Bob's Miniatures update 2018
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: BoB Miniatures up 19.05 drugi Bull Centaur prawie skończ
fajny, co do topora to taki surowy pasuje do reszty modelu, zbroja bez zdobien to i toporek bez takowych sie wpasowuje.
ten róg to niby fajny pomysl ale cos za równo uciety sie wydaje.
jakich narzedzi uzywasz do modelowania w gsie?
ten róg to niby fajny pomysl ale cos za równo uciety sie wydaje.
jakich narzedzi uzywasz do modelowania w gsie?
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
To co jest zielone modelowałem w ciągu ostatnich dwóch dni, to pamiętam :p Reszta już gorzej W każdym razie, ostatnie dwa dni to szpilka, pinezka, dwa clayshapery (czarne 2, czy 3 mm średnicy) i drewniany zaostrzony patyk Muszę zrobić fotki narzędziom i wrzucić na bloga, bo coraz częściej mnie o to ktoś pyta, a to ciężko opisać (kształt patyka i clay shaperów). Jak będę robił fotki następnemu centaurowi, to wrzucę razem z nim.
Róg tak na prosto zrobiłem zakładając że złamał go kiedyś wcześniej i wyrównał sobie, żeby nie chodzić z takim rozwalonym, coś jak hellboy.
Tak po złamaniu:
A tak po wyrównaniu
Róg tak na prosto zrobiłem zakładając że złamał go kiedyś wcześniej i wyrównał sobie, żeby nie chodzić z takim rozwalonym, coś jak hellboy.
Tak po złamaniu:
A tak po wyrównaniu
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 18:14 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
runy hashuta odpadają z powodu praw autorskich, pioruny mnie nie przekonują, pomysł czaszek w sumie wart przemyślenia. Ale szczerze myślałem bardziej o czymś takim: http://3.bp.blogspot.com/-3o1gjotr3Mc/U ... NAL_1b.jpg
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 20:26 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
A myślałeś o toporze w stylu tego co trzyma ten barbarzyńca?:D Znaczy o kształcie ostrza:)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Tak, ale stwierdziłem że takim byczkom przydała by się jakaś potężniej wyglądająca broń
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Witam po krótkiej przerwie. W chwilach wytchnienia od centaurów i odpoczynku po szkole, dłubię sobie dla zabawy w sumie modele 54mm. Chętnie posłucham waszych opinii
Pierwsza figurka, zupełnie nowa, to Survivor, postapokaliptyczny cyborg. Niedługo dorobię mu mechaniczne oko, ucho i nogę. Dostanie także karabin, katanę, płaszcz i kilka innych, małych szczegółów.
Druga z nich to figurka, którą możecie pamiętać jako kobiecą wersję SM. Jednak jakiś czas temu stwierdziłem że nie będę się aż tak wzorował na oryginale, i będzie to raczej produkt mojej wyobraźni. Twarz i tak jest do wymiany, więc zakryłem ją, żeby uniknąć głupich komentarzy na jej temat
A tutaj możecie zobaczyć porównanie wielkości z około 35mm Bretońskim wieśniakiem.
Więcej fotek jak zawsze na blogu, a dokładniej tutaj: http://bobminiatures.blogspot.com/2013/ ... n-wip.html
Pierwsza figurka, zupełnie nowa, to Survivor, postapokaliptyczny cyborg. Niedługo dorobię mu mechaniczne oko, ucho i nogę. Dostanie także karabin, katanę, płaszcz i kilka innych, małych szczegółów.
Druga z nich to figurka, którą możecie pamiętać jako kobiecą wersję SM. Jednak jakiś czas temu stwierdziłem że nie będę się aż tak wzorował na oryginale, i będzie to raczej produkt mojej wyobraźni. Twarz i tak jest do wymiany, więc zakryłem ją, żeby uniknąć głupich komentarzy na jej temat
A tutaj możecie zobaczyć porównanie wielkości z około 35mm Bretońskim wieśniakiem.
Więcej fotek jak zawsze na blogu, a dokładniej tutaj: http://bobminiatures.blogspot.com/2013/ ... n-wip.html
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie powiem talia tej pani żyleta
- Jacek_Azael
- Masakrator
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Ok, jest skończony survivor Mam nadzieję że się podoba. Więcej fotek po zakończeniu Master of Imagination w Radomiu na który z nim jadę.
- Marynarz Storczyk
- "Nie jestem powergamerem"
EPICKIE ile ty go robiłeś, że taki ładny ? Będziesz może robił odlewy na sprzedaż ?
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Z miesiąc :p A z odlewaniem, to zależy, czy ktoś będzie w stanie to odlać, bo tam jest pełno cieniutkich elementów, z którymi możne być problem...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Genialny. Czy temu komuś, kto leży na podstawce tryska z głowy fotnanna krwi?
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Nie, to włosy, będzie bardziej oczywiste jak będą fotki 360 :p W niedziele z samego rana będzie update.
- Naviedzony
Mówiłem o tym białym, co mu/jej wystaje z głowy.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
ach to... To coś co ją zabiło
- Naviedzony
Aha, myślałem, że to taka sikająca w górę fontanna krwi.