Grzybki sa uwolnione juz na Euro, nie potrzebuje do tego PKSuGrzybki ofc (nie wiele ale zawsze i nie możesz zaprzeczyć ! )
PKS - komentarze
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - komentarze
coz jak sobie nie jestes w stnie poradzic to co innego pozostaje ci zrobic? znalezc sobie gracza, ktory bedzie gral za ciebie?Luc pisze: PS. Argument - "Kup sobie nową armię" ja ripostuje "kup sobie nowy mózg". Większego debilizmu nie można było powiedzieć.
kazda armia ma lepsze i gorsze chwile.
Sytuacja się odwróciła. Ogry wyszły z gór, a lesniaki wracają do lasu.Shino pisze:coz jak sobie nie jestes w stnie poradzic to co innego pozostaje ci zrobic? znalezc sobie gracza, ktory bedzie gral za ciebie?Luc pisze: PS. Argument - "Kup sobie nową armię" ja ripostuje "kup sobie nowy mózg". Większego debilizmu nie można było powiedzieć.
\/\
to jest fajny boost, samo w sobie nie rozwiązuje jednak największych bolączek WE - dostęp do 8 lore'ów daj możliwość walczenia z każdą armią.Dębek pisze:Pamiętam kiedyś na forum JH rozkminialiśmy coś takiego.- S4 na bliskim na wszystkich łukach - pomoże wayom/ 1 herosowi z BoL/ warhawkom/ glade ridersom - to nieco poprawi kwestie kosztów jednostek
- ward FS tak jak demoniczny - stały - plus dla driad/wildów/treemena -pomoże jak punkt powyżej
@Shino
Już na ETC WE mają gorsze chwilę - PKS bez boostów będzie po prostu bojkotowany przez graczy WE.
@Butan
Jak rozumiem robiąc coś nowego musimy stosować politykę GW - zawsze ktoś musi być w ciemnej dupie?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Nie wiem jak sie na to zapatrujesz, ale ja np. odnoszę wrażenie, że dodatkowe pkt, które orkasy dostały na euro nie poprawiły w sposób znaczący złych parringów orkasom. Zupełnie natomiast uszło uwadze częsci graczy O&G, że z dobrych parringów, których orkasy mają coraz więcej, zrobiły parringi bardzo dobre, wręcz niekiedy jednostronne.Fluffy pisze:Grzybki sa uwolnione juz na Euro, nie potrzebuje do tego PKSuGrzybki ofc (nie wiele ale zawsze i nie możesz zaprzeczyć ! )
Moim zdaniem nie jest potrzebne by z armi środka tabeli robić armię mocną. Armie średnie są OK.
jak rozumiem chodziło Ci o to że na starym podręczniku ogry były najbardziej poszkodowane i to była naturalna kolej rzeczy, a obecnie poszkodowane będą WE(?)c4h10 pisze:Sytuacja się odwróciła. Ogry wyszły z gór, a lesniaki wracają do lasu.Shino pisze:coz jak sobie nie jestes w stnie poradzic to co innego pozostaje ci zrobic? znalezc sobie gracza, ktory bedzie gral za ciebie?Luc pisze: PS. Argument - "Kup sobie nową armię" ja ripostuje "kup sobie nowy mózg". Większego debilizmu nie można było powiedzieć.
Też uważam że WE bez żadnych ograniczeń bardzo odstają od reszty, dlatego nie bawię się nimi na turniejach które ograniczeń nie mają.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ja sobie zdaje sprawę z tego, że każda armia ma lepsze i gorsze chwileShino pisze:coz jak sobie nie jestes w stnie poradzic to co innego pozostaje ci zrobic? znalezc sobie gracza, ktory bedzie gral za ciebie?Luc pisze: PS. Argument - "Kup sobie nową armię" ja ripostuje "kup sobie nowy mózg". Większego debilizmu nie można było powiedzieć.
W WFB jestem świeżak(2011r.) i dla mnie WE istnieją dopiero od 8ed.
I od 8ed są słabe nie sprawia to jednak, że zamieniłbym tą armię na jakąś inną.
Ma swój klimat, ma swój urok no i jedne z najładniejszych figurek.
Granie nimi sprawia mi mega frajdę, a tym bardziej jak udaje się wygrywać
Dlatego tego typu komentarze "kup sobie nową armię" po prostu mnie śmieszą.
TrueLaik pisze:PKS bez boostów będzie po prostu bojkotowany przez graczy WE.
True - ale nie sprawiajmy aby armia słaba była jeszcze słabsza.Dębek pisze:Moim zdaniem nie jest potrzebne by z armi środka tabeli robić armię mocną. Armie średnie są OK.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Z tym się całkowicie zgadzam. Po prostu mam nadzieję że nowa, zmieniona meta po wprowadzeniu PKSu nie sprowadzi Orków do najmroczniejszych zakamarków czarnej dupyMoim zdaniem nie jest potrzebne by z armi środka tabeli robić armię mocną. Armie średnie są OK.
I Wood ElfówFluffy pisze:Z tym się całkowicie zgadzam. Po prostu mam nadzieję że nowa, zmieniona meta po wprowadzeniu PKSu nie sprowadzi Orków do najmroczniejszych zakamarków czarnej dupyMoim zdaniem nie jest potrzebne by z armi środka tabeli robić armię mocną. Armie średnie są OK.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
W 100% zgadzam się z obawami graczy WE. Ta armia w wersji saute będzie po prostu odstawać od reszty.
Bo to po prostu najbardziej nieaktualny podręcznik, który na dodatek dostał kolejnego kopniaka w ostatnim faq.
Z drugiej strony, nie chcę, żebyście skupiali się na wymyślaniu zmian do zasad (typu lepszy ward), bo to trochę jak skasowanie animozji orkom (Hi, Bless ) - to zmiana zasad innych niż kompozycja. I na takie zmiany jest zawsze spory opór. Ja też jestem przeciw takim zmianom, bo nie jest zadaniem PKS pisanie podręczników na nowo.
Bo to po prostu najbardziej nieaktualny podręcznik, który na dodatek dostał kolejnego kopniaka w ostatnim faq.
Z drugiej strony, nie chcę, żebyście skupiali się na wymyślaniu zmian do zasad (typu lepszy ward), bo to trochę jak skasowanie animozji orkom (Hi, Bless ) - to zmiana zasad innych niż kompozycja. I na takie zmiany jest zawsze spory opór. Ja też jestem przeciw takim zmianom, bo nie jest zadaniem PKS pisanