Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Robert.P »

1 model obraca się za darmo
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Murdak
Plankton

Post autor: Murdak »

Ok takie nobowskie pytanie.

Jakie wymiary mają podstawki piechoty ogrów, ich lordowie, kawaleria?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

piechota czyli wszytsko poza hunterem ma 40x40 mm. Sam hunter ma 50x50
gnoblary mają 20x20
sabertusk ma 25x50
mournfangi, sraplunchery i ironblastey 50x100
gigant 50x75
a stonehorn i thundertusk 100x150

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Dlaczego tusk ma się obracać za darmo? W RB jest to zaznaczone ,że lone charactersi sobie piwotują ile chcą, tusk nim nie jest, i nie ma zasady skirmisz.

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

Oki pisze:Dlaczego tusk ma się obracać za darmo? W RB jest to zaznaczone ,że lone charactersi sobie piwotują ile chcą, tusk nim nie jest, i nie ma zasady skirmisz.
Dziwne, u mnie na stronie 27 wyraźnie napisane jest że rzecz tyczy się wszystkich lone modeli. Na pewno mówimy o tej samej edycji? :wink:
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Jednostki, które składają się z pojedynczego modelu, takie jak potwory, rydwany, samotni bohaterowie czy też pojedynczy wojownicy ocalali z rozbitych oddziałów, poruszają się zazwyczaj tak jak inne jednostki.
Jedynym wyjątkiem jest to, że pojedynczy model może w czasie ruchu robić zwroty w miejscu, ile razy zechce.
Pytanie teraz czy to tyczy się tylko wymienionych modeli, a może to tylko przykład?
Obrazek

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

Jak to przykład #-o ? Pivotować mogą wszystkie lone modele, czyli takie odziały (units), które składają się z jednego modelu i koniec... więc pojedynczy sabertusk pack na przykład, mimo że nie należy do wyżej wymienionych oczywiście też może pivotować :roll:
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Czy snajperki z Death'a działają na eteryki? Brak mi pewności...
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Tak, snajperki jak każdy czar zadający obrażenia mają "magiczne ataki"
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ogrmasta »

Ironblaster jako chariot ma impacty z szarży a czy ma rónież deptanie?
Czy jego zasada move and fire oznacza, że mogę się ruszyć 6 cali aby strzelić? Czy połowę czyli 3?
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, o 13:43 przez ogrmasta, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Bestie z chariotu nie mogą stompować - zapis w rb odnośnie chariotów
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Możesz się ruszyć 6 cali, bo tyle masz statystki M. Czemu dzielisz statystykę odpowiedzialną za ruch na pół?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

dwa pytania:

1. Kiedy wykonujemy zionięcie ze sztandaru Dragonhide Banner w cc?? po inicjatywie?? wtedy to mało daje przy naszej inicjatywie 2, jedynie na jednostki z Always Strike Last.
2. zionięcie nie jest płonące?? w opisie jest "icy blast", ale wolę się upewnić.
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Wykonujesz zionięcie po inicjatywie jak kazde inne,zionięcie z waszego Sztandaru nie jest Ogniste,ale nie jestem pewien czy jest czasem magiczne :?:
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

jest magiczne
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Z tym nie można być pewnym. Już kilka razy było wałkowane w obie strony i w sumie nie wiadomo.

Edit. Ja pamiętam jak było na LS razem z breathem s jajka od DE nie jest magiczne.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

dokładnie, bezpieczniej jest stwierdzić, że zionięcie bywa magiczne w zależności jak sędzia ci powie ;D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
ogrmasta

Tu oczywiście mówisz o sytuacji turniejowej co w sytuacji gier domowych?
Wydaje mi się, że skoro banner jest magiczny i ma ataki to ataki też są magiczne.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

ogrmasta pisze:Wydaje mi się, że skoro banner jest magiczny i ma ataki to ataki też są magiczne.
Na moje to zianie nie jest magiczne. Baner nie ma ataków. To sztandarowy dostaje możliwość ziania, a nie ma on nigdzie napisane że jego ataki są magiczne.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
ogrmasta

Macias pisze: Na moje to zianie nie jest magiczne. Baner nie ma ataków. To sztandarowy dostaje możliwość ziania, a nie ma on nigdzie napisane że jego ataki są magiczne.
W wersji angielskie jest napisane inaczej:
"In addition the bearer of the banner can use it to unleash an icy blast."
Czyli sztandarowiec może użyć bannera do uwolnienia lodowatego zionięcia. Znacznik zionięcia (w fazie strzelania) przykładamy do bannera a nie do głowy sztandarowca.

Zablokowany