Pytania o magię v 2.0
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Pytania o magię v 2.0
Czy przez znacznik komety można się poruszać? albo stanąć na nim?
Heja
Stope można rzucać będąc w kombacie z inna jednostką?
Stope można rzucać będąc w kombacie z inna jednostką?
Stopa, będąc czarem Direct Damage, ma dokładnie takie same ograniczenia jak inne czary tego typu o których to można przeczytać na stronie 508BRB lub na stronie 180RB.
Czyli Nie nie możesz jej rzucać do walki wręcz, ale jak sam walczysz wręcz to Tak, możesz rzucać ją na inne jednostki nie będące związane w walce wręcz.
Czyli Nie nie możesz jej rzucać do walki wręcz, ale jak sam walczysz wręcz to Tak, możesz rzucać ją na inne jednostki nie będące związane w walce wręcz.
Life's a game with save and load features disabled.
- Paraszczak
- Falubaz
Q&A w kwietniowym FAQ GW str8 kolumna 4. Rzuca na 10 korzystając z Inspiring Presence.
shino, pod opisem czaru jest notka
'note: if you roll a 4-6 on the above table, the same unit can be targeted successively - when gork wants something stomped, he stomps it!'
jesli zas chodzi o przechodzeniu stopy na oddzial w walce to nie wiem czemu.
zdaje sie, ze ktos sie podpieral analogia do czaru z kaszkietu.
jak dla mnie to przy przenoszeniu stopy nadal jest DD i trzeba sie trzymac wszystkich zasad targetowania celu.
zas stwierdzenie:
'place the template again, as described above'
zdaje sie to potwierdzac. as above - przy rzucaniu czaru nie mozna targetowac oddzialow w walce.
'note: if you roll a 4-6 on the above table, the same unit can be targeted successively - when gork wants something stomped, he stomps it!'
jesli zas chodzi o przechodzeniu stopy na oddzial w walce to nie wiem czemu.
zdaje sie, ze ktos sie podpieral analogia do czaru z kaszkietu.
jak dla mnie to przy przenoszeniu stopy nadal jest DD i trzeba sie trzymac wszystkich zasad targetowania celu.
zas stwierdzenie:
'place the template again, as described above'
zdaje sie to potwierdzac. as above - przy rzucaniu czaru nie mozna targetowac oddzialow w walce.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Tylko "podobnie" i do tego FAQ opisało że może wejść w combat.Semi pisze:podobnie jest z chain lightingiem...
Wcześniej już była o tym dyskusja (jestem również zdania że to DD), ale przez "analogię" podobno ruling jest właśnie taki jak do chain'a. Furion to potwierdza i twierdzi iż wszyscy tak grają.
Life's a game with save and load features disabled.
1. Rzucam na oddział z Magami Transmutację.
2. Oddział oblewa głupotę.
3. Czy od nastepnych tur magowie mogą normalnie czarować i channelować.
Opis głupoty:
2. Oddział oblewa głupotę.
3. Czy od nastepnych tur magowie mogą normalnie czarować i channelować.
Opis głupoty:
Wizards that have failed a Stupidity test cannot attempt to cast or channel power dice or dispel dice until a Stupidity test is passed.
\/\
1Manfred pisze:Jak działa regrowth na kawalerie ? nie znalazłem tego w FAQ'u do rulebooka
załóżmy ze bez tronu rzucam 3+1 czyli razem 3 rany. Lecze 2 kawalerzystów czy 1 ?
nieKubi pisze:Pytanie:
Czy mogę ponowić próbę dispelowania czaru remains in play po nie udanej próbie w tej samej fazie magii?
W rb jest opisane co jest impassable cały paragraf o tym
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A