PROBLEM PAYPAL
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
PROBLEM PAYPAL
siemanko już od miesiąca morduje mnie PAYPAL
sprzedałem 5 przedmiotów. 1 paczką i 4 listem,
gdy zacząłem wypłacać sobie z konta paypal nagle zablokowali mi konto pod pretekstem ze potrzebują nowych informacji o mnie.
wszystko im podałem.Później poprosili o dane identyfikatory przesyłek. wysłalem im,na końcu kazali czekać na pozytywne kometarze jak bede miał to dopiero odblokują mi kono.
czekam już ponad miesiąc i mam 3 kometarze pozytywne i na 2 jeszcze czekam
temu co wysłałem paczką do australii zwykłą ponieważ tak chciał bo koszt to 60zł(priorytet to aż 110)jeszcze nie doszło i kilka dni temu wytoczył mi proces.
wysłałem paypalowi skan i identyfikator sledzenia paczki.
ok godziny 1-2 jak już chciałem sie położyć spać dostałem wiadomość o rozstrzygnieciu zadowolony wszedłem w link i nagle dziw
przegrałem sprawe i pieniądze poszły do niego .
i niedość ze dostanie figurki za sporo kasy to jeszcze bedzie miał moje pieniądze
prosze pomocy.
napisałem do paypala z proźbą o ponowne przeanalizowanie sprawy i dostałem to:
Niestety, nie możemy uznać Pana odwołania, ponieważ otrzymany identyfikator
śledzenia przesyłek jest nieprawidłowy lub niekompletny i uniemożliwia
śledzenie towaru w trybie online.
Dziękujemy za współpracę i wyrozumiałość.
Z poważaniem,
Karin
Dział Roszczeń
PayPal
mi normalnie działa a im nie .
Prosze o porady .Jak mi pomożecie stawiam browca na turnieju w battla
Pozdrawiam
sprzedałem 5 przedmiotów. 1 paczką i 4 listem,
gdy zacząłem wypłacać sobie z konta paypal nagle zablokowali mi konto pod pretekstem ze potrzebują nowych informacji o mnie.
wszystko im podałem.Później poprosili o dane identyfikatory przesyłek. wysłalem im,na końcu kazali czekać na pozytywne kometarze jak bede miał to dopiero odblokują mi kono.
czekam już ponad miesiąc i mam 3 kometarze pozytywne i na 2 jeszcze czekam
temu co wysłałem paczką do australii zwykłą ponieważ tak chciał bo koszt to 60zł(priorytet to aż 110)jeszcze nie doszło i kilka dni temu wytoczył mi proces.
wysłałem paypalowi skan i identyfikator sledzenia paczki.
ok godziny 1-2 jak już chciałem sie położyć spać dostałem wiadomość o rozstrzygnieciu zadowolony wszedłem w link i nagle dziw
przegrałem sprawe i pieniądze poszły do niego .
i niedość ze dostanie figurki za sporo kasy to jeszcze bedzie miał moje pieniądze
prosze pomocy.
napisałem do paypala z proźbą o ponowne przeanalizowanie sprawy i dostałem to:
Niestety, nie możemy uznać Pana odwołania, ponieważ otrzymany identyfikator
śledzenia przesyłek jest nieprawidłowy lub niekompletny i uniemożliwia
śledzenie towaru w trybie online.
Dziękujemy za współpracę i wyrozumiałość.
Z poważaniem,
Karin
Dział Roszczeń
PayPal
mi normalnie działa a im nie .
