PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Re: PKS - komentarze

Post autor: trikk »

PiotrB pisze:dajcie im spokój - robią swoje i są pod presją - poza tym większość z was to po prostu ciężko dogodzić ....jakie to wszystko polskie i małe...każdy na wszystkim się zna ,każdy wie najlepiej - ja pierdole! ](*,)
Popieram.

Co do Deatha:

LoS do snajperek? Ward na słonko? Słonko zadaje D6/D3 W?
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Proszę, nie róbcie burdelu w tym PKS. Niech to będzie proste i łatwe do ogarnięcia dla każdego. Po co zapis, że maksymalnie dwóch bohaterów na oddział ma LoS od dwellersów? Nie można by już zrobić po prostu zapisu, że od dwellersów i 13 jest LoS? Jak będziecie robić takie drobne wyjątki od wyjątków przy byle okazji, bez wyraźnej potrzeby, to znowu wyjdzie cała strona tekstu, której nikt nie zapamięta.
No i na razie Wam wyszło, że dwellers jest generalnie słabszy od transmutacji (lepszy na na niektóre Monstrous Infantry i oddziały z S3), a ma wyższy casting value, mniejszy zasięg i nie daje głupoty.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

im więcej zmian na poziomie pisania nowych zasad tym mniejsza szansa, że ktokolwiek w to grać będzie. Ogar panowie!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

ward od 13
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Panowie, czy moglibyście uwzględnić armię Dogs of War w PKSie ?
Po stworzeniu przez Furiona dobrej kompilacji myślałem, że na bank w takim projekcie znajdzie się zapis, że można grać tą armią, ale właśnie zauważyłem, że w poddziale "Ograniczenia armii - temat zbiorczy" nie jest ona wymieniona.
W imieniu swoim i zapewne "wielu" innych ;) generałów DoW proszę o jej dołączenie do projektu.
Skoro PKS ma być ogólnie bardziej "pro-klimaciarski" niż EURO, a armia sama w sobie nie posiada nic przegiętego, dzięki czemu nie będzie Was kosztować wiele pracy w temacie jej cięć, a dodatkowo w końcu powstała dobra, wcześniej już wspomniana kompilacja jej zasad (którą należy tylko uzupełnić o bohaterów imiennych) chyba nie ma przeciwskazań.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

trikk pisze:
PiotrB pisze:dajcie im spokój - robią swoje i są pod presją - poza tym większość z was to po prostu ciężko dogodzić ....jakie to wszystko polskie i małe...każdy na wszystkim się zna ,każdy wie najlepiej - ja pierdole! ](*,)
Popieram.

Co do Deatha:

Nie ma to jak dobra ingeneracja w podrecznik.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Serio chcecie zmieniac wording czarów, ich działanie? Podobno miały być lekkie ograniczenia, bez ingerencji w zasady :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Skończcie z tym deathem bo nudni jesteście :(
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Rince pisze:
trikk pisze:
Popieram.

Co do Deatha:

Nie ma to jak dobra ingeneracja w podrecznik.
Przez LoS miałem na myśli Line of Sight, a nie Look out Sir, własnie ogarnąłem ;)

Czary max z 5 kości, Look outy od 13th, Dwellersów to nie są "dobre ingerencje w podręcznik"?
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

kudlaty o dogs of war pisze:Ja widzę dwie opcje:
-racjonalną - napisać że ta armia nie istnieje, tak samo jak moim slayerzy ze storm of chaos (którzy teraz byliby syci),
-dobrowójkową - wpisać, ale by nie robić im krzywdy osłabić tak by była turniejowo nieracjonalna,
O tym, jakie figurki ma kto zbierać decyduje najczesciej wyglad modeli, a nie ich sila. Tym samym opcja tzw. dobrowujkowa jest niedorzeczna.

Jak dopuszczać to dopuszczać na normalnych warunkach. Nowy podręcznik do DoW jest równie prawdopodobny jak nowy book dla Bretki czy wood elfów.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

taki mały pomysł odnośnie smoków, na formacie 2400 się nie mieszczą (przynajmniej hajelficki i wochowy) i konkurencyjni arcymagowie "zabijają" ich wystawienie. Może warto tylko rozpatrzyć pomysł coby znieśc 25% na gadzinki, oczywiście wprowadza to zmiany wobec RB co nie jest dobre, ot tylko rzucam pomysł. A wiadomo, przegiete to one nie są :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Lepszym pomysłem była by zmiana formatu na np 2600 żeby nie ingerować w zasady :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

co prawda to prawda ale 2400 się po prostu przyjeło...
F.N.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Eltharion pisze:Lepszym pomysłem była by zmiana formatu na np 2600 żeby nie ingerować w zasady :roll:
I co jeszcze ?

WE z +300 przy 2400 to daje mi 2700 przy formacie 2600 ile bym miał 2900 ? 3000 ? I z taczką na turnieje mam jeździć ? :mrgreen:

Zdecydowanie format 2400 to max - ja bym nawet był za tym co by go obniżyć do 2000-2200 co by zablokować niektóre kombosy.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

A kto powiedział że WE będą mieć +300 w PKSie?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No właśnie :roll:
Jak dostana cokolwiek to i tak powinny się cieszyć
A jak będziesz jeździł na turnieje to już nie mój biznes :mrgreen: (jak dla mnie to nie musisz - mi to zwisa )
@Kosa
Jak 2400 się przyjęło to 2600 tez się przyjmie :wink:

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Sevi pisze:A kto powiedział że WE będą mieć +300 w PKSie?
+200 czy +300 jeden pies.

Nie wyobrażam sobie aby na PKS najsłabsza armia cisnęła na równi jak inni na 2400. Boost jakiś raczej będzie (albo punktowy albo inny - nie mam pojęcia)

Przy Waszych 40-60 modelach takie ~80-100 modeli WE nie jest śmieszne :mrgreen: :mrgreen: i w transporcie i w wystawianiu i w przesuwaniu.

Do tego dochodzi niedogrywanie bitew, albo opóźnienia albo inne dziwne akcje.

Ten format 2600 to jakaś chora abstrakcja!
Bo co ? Bo Wam smok nie wchodzi ? Jakby to kogoś interesowało :twisted:

No offence guys ale pomysł chory

ps. nie mówię już o aspekcie graczy początkujących - im większy format tym trudniej takim zagrać.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

fajnie mieć dużo figurek...
HE obecnie wystawiają również około 100 modeli i jakoś nikt nie płacze, że dużo...
F.N.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No faktycznie biedne WE
Te ich 100 modeli to faktycznie dużo przy 150 szczurzych :roll:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Luc pisze:...
masz armie kadłubek, której nikt nie lubi, a w GW nikt nie pamięta że istnieje. Pogódź się z tym ^^

PKS bedzie multiformatowy docelowo i to tez fajny pomysł
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