8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
Moderator: JarekK
Re: 8ED WoCh - Pytania i odpowiedzi
AP działa z magiczną bronią. Poison nie działa z magiczną bronią. Flaming nie działa z magiczną bronią.
Plagusy mają magiczne ataki, a nie magiczne bronie.
Plagusy mają magiczne ataki, a nie magiczne bronie.
Release the Przemcio!
Plagusy mają magiczne bronie(Plaguesword),tak samo Bloodlottery
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
Czy Wygnanie z Domeny Światła niweluje Działanie Trzeciego oka Tzeentcza?Jak liczy się Ruch Pomiota Chaosu jak Rzucam na niego Z domeny Światła podwójny Ruch?
Co do banishmentu i 3 oka. Przerzucasz zdane wardy i 1 naraz.
Jak kulniesz 1,1,4,5,6,6,2 i masz 3+ warda, to zostawiasz 2, a resztę re-rollujesz.
Co do Spawna. Nic mu to chyba nie daje, bo spawn ma zasadę random movement.
Jak kulniesz 1,1,4,5,6,6,2 i masz 3+ warda, to zostawiasz 2, a resztę re-rollujesz.
Co do Spawna. Nic mu to chyba nie daje, bo spawn ma zasadę random movement.
Release the Przemcio!
Zgodnie z FAQ do RB podwajasz wynik rzucony na RM i tyle się ruszasz.trikk pisze:spawn ma zasadę random movement.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
A czy Stompy z Demona mogą regenerować woundy z Soulfedera?
Polecam uściślenia sędziowskie, można tam błyskawicznie znaleźć zapis że nie.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Infernal Puppet
- Masakrator
Z tego, że na deptanie nie działa nic ( przedmioty, zasady specjalne ), chyba że ma wyraźny zapis, że jest inaczej.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
sYsek pisze:czy mogę throggiem wiąć ld generała i rozdać w 18 calach ?
Nie mam wordingu przy sobie, ale jeśli nie ma zapisu że nie może z niej korzystać, to jak najbardziej może ją rozdać
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Mam pytanie:
Stoi mój warshrine obok niego DP walczą z Savege Orcs tak że generał siedzący w tym oddziale styka się rogiem z warshrinem ale nie DP. W rezultacie walki wycinam cały oddział zostaje tylko Generał orków.
Pytania:
1) Czy generał powinien przesunąć sie tak by stykac się zarówno z Warshrinem i DP?
2) Czy sama postać generała która styka sie rogiem (przód - przód) z warshrinem jako combat reform może przesunąć sie na środek warshrine'a (w ten sposób chciał sie schowac przed kontrą).
Stoi mój warshrine obok niego DP walczą z Savege Orcs tak że generał siedzący w tym oddziale styka się rogiem z warshrinem ale nie DP. W rezultacie walki wycinam cały oddział zostaje tylko Generał orków.
Pytania:
1) Czy generał powinien przesunąć sie tak by stykac się zarówno z Warshrinem i DP?
2) Czy sama postać generała która styka sie rogiem (przód - przód) z warshrinem jako combat reform może przesunąć sie na środek warshrine'a (w ten sposób chciał sie schowac przed kontrą).
Odpowiedzią na 1 pytanie jest maksymalizacja - możliwie jak najwięcej jednostek w walce - ork musi się stykać i klepać zarówno z dp jak i warshrinem. Odnośnie drugiego, to nie jestem pewny, ale jeżeli nie zmniejszy się przez to liczba modeli w combacie to chyba tak (make way)
Make way to co innego- robi sie to tylko przed walką, jeżeli bohater nie styka sie z wrogiem a chce.
Była kiedyś na LS dyskusja- nie ma takiego manweru/reforma jak "skok w bok". Styka się rogiem, nic już zrobić nie może.
Była kiedyś na LS dyskusja- nie ma takiego manweru/reforma jak "skok w bok". Styka się rogiem, nic już zrobić nie może.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Zastanawiam sie nad grą archaonem, jest jednak mały prblem a dokładnie nie wiem jakie są jego koszty pkt ani jak działąją poszczególne zasady:
Chosen of the Gods; The Steed of the Apocalypse
oraz czy przedmioty działają tak samo jak w 7ed a do nich dostęp mam
Armour of Morkar, Slayer of Kings; Crown of Domination; Eye of Sheerian
Chosen of the Gods; The Steed of the Apocalypse
oraz czy przedmioty działają tak samo jak w 7ed a do nich dostęp mam
Armour of Morkar, Slayer of Kings; Crown of Domination; Eye of Sheerian
- rudobrody79
- Falubaz
to już ogarniemy na tej naszej zapomnianej północyGrolshek pisze:Szczur22 pisze:Kup aktualny Army Book. Potem dopiero składaj rozpiski i graj.
dajcie mu już spokój