Prosze o porady .Jak mi pomożecie stawiam browca na turnieju w battla
Pozdrawiam
sprawdź czy paczkę widać w tym systemie: http://sledzenie.poczta-polska.pl/
jeśli widać jest tracking online i walcz dalej
możesz im wysłać screeny z Twojego kompa, że działa u Ciebie
jeśli widać jest tracking online i walcz dalej
możesz im wysłać screeny z Twojego kompa, że działa u Ciebie
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
bylo wyslac miedzynarodowym kurierem (dpd czy ups) a nie poczta polska, niby jak oni maja sledzic paczke za granica, kiedy tam lokalne poczty ja transportuja
plynie se statkiem albo leci samolotem
plynie se statkiem albo leci samolotem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
z tego co mi podeslales to facet chcial taniej ale dalej z trackingiem. Ty mu wyslalrs tanio ale bez trackingu poza krajem wiec imo musisz liczyc na uczciwosc. a naprzyszlosc kurier lub z trackingiem na caly swiatKuros pisze:tak tylko że zanika sledzenie kiedy paczka wyszła z polski
i wyskakuje takie coś:
zresztą sami zobaczcie
CP108685573PL
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Po prostu ci od PayPal'a wklepali tu http://auspost.com.au/track/ nr przesyłki i się nie pojawił bo jak słusznie zauważył lohost gdzieś sobie czeka na wysyłkę.
BTW szkoda że nie wysłałeś priorytetem - podobno dochodzą w 7-10 dni ... koszty i tak by pokrył kupujący ...
BTW szkoda że nie wysłałeś priorytetem - podobno dochodzą w 7-10 dni ... koszty i tak by pokrył kupujący ...
Life's a game with save and load features disabled.
No to skoro chciał taką przesyłkę, zapłacił za nią, to musi się liczyć z tym że idzie ona do 3miesięcy zgodnie z regulaminem poczty. Zrobić wyciąg z regulaminu, uzgodnienia z kupującym i wysłać do PayPal'a.
Może tak to ugryźć?
Może tak to ugryźć?
Life's a game with save and load features disabled.
wysłałem im takie coś
witam wysyłam wam maile potwierdzające ze Stiv chciał tańszą przesyłke
Witaj, mama0800,
Also the postage is so expensive? i dont normally pay that much for postage. i want registered/tracked too. and i live in australia not usa.
thanks
Witaj, steve9876nn,
because I'm Polish and the cost of shipping with us is 64zł
http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,z ... ztowa.html
if you want something else you can take it for shipment will be paid once
Witaj, mama0800,
i dont know why, but there are other polish sellers that have $10 for registered international mail, isnt there something like this too? and you can charge me some extra for packaging? its just 22 dollars makes this item like 92 dollars for me.
Witaj, steve9876nn,
hi
I do not know why but my post is 22 usd unless you want to list
but I can not be because I'm at such a distance I'm going to send a package
if you want me to send a letter to the cost of this will be 10USD
Witaj, mama0800,
hi, i see you changed it so i can pay, but before i pay. the postage must be registered. I wont pay unless you can confirm that when you send it you can give me the registered/tracking number.
Hi
i send box
CP108685573PL this is code
http://sledzenie.poczta-polska.pl/
przy tych mailach widać ze nie pasowała mu droga przesyłka chciał jeszcze tańszą
tak wiec paczka poczty polskiej nie może być sledzona za granicą , można ją sledzić tylko jak jest w polsce.
tu daje link:
http://sledzenie.poczta-polska.pl
i kod:CP108685573PL
macie tu wszystko co jest .
Stiv chciał tańszą nie priorytetową paczke koszt 64zł(priorytetowa to aż 110)
wiec ja za nią nie odpowiadam a taka paczka idzie aż 40DNI ROBOCZYCH i on doskonale o tym wiedział prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego rozczenia
Z góry dziekuje i jestem skory do współpracy
Kamil
a otrzymałem
Tracking Number: CP108685573PL
Unfortunately, we cannot grant your claim appeal because we were unable to
track your shipment based on the information you supplied. We cannot track
a shipment if:
• the tracking number was incorrect or incomplete.
• you didn’t supply the requested proof of shipment within the allotted
time.
• the tracking number does not show delivery to the shipping address in the
transaction details
• the transaction details from the payment you received didn't include a
shipping address.
If you have tracking information, or have any further questions, reply to
this email or send a message to complaint-response@paypal.com.
Sincerely,
Katharyn
Protection Services Department
PayPal, an eBay Company
jakieś pomysły bo kurde znów zamkneli sprawe i boje sie ze już nie odzyskam pieniędzy
Pozdrawiam i czekam na sensowną odpowiedz
Kuros
witam wysyłam wam maile potwierdzające ze Stiv chciał tańszą przesyłke
Witaj, mama0800,
Also the postage is so expensive? i dont normally pay that much for postage. i want registered/tracked too. and i live in australia not usa.
thanks
Witaj, steve9876nn,
because I'm Polish and the cost of shipping with us is 64zł
http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,z ... ztowa.html
if you want something else you can take it for shipment will be paid once
Witaj, mama0800,
i dont know why, but there are other polish sellers that have $10 for registered international mail, isnt there something like this too? and you can charge me some extra for packaging? its just 22 dollars makes this item like 92 dollars for me.
Witaj, steve9876nn,
hi
I do not know why but my post is 22 usd unless you want to list
but I can not be because I'm at such a distance I'm going to send a package
if you want me to send a letter to the cost of this will be 10USD
Witaj, mama0800,
hi, i see you changed it so i can pay, but before i pay. the postage must be registered. I wont pay unless you can confirm that when you send it you can give me the registered/tracking number.
Hi
i send box
CP108685573PL this is code
http://sledzenie.poczta-polska.pl/
przy tych mailach widać ze nie pasowała mu droga przesyłka chciał jeszcze tańszą
tak wiec paczka poczty polskiej nie może być sledzona za granicą , można ją sledzić tylko jak jest w polsce.
tu daje link:
http://sledzenie.poczta-polska.pl
i kod:CP108685573PL
macie tu wszystko co jest .
Stiv chciał tańszą nie priorytetową paczke koszt 64zł(priorytetowa to aż 110)
wiec ja za nią nie odpowiadam a taka paczka idzie aż 40DNI ROBOCZYCH i on doskonale o tym wiedział prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego rozczenia
Z góry dziekuje i jestem skory do współpracy
Kamil
a otrzymałem
Tracking Number: CP108685573PL
Unfortunately, we cannot grant your claim appeal because we were unable to
track your shipment based on the information you supplied. We cannot track
a shipment if:
• the tracking number was incorrect or incomplete.
• you didn’t supply the requested proof of shipment within the allotted
time.
• the tracking number does not show delivery to the shipping address in the
transaction details
• the transaction details from the payment you received didn't include a
shipping address.
If you have tracking information, or have any further questions, reply to
this email or send a message to complaint-response@paypal.com.
Sincerely,
Katharyn
Protection Services Department
PayPal, an eBay Company
jakieś pomysły bo kurde znów zamkneli sprawe i boje sie ze już nie odzyskam pieniędzy
Pozdrawiam i czekam na sensowną odpowiedz
Kuros
jest tu dużo mądzejszych starszych i bardziej doświadczonych ludzi na tym forum
może o dużo prosze ale jak ktoś by miał kontakt jakis znajomych w paypalu może ktoś sie na tym zna, nie wiem lepszym jest dyplomatą i by pomógł by mi to załatwić pokryje koszty rozmowy z paypalem
nawet skory jestem oddać cześć pieniązków ze sprzedaży ale zeby ta k***wa nie zarobiła na tym
Pozdrawiam
może o dużo prosze ale jak ktoś by miał kontakt jakis znajomych w paypalu może ktoś sie na tym zna, nie wiem lepszym jest dyplomatą i by pomógł by mi to załatwić pokryje koszty rozmowy z paypalem
nawet skory jestem oddać cześć pieniązków ze sprzedaży ale zeby ta k***wa nie zarobiła na tym
Pozdrawiam
rozmawiałem dziś z paypalem
i powiedzieli ze już za późno na to czekają 20 dni roboczych na dostarczenie paczki a nastepnie automatycznie każda reklamacja wygrana jest na kożyść kupującego
dopóki nie dostarczy sie dowodu że paczka została dostarczona już do adresata
teraz bede musiał czekać aż dojdzie i nie wiem czy bedzie napisane ze doszła czy nie?
jak sądzicie po dostarczeniu jest ze paczka trafiła w rece adresata? chodzi mi czy na stronce bedzie
jak wysłałem ją 27 lutego to kiedy iść po reklamacje na poczte ,odrazu czy poczekać jeszcze ok 2-3 tygodnie?
Pozdrawiam
i powiedzieli ze już za późno na to czekają 20 dni roboczych na dostarczenie paczki a nastepnie automatycznie każda reklamacja wygrana jest na kożyść kupującego
dopóki nie dostarczy sie dowodu że paczka została dostarczona już do adresata
teraz bede musiał czekać aż dojdzie i nie wiem czy bedzie napisane ze doszła czy nie?
jak sądzicie po dostarczeniu jest ze paczka trafiła w rece adresata? chodzi mi czy na stronce bedzie
jak wysłałem ją 27 lutego to kiedy iść po reklamacje na poczte ,odrazu czy poczekać jeszcze ok 2-3 tygodnie?
Pozdrawiam
przykre ale prawdziwe... sprzedając do USA czy Australii - MUSISZ TO ZROBIĆ PRIORYTETEM- inaczej idzie to statkiem! 4-6 tygodni! Godząc się na tańszą wysyłkę to Ty ryzykujesz a nie kupujący... PayPal czy Ebay z automatu rozstrzyga na rzecz kupującego ... USPS śledzi paczki na podstawie nr RR...PL więc w USA można paczkę znaleźć - w Australii możesz zapytać kangura... .
Powiem Ci więcej - jesteś totalnie w dupie - bo ta paczka dojdzie do klienta za jakiś czas. Jeśli będzie uczciwy to zwróci ci kasę ale nie liczył bym na to - złożysz reklamacje na poczcie i otrzymasz po miesiącu pismo że paczka została dostarczona i reklamacja jest nie zasadna...
Przykro mi - ale pociesz się - nie jesteś pierwszy
Powiem Ci więcej - jesteś totalnie w dupie - bo ta paczka dojdzie do klienta za jakiś czas. Jeśli będzie uczciwy to zwróci ci kasę ale nie liczył bym na to - złożysz reklamacje na poczcie i otrzymasz po miesiącu pismo że paczka została dostarczona i reklamacja jest nie zasadna...
Przykro mi - ale pociesz się - nie jesteś pierwszy
jak dostane pismo to paypal zabierze mu z konta pieniążki przynajmniej tak sie dowiedziałem
byłem w czwartek z reklamacją na poczcie polskiej.
kobitka od informacji była zielona co do tego typu spraw ,ale jakoś razem daliśmy rade .
ciekawe co dalej bedzie z tą paczką
podobno mam jakieś pismo dostać gdzie ona jest, w najgorszym przypadku dostane pieniążki od poczty a on figurki za darmo
byłem w czwartek z reklamacją na poczcie polskiej.
kobitka od informacji była zielona co do tego typu spraw ,ale jakoś razem daliśmy rade .
ciekawe co dalej bedzie z tą paczką
podobno mam jakieś pismo dostać gdzie ona jest, w najgorszym przypadku dostane pieniążki od poczty a on figurki za darmo
po ponad 3 miesiącach wygrałem sprawe;)
przejrzałem poprostu śledzenie paczki i było że doręczono paczke nastepnie napisałem maila odpowiedz dostałem negatywną.
wiec zadzwoniłem i trafiłem najpierw na faceta który nic mi nie pomógł i znów to samo , później trafilem na fajną ekspediętnke która potraktowała sprawe poważnie i wstawiła sie za mną u przełożonego . odzyskałem pieniążki i nie było wcale tak źle prócz czasu;)
Pozdrawiam i uważajcie na takie numery
Kuros
przejrzałem poprostu śledzenie paczki i było że doręczono paczke nastepnie napisałem maila odpowiedz dostałem negatywną.
wiec zadzwoniłem i trafiłem najpierw na faceta który nic mi nie pomógł i znów to samo , później trafilem na fajną ekspediętnke która potraktowała sprawe poważnie i wstawiła sie za mną u przełożonego . odzyskałem pieniążki i nie było wcale tak źle prócz czasu;)
Pozdrawiam i uważajcie na takie numery
Kuros