Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Re: Początkujący generał

Post autor: lajkonik »

Que pisze:no tak, ale 100ptk to nie taka wielka strata, wiem że za te punkty to lepiej 50 slave wystawić :p
Albo dodać 14 Plague Monków :twisted:
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Morok

Post autor: Morok »

czy przykładowo spakowanego Warlorda dać do regimentu czy lepiej mieć go osobno? bo chciałem dodać go do stormów i jeszcze ukryć w tym regimencie 2 assasinów ma to sens?

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Warlorda samotnego raczej nie trzymaj :)
lajkonik Obrazek

Morok

assasynim warto dać te gwiazdki za 50 ptk? co dajecie swoim assasynom , Ja chcę Warlorda 2 inżynierów i 2 assasin dobry to pomysł ? :D

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Musisz mieć bsbka, bo inaczej bez rerolla LD to każda armia może się posypać i taka prawda, a te gwiazdki na asassynie nie są jakieś mega za te 50 pts, bo w sumie żadnego znaczącego celu nimi nie wykosisz, bo bohowie, zazwyczaj biegają w oddziałach i nie możesz ich trafić nimi, a ci co biegają solo mają zazwyczaj as 2+ i ws 4+ więc z siła 5 to co najwyżej możesz sobie pierdnąć
Obrazek

Morok

pierdnąć :D to co dajesz assasynom? no bsb ze stormem to logiczne

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Standard to Weaping Blades i Potion of Strength. Masz ASF więc atakujesz pierwszy i masz re-rolle do hitów, 4 ataki z siłą 7 dzięki butelce i -5Armora. Każde zranienie zadaje D3 woundy. Składa bardzo wielu przeciwników ;).
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Dokładnie, a drugiemu możesz dać ogre blade, czyli +2 d siły :)
Bsb ze stormem to logiczne
Nie do końca. Lepiej bsbkowi dać jakiś tańszy sztandar lub magiczne itemki, a Storm banner wsadzić na stormmy wtedy jest tańszy i jak zginie to mniejsza strata, u mnie zazwyczaj biega z sztandarem co pozwala raz na marsz z 3x wartośc ruchu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

FAZIK pisze:Standard to Weaping Blades i Potion of Strength. Masz ASF więc atakujesz pierwszy i masz re-rolle do hitów, 4 ataki z siłą 7 dzięki butelce i -5Armora. Każde zranienie zadaje D3 woundy. Składa bardzo wielu przeciwników ;).
Trzy ataki z magiczną bronią :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Voodoo pisze:Trzy ataki z magiczną bronią :wink:
Niezły wałek. Zawsze myślałem że to para mieczy bo tak było w Mordheim'ie, no i Deathmaster Snikch też ma w obu łapakach i ogonku :P.
Całe szczęście że praktycznie nie używam Assassinów.
Life's a game with save and load features disabled.

Veta92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Veta92 »

Hej/ Mam dosyć ogólne pytanie. Niedługo czeka mnie paring z WE na 1200pkt. Zastanawiam sie czy nie zagrac defensywnie - poczekac na ich ruch, wyjechac doomwheelem i prac z latarki. Jak ruszą w moją stronę to rzucić wszystko co mam. Po drodze liczyc na gutterrunerów i dym na tyłach łuczników. Czy coś takiego ma szanse na sukces? Czy trzeba po prostu rzucic wszystko co mam do przodu? On oczywiscie ma głównie łuki. 2xGG, ma 2 klocki kawalerii z łukami. Nie ma magów. 2 klocki driad i jakies orły. jeden z kowbojem. Tyle wiem

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Z we im dłużej będziesz stał tym lepiej dla nich, zabardzo na dym na ich tyłach z guttersów bym nie liczył, najlepszą taktyką by chyba było jak najszybsze wejście do combatu i screenowanie swoich głównych oddziałów slejvami. I najlepiej jak najszerszymi formacjami iśc do przodu tak by nie mogły wyminąć nas. A twój plan z wyjechaniem doomwheelem do przodu i nawalanie z latary to kiepsko, bo jak strzelanie się focusuje na czymś, to przy odrobinie szczęścia i haila to spoda to w jedną turę. No chyba że sztormówa działa :twisted: , wtedy jest rochę lepiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Należy też pamiętać o magii - to niezły bat na WE. Plaga + "13". Ale ogólnie - ciężki dość przeciwnik.
lajkonik Obrazek

Veta92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Veta92 »

Niestety nie mam magii plagi;/ I ogólnie rozpiska nie jest najlepsza (to moja pierwsza)... A czy to będzie wyglądało tak, że zanim czymkolwiek dojdę - połowa oddziałów juz będzie leżała? Ich łuki są mocne;/
Wydaje mi sie, że mają zasadę, że mogą strzelać do combatu z driadami?

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Nie no, bez przesady, jeśli jakaś armia może strzelać do swoich w kombacie, to właśnie my :twisted:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

WE do combatu strzelać prawa nie mają, ale jeśli będziesz przesuwal przed swoją armią oddział slejvóv w lini to będziesz miał Hard Covera, czyli -2 do trafienia, jeśli gracie na normalne zasady turniejowe.
Obrazek

Demawend
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Demawend »

Witam. Posiadam skavenów z wyspy krwi, jak dalej rozwinąć swoją armię?
PS: Wcześniej się o to pytałem ale nie otrzymałem odpowiedzi.
Pzdr.
Demawend

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Drugie skaveny z wyspy krwi, 40xclanraty na slejvy,40x stormverminy, dzwonek, aboma, działo, kółko, plague monki.
Mniej więcej na początek tyle.
Obrazek

Demawend
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Demawend »

Można spytać co to są te slejvy? :)
Pzdr.
Demawend

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Oddział z najlepszym w całym warhamcu stosunkiem cena/jakość. Przy odrobinie szczęścia możesz klockiem takich zablokować praktycznie wszystko, a cenę ma po prostu śmieszną.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

ODPOWIEDZ