Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Re: Początkujący generał

Post autor: Deus »

Abominację i działo łatwiej sproksować niż całe klocki piechoty, dlatego lepiej na początku w nią inwestować :roll:
Obrazek

Morok

Post autor: Morok »

zastanawiam się czy assasin jest warty 120 ptk? i czy wogle gracie na nich? I pytanko co do inżynierów dodajecie i jakie przedmioty są opłacalne? i oczywiście lvl 2 musi być?

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Assasin jest wart te 120 pts, bo od razu z bazy ma asf i ward na 4+, a jak da mu się weeping blade i potion siły to może komuś jakiś ważny cel przeżezać, a elektrykom nigdy nie dawałem 2 levelu bo w moim odczuciu jest to strata punktów, jak już to 1 lvl i to po to by trzymał mi dispel scrolla. Elktrykom warto dać brass orba, bo nawet jeśli przez 10 gier Ci się nie przyda to w 11 grze go docenisz :twisted:, oprócz tego można czasem jak ma się punkty elektrykowi dać plecak do wzmocnienia błyskawicy, lub doomrocketa.
Obrazek

Morok

Deus a jaki Ty masz skład hero jak można wiedzieć ? :P na zasadach euro można dać za 650 ptk o ile się nie mylę ? ja się zastanawiam nad 3 elektrykami i 2 assasynami + sztandarowy

I pytanie dodatkowe czy przedmioty mogą się powtarzać chodzi mi o to czy mogę dać 2 lordom upadłe ostrza?

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Hero różnie zależy czy gram z frumanką czy bez. Jak z furmanką to mam BSB ze sztandarem 1x potrójny marsz, Plague priest z wardem na 4+ i iconą ( 6+ ward cały oddział na maszynki) i elektryk z brass orbem. Jak bez piecyka to mam bsb z tym samym sztandarem, asassyna z weeping bladem i potionem siły, elektryka z brassem i elektryka z 1 lvl i dispel scrollem. Taki mam skład bo zawsze biorę gray seera na dzwonku :twisted:
Obrazek

Morok

to masz calkiem iną wizję na armię, ja dzwonka nie chcę jakoś mi się to nie podoba chodź szczeże mówiąc nie wiem nawet co robi :P bo dopiero zaczynam zabawę z warhammerem na serio przedtem to zbierałem ale nie grałem. Elektry 1 poziomu a 2 różni się tym że może mieć 2 czary zamiast 1? i jak jest z tymi przedmiotami można je powtarzać?

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Nie możesz powtarzać.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Morok

to tak działa że jeśli węzmę broń upadłe ostrze i będę walczył z jakimś lordem na przykład mając 4 ataki liczmy że 2 rany wejdą (brak save) i na kostach wypadnie mi np 8 oczek bo żucam 2k6 to zadaje 8 wondów i kolo zchodzi ? czy taka sytacja gdy wpadnę w oddział przeciwnika to też mogę zabić Tyle lub więcej jednostek , przy dobrym żucie w 1 turze wybije cały oddział ?

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Upadłe ostrze tak nie działa, to jest multi wound, a nie kilka ran. Najlepiej to będzie jak Ci powiem że upadłe ostrze (czy po ang. Fell blade nie wiem nie pamiętam) zadaje rany które zabierają d6 punktów życia. Czyli jeśli model przecinika ma np 6 woundów. Ty atakujesz go fell bladem, 2 razy trafiasz, rzucasz na zranienie zraniłeś go dwa razy, to teraz rzucasz 2d6 i tyle punktów życia ten model traci. W przypadku modeli szeregowych to nie działa bo mają po 1 punkcie życia i z 4 ataków możesz im zadać maks 4 rany. Nie wiem zabardzo jak Ci to wytłumaczyć lepiej, ale mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. Że fell bladem zadajesz pojedyńcze rany zabierające d6 punktów życia, tak chyba najprościej.

A mag zna tyle czarów którego jest levelu, czasem może znać więcej z zasad lub magicznych przedmiotów.
Obrazek

Morok

no rozumiem dobrze wytłumaczyłeś, że 1 trafiony atak zadaje od 1 do 6 wondów, trafiając 4 mogę zadać od 4 do 24 wondów :)

Mam pytanie jak wezmę sztadar burzy to czy on też negatwynie działa na moje jezz? bo gdziś czytałem że to działa na wszystkie strzelające jednostki wroga i moje

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Tak, sztormówa działa na każdego i Ciebie i przeciwnika
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Morok

no to teraz dylemat to chyba zrezygnuje z Tego

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Ze sztandaru burzy nie rezygnuj, jest zbyt dobry dla naszej armii, lepiej już z jezzaili zrezygnować :wink: , Bo sztandar na wszystkie strzelanie jest dla naszej armii zbawieniem, zwłaszcza na WE lub krasie z ich maszynkami. I wracją do fell blade nie zadjesz nim z 4 ataków od 4 do 24 woundów tylko maks 4 woundy które zabierają maks 24 punkty życia, czyli możesz maksyalnie możesz zabić 4 modele posiadające 1 wound.
no rozumiem dobrze wytłumaczyłeś, że 1 trafiony atak zadaje od 1 do 6 wondów, trafiając 4 mogę zadać od 4 do 24 wondów
Bo nie załapałem czy dobrze myślisz czy nie :mrgreen:
Obrazek

Morok

a jeśli będę grał przeciwko bestią kumpla a on nie ma strzelających to nie będę raczej tego używał :p

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Raczej nie :wink: , ale rozpiski najlepiej robić zawsze uniwersalne, a nie pod konkretnego przeciwnika, bo na turniejach gra się z różnymi armiamii, ale jeśli wiesz że to mają być bitwy tylko z jedną konkretną armią to... :twisted:
Obrazek

Morok

nie no wiadomo że pod turnieje się ukłąda rozpiski ale na domowe bitwy nie będę bral tego sztandaru

teraz pytanko co warto z Tego mieć: Night Runners, Rat Swarms, Poison Wind Globadiers, Plague Censer Bearers?

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Jak już to plague censer bearers bo w pierwszej rundzie walki mają konkretne pieprznięcie, oczywiście jeśli dożyją, chociaż night runnersi też są fajni, ale tylko z wykopywaczką (warp-grinder team), aczkolwiek globadiersi, w erze sejvów na 1+ mogą też być ciekawą alternatywą :?
Obrazek

Morok

bo mi tak szczeże to nic z Tego nie przypadło do gustu
ja opieram się na armii

2 warlordów , 3 inżynierów + (może 2 assasynów) i bsb

3 x 20 klanbrat + 3 ratlingun :D
1 x 20 storm
3 x 5 lub 10 gaiatn rat

3 x 4 ratogry
3 x 5 jezz
2 x 5 gutków

canon i potwór

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

I to jest twoja ala rozpiska na ile punktów ?
Obrazek

Veta92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Veta92 »

Zastanawiałem się czy nie zrobić nowego tematu: "jak poradzić sobie z..." ale postanowiłem napisac tu. Chyba, że pomysł był dobry i trzeba taki temat założyc??;>
A teraz do rzeczy. Grając z Imperium... Jak rozwalić ich czołg??;O Przecież to jest coś nie do zjechania...

ODPOWIEDZ