VC na 1350 pkt
VC na 1350 pkt
1 Necromancer @ 150 Pts
General; Magic Level 2; Book of Arkhan; Dispel Scroll
1 Necromancer @ 140 Pts
Magic Level 2; Black Periapt; Dispel Scroll
13 Skeleton Warriors @ 119 Pts
Shield; Muzyk; Skeleton Captain
5 Ghouls @ 40 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
10 Black Knights @ 315 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Hell Knight
War Banner; Barding
Banner of the Barrows
4 Fell Bats @ 80 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 55
Total Army Cost: 1349
General; Magic Level 2; Book of Arkhan; Dispel Scroll
1 Necromancer @ 140 Pts
Magic Level 2; Black Periapt; Dispel Scroll
13 Skeleton Warriors @ 119 Pts
Shield; Muzyk; Skeleton Captain
5 Ghouls @ 40 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
War Banner; Barding
Banner of the Barrows
4 Fell Bats @ 80 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 55
Total Army Cost: 1349
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, o 22:03 przez Heinrich, łącznie zmieniany 2 razy.
wygląda nieźle, ale ja bym wywalił troche szkieletów i wsadził czwartego bata, poza tym jest ok
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
- Wujek Kiczu
- "Nie jestem powergamerem"
chciałbym to dostać moimi WE ale ogólnie na inne armie nie jest źle
nawet nie zwrocilem uwagi ,ze nie maja (dla mnie BK=rowna sie jazda z sv. 2+) .Oni musza miec bardingJa bym jednak zainwestował w barding dla bk.
- Czcigodny z Gisoreux
- "Nie jestem powergamerem"
A dla mnie nuda. Sami Black Knights. Uuaah (ziewa)
1 kloc daję zawsze bez bardingu, nawet nie wiecie ile to robi jak oddział mknie o 2" więcej Dlaczego niby trzymanie necrusów w szkieletorach jest marnowaniem pkt? Wiesz ile razy rzuciłem 6 na save przed wystrzelaniem? no i to że mogę tu wsadzić czempiona mi robi, bo już nie raz jakieś bydło mi wpadło i nie miałem czym wyzwać na pojedynek i zdechł mi genek A po za tym nie mam zombich
@Jagal - Masz rację dorzucę 1 fell bata i wysadzę 2 kościaków
PS. Mój błąd, byłem pewien że do 1 oddziału wrzuciłem barding, niestety przegapiłem więc dorzucam do panów od war bannera barding i robię kolejną korektę aby to z finansować.
@Jagal - Masz rację dorzucę 1 fell bata i wysadzę 2 kościaków
PS. Mój błąd, byłem pewien że do 1 oddziału wrzuciłem barding, niestety przegapiłem więc dorzucam do panów od war bannera barding i robię kolejną korektę aby to z finansować.
Twój problem.A po za tym nie mam zombich
120pts za oddział którego jeddyną funkcją jest robienie look outa to dla mnie właśnie strata punktów. nekromanci nie mają prawa wejść do combatu. jeżeli tak się dzieje to znaczy po prostu że gdzies popełniłeś błędy w obranej taktyce i ryzykujesz przegrana bitwę. Rownie dobrze możesz dostać szarżę od oddziału który nie ma czemiona i Twój sie do niczego nie przyda.Dlaczego niby trzymanie necrusów w szkieletorach jest marnowaniem pkt?
Dokładnie. prawie taka jak bretońska pegazeria czy errantry war. ale za to jak skuteczność! Sam grałem na turniejach kiedyś czymś bardzo podobnym (tak z 1,5 roku temu - tylko zamiast banshee fast miałem) i generalnie armia działała świetnie.A dla mnie nuda. Sami Black Knights.
Ja kiedys gralem na 1300 na dwóch magach...juz nigdy tego nie powtorze .
Jezeli na takie punkty jest ograniczenie do 2 hero to biore albo thrala albo wraith'a z bookiem.
A po za tym ja takich duzych klockow bk bez bardingow nie wystawiam.Roznica między 2+ a 3+ to kosmos .
Ja bym zmieniel na 15 z bardingiem i 5 bez.
Pozdro
Jezeli na takie punkty jest ograniczenie do 2 hero to biore albo thrala albo wraith'a z bookiem.
A po za tym ja takich duzych klockow bk bez bardingow nie wystawiam.Roznica między 2+ a 3+ to kosmos .
Ja bym zmieniel na 15 z bardingiem i 5 bez.
Pozdro
Poważnie?Assur pisze:Twój problem.A po za tym nie mam zombich
Co do reszty tekstu:
Czy wy nie widzicie zalety wystawienia jednego oddziału bez bardingu? Dzieki temu ma się większy zasięg rzarży, a to robi.
Na małe pkt wolę 2 oddziły po 10 wystawić niż 1 duży.
Często wystawiam 2 magów na takie pkt, a to z tego powodu, że większość ludu na takie małe pkt magów nie wystawia lub wystawia jednego i wtedy zawsze mam tą magiczna przewagę lub nawet czasami wolną "magiczną" rękę
Dziękuje za konstruktywną krytykę.