kuczol pisze:czy to również oznacza, że tarcze nie dają dodatkowego pancerza jak używasz włóczni w cc?
Włócznia jest 1-ręczna, więc pancerz od tarczy dostajesz też w cc. Jedyne co tracisz w porównaniu do hand weapona, to parry save'a.
Obrazek

Veta92

Post autor: Veta92 »

Hej. Mam pytanie. Mianowicie - czy któreś z naszych skaveńskich czarów zagłady możemy rzucać na oddziały w combacie? Czy tzw. kreske (Tąpnięcie na 11+) można tak rzucić?
Kolejne pytanie - czy slave'om i klanratom opłaca się dawać speary i tarcze? Albo coś z tego? Czy lepiej ich wystawiać "gołych" ?
Ostatnie - gram na malej lidze na 1200pkt. Mam 2 klocki klanratów i 2 slaveów. Do tego 2 inzynierów i BSB. W których klockach ich wystawiac i jak? Kiedy pójdą w jednostkach w kombat mogą szybko zginąć prawda? Trzymanie ich oddzielnie też nie jest raczej bezpieczne. Jak to wygląda?

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

1) Tak, np. śmiertelny szał, czy jak to się tam po polskiemu zowie :P resztę raczej nie, chyba, że ze slavami :wink:
2)slavy gołe, clany z hw i shield, speary to marnowanie punktów
Let the River of Blood flow...

Veta92

Speary to marnowanie pkt? Nie kosztują dużo, a dają dodatkowe kilka ataków. Czy to nie jest opłacalne? Gdzie jest błąd w "mojej logice"? :)
A np oddzial slaveów - 35 ze spearami. W rzedzie 7. Mam plus za szeregi a dodatkowo 21 atakow za dodatkowe 17,5 pkt ktore wydam na speary. Zaznaczam, ze w życiu grałem jeden mecz:) Stąd być może tak głupie pytania.
I co z tymi magami? Gdzie ich wstawić?

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Błąd w logice jest taki, że kosztują wtedy modele więcej, a te + kilka ataków z ws3 i siłą 3 w dobie opancerzonych przeciwników nic nie zmienia i jest zwykłą stratą. W niektórych sytuacjach się tylko przydają, ale w ograniczonej ilości więc szkoda na nie ptk. marnować.
Obrazek

Morok

Post autor: Morok »

ma pytanko po ile wystawiać rat ogry 4 w jednym szeregu cz 2 szeregi po 3 (Tylko nie piszcie wcale nie wystawiać :p) bo ja będę na nich grał i Tyle bo mi się podobają z klimatu i figurek.
I jeszcze pytanko gaiant rat po ile najlepiej w klocku mieć ?

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Zależy ile chcesz wystawiać i na co. Jeśli chcesz maksymalizować liczbę ataków np. przeciwko hordom piechoty to proponuję 4 w szeregu, jeśli wolisz więcej LD to 3.

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Que pisze:I jeszcze pytanko gaiant rat po ile najlepiej w klocku mieć ?
5 gratów i packmaster

Veta92

A czy ogry to nie piechota potworów? Chodzi mi o zasadę, że atakują z 2 rzędu wszystkimi atakami.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nie wszystkimi, tylko do 3, zamiast do 1 jak zwykła piechota :P . Zazwyczaj te 3 to wszystko co możesz wyrzucić, ale rzucisz np. deff frernzy i już się limit włącza.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Demawend
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Demawend »

Witam, mam skavenów z wyspy krwi. Co mogę do nich dokupić by grać tak na ok. 1500 pkt?
Pzdr.
Demawend

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Drugiego IoBa, i masz tedy cały klocek clan ratów i cały klocek clanów na slejvy :wink: . Opróćz tego warto by było się zaopatrzyć w 40x Stormverminy i 40x plague monki i możesz ładnie grać na 1500.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Abominację i warp lightning cannon

ODPOWIEDZ