Rzeczywiście czterocyfrówki są ostatnio tanie.
Z nikonem uważaj bo d3000 nie ma autofocusa wbudowanego (sic!)
Nikon 3100, 3200 już ma AF.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ja kupując aparat kierowałem się jasnością obiektywu, ceną i dostępnością. Przysłonę da się ustawić, aż na 1,8 co pomaga robić fotki w niezbyt dobrym świetle. Gorzej wtedy z głębią ostrości, ale jakoś super źle nie jest. Co ciekawe aparat ma także możliwość zapisu zdjęć w RAW, ale w sumie i tak z tego nie korzystam.Slaine Mac Roth pisze:Zoom nie pomaga w robieniu dobrych zdjęć, i zazwyczaj obiektywy bez zooma sa najjaśniejsze, a to jest zawsze w cenie.
Nie dajmy się łapać na chwyty marketingowe wymierzone w laików.
UP, jak ktoś się zna to proszę o wypowiedź bo te "dane techniczne" nic mi nie mówią i nie wiem czy to tylko fajnie wygląda a bubel czy nada się do robienia dobrych zdjęć figurkom (mówiąc dobrych nie mam na myśli mega ostrych, bo do tego wiadomo że lustrzanka za 2 koła), a nie chciałbym kasy w błoto wyrzucaćmnp21 pisze:Czy ktoś mógłby mi poradzić, czy do robienia ładnych i dokładnych zdjęć figurkom, da radę taki aparat:
http://www.oleole.pl/kompakty/benq-dsc-gh600.bhtml
Do tego rzecz jasna jakiś statyw.
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
To ten przycisk co zostawiasz aparat i sam Ci robi zdjęcia?Szczur22 pisze:W aparatach jest takie cudo jak samowyzwalacz. Samozadowalacz- wpisałem w google ale bałem się kliknąć w jakikolwiek link...
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.