Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Problemy początkującego

Post autor: Khuman »

KrzysiekW pisze:Jest.*

Co dostanę za 100pkt?

(a że od poprzedniej edycji podrożał, pogorszył się i są inne grywalniejsze rzeczy to już drugorzędna sprawa. Ale grywalny jest - pan Khuman zaświadczy jako żywo :) )
a no jest.. ale nurgle zdecydowanie jest chyba w tym AB najmocniejszym mono :)

choć mam nadzieję że stoczymy braterską walkę nie raz Panie Krzysztofie :D

teraz mam zamiar sprawdzić grywalność Blood Throne of Khorne i widzę w nim potencjał i to zacny, co prawda na 2400 to nieco brakuje do pełnej gamy możliwości jaki daje ale zobaczymy 8)
melfist pisze:A zna ktos kogos kto gra mono slaneshem? ;]
Qc gra prawie mono-slanneshem, bo używa skulla :P ... pozer :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Khuman pisze:a no jest.. ale nurgle zdecydowanie jest chyba w tym AB najmocniejszym mono :)
Tak. Na szczęście grałem nim zanim był cool. ;)
Qca już ponoć Książę Zboczeńców nie interesuje. ;)
choć mam nadzieję że stoczymy braterską walkę nie raz Panie Krzysztofie :D
Oczywiście, służę uprzejmie. Dowolny kolejny turniej na jakim się spotkamy. Choćbym miał wziąć modele na Silesiana. :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Khuman pisze:
Panie. Klopa na całą armie. shadow z 4 kosci. nawet z dzialem to po prostu nie dawalo rady z 6tke bestii nurglea ; p Nigdy wiecej czegos z tak niklym choc mega szybkim uderzeniem

teraz gram na DP Nurgle'a z deathem olac klimat ; p gra sie mega syto bestie to jest to :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Nayan
Pseudoklimaciarz

Post autor: Nayan »

DP Nurgla z Death jest fajny snajperki + calkiem niezle w walce szkoda ze dziala i silne pociski (banishment, uranos, chór slanesha) moga go zabic ma mniej W i mniej T ale lata :) a nie to co Papa Nurgiel a bestie sa syte szkoda ze nie maja AP :) bo z kawaleria sobie nie radza a combat z fiendami i KoS pokazał jak bardzo fiendy straciły.

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Nayan pisze: a bestie sa syte szkoda ze nie maja AP :) bo z kawaleria sobie nie radza a combat z fiendami i KoS pokazał jak bardzo fiendy straciły.
Graj na wronie z metalem, masz odpowiedź na wszystko.
Obrazek

Nayan
Pseudoklimaciarz

Post autor: Nayan »

metal na kilka armii nie dziala szczury orki demony we tk a death dziala na wszystkich poza He

melfist
Wałkarz

Post autor: melfist »

Transmutacja w klocek savagy,ratow, czego kolwiek...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Co kto lubi, transmutacja i slonce powalone czary oba
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

-Qc- pisze:
teraz gram na DP Nurgle'a z deathem olac klimat ; p gra sie mega syto bestie to jest to :D
pf... :P

słaby jesteś i tyle :roll:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Khuman pisze:
pf... :P

słaby jesteś i tyle :roll:
slaby to jest slanesz :D Khorne ma przynajmniej sile w szarzy jakas tam

Awatar użytkownika
Horror
Mudżahedin

Post autor: Horror »

czy jest możliwe żeby złożyć mono armie tzencha i coś ugrać ?

melfist
Wałkarz

Mysle ze tak, ale napewno nie ugrasz tego samego co innymi mono armiami, ale jest chodzi o pogranie to da sie. Jakis lord of change, masa horrorow,scremery, ten charriot

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Jak działa właściwie ten Chariot Tzeentcha?I Czy jak przeleci nad oddziałem to zadaje Hity z Mant?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

wydaje się strasznie słaby i podatny na zniszczenie, ale jeszcze go nie testowałem
składam mono tęczę wiec przyjdzie na niego czas
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Offspringman
Kretozord

Post autor: Offspringman »

niestety rydwan szalu nie robi. w Białymstoku go miałem i na 5 bitew spłacił się chyba raz. za wolny, zbyt mała wytrzymałość. a jak już sie dobrze ustawił, to miałem misfire lub jakiś biedy rzut. robił coś tylko w szarży (jednak to trochę ataków plus impakty). jako ciekawostka moze być, ale u mnie z gier turniejowych wyleciał.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Elo, co lepsze/dające lepsze pole manewru/bardziej wybaczające błędy/ przydatniejsze na większość armii[chodzi głównie o zdjęcie regeny, ale nie tylko- przetrzymanie, anihilacja itp. ] : Skulltaker na mouncie czy 3/4 BloodCrusherów z Bannerem z Flaminagami?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ja bym bral Skulla bo jestem klimaciarzem :D poza tym ma hate i KB i w ogole jazzy jest

Ale BC beda raczej latwiejsi do zagrania

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

po co wam FA na BC z Skulltakerem ?

po 1 sam ma FA..

po 2 BL i tak nie biły by z FA, tylko jaggery, i łatwiej zablokować takich

właśnie testuję Skulltakera daje rade i straszy mocno... też swoje się spłaca.. choć dalej uważam że jest nieco za drogi z jaggerem

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Mam takie pytanie :) przeciwnik wystawia 50 WL z bannerem a w środku arcymag i bsb. Jak to zabić? 6 z metalu nie zdejmie całego unitu a w CC żaden demon tego nie ruszy. Strzelanie też nie działa :D można by zrobić kanapkę ale mają stubborn... ogólnie pytanie raczej retoryczne bo ja tego nie widzę. Nie wiem jak tam teraz na euro ale na normalnych zasadach wystarczy mag, cory 25% a reszta WL i przeciwnik ma static win :?

melfist
Wałkarz

bestie?

ODPOWIEDZ