Jak zrobić podstawki pod oddziały.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jak zrobić podstawki pod oddziały.
Witam.
Czy znacie jakiś dobry sposób na zrobienie podstawek pod oddział? nie mówię o regimmentach ale np. o artylerii.
Mój pomysł to wycięcie kilku warstw z kartonu, naklejenie na siebie robiąc przy tym odpowiednie miejsca na modele np. obsługi. Potem zaklejenie brzegów taśmą do malowania ścian, żeby nie było tych dziurek.
Niestety sposób nie sprawdził się. Podczas malowania na brązowo taśma rozklejała się i była bardzo widoczna.
Jak wy to robicie? czy konieczne jest babranie się w gipsie? nawet jeśli to skąd wziąść odlew?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Czy znacie jakiś dobry sposób na zrobienie podstawek pod oddział? nie mówię o regimmentach ale np. o artylerii.
Mój pomysł to wycięcie kilku warstw z kartonu, naklejenie na siebie robiąc przy tym odpowiednie miejsca na modele np. obsługi. Potem zaklejenie brzegów taśmą do malowania ścian, żeby nie było tych dziurek.
Niestety sposób nie sprawdził się. Podczas malowania na brązowo taśma rozklejała się i była bardzo widoczna.
Jak wy to robicie? czy konieczne jest babranie się w gipsie? nawet jeśli to skąd wziąść odlew?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
hm... podstawki pod machiny? ja bym proponował maszynke postawić na podstawce 4x4 obok obsługantów i już ładnie wyglada.
pomysł z warstwami kartonu dobry...a brzegi i wierzch zrób szpachla i będzie elegancko. taśme wywal bo jest do niczego...
pomysł z warstwami kartonu dobry...a brzegi i wierzch zrób szpachla i będzie elegancko. taśme wywal bo jest do niczego...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
kupujesz płyte PCV i wycinasz podstawke dowolnej wielkości.
podstawki GW pod regimenty ( te na 10 ludka ) wycinasz wewnetrzny obrys - samo miejsce na jednostki - i masz doladnie 50x100WhiteWolf pisze:A ma ktoś pomysł z czego zrobić podstawke pod rydwan? Myślałem o płycie cd, ale okazała się za mała
albo jak koledzy wspomniali plytka polistyrenowa pcv badz inna podobna ...