Chodzi o ten zapis:
przed czy po rzucie na wiatry magii?at the start own magic phase
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
przed czy po rzucie na wiatry magii?at the start own magic phase
Warto to doprecyzować. Można, ale innym magiem lub armią.Furion pisze:nieKubi pisze:Pytanie:
Czy mogę ponowić próbę dispelowania czaru remains in play po nie udanej próbie w tej samej fazie magii?
Podbijam.c4h10 pisze:1. Rzucam na oddział z Magami Transmutację.
2. Oddział oblewa głupotę.
3. Czy od nastepnych tur magowie mogą normalnie czarować i channelować.
Opis głupoty:Wizards that have failed a Stupidity test cannot attempt to cast or channel power dice or dispel dice until a Stupidity test is passed.
Z zapisów wynika, że nie.c4h10 pisze:Podbijam.c4h10 pisze:1. Rzucam na oddział z Magami Transmutację.
Opis głupoty:Wizards that have failed a Stupidity test cannot attempt to cast or channel power dice or dispel dice until a Stupidity test is passed.
wydaje mi sie, ze warto by doprecyzowacLidder pisze:Warto to doprecyzować. Można, ale innym magiem lub armią.Furion pisze:nieKubi pisze:Pytanie:
Czy mogę ponowić próbę dispelowania czaru remains in play po nie udanej próbie w tej samej fazie magii?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Dzięki za odpowiedź.Furion pisze:Z zapisów wynika, że nie.c4h10 pisze:1. Rzucam na oddział z Magami Transmutację.
Działa na wszystkie rany zadane przez kometę - 4++ zarówno na przeciwniku, jak i na własnych jednostkach.Manfred pisze:Czy scrool of shielding moze w jakis sposob zadzialac na komete ?
tak jak przy dublecie, wybierasz.Sokół_Waaagh pisze:Jak to jest z losowaniem czarów. Rzucam 4-poziomowym magiem. Jest jeden dubel to mogę sobie jeden czar wybrać, ale co jeśli są 4 takie same albo 3? Przerzucam?
Eee bez sensu. Wychodzi mi że masz 3 levele. High Five!Lidder pisze:Ja wymyśliłem coś lepszego, Paraszczak! Bierzesz średnią arytmetyczną z poziomów(zaokrąglasz jak trzeba) i losujesz jeden z 8+1 lorów i na 4+ masz loremaster. Internet High Five!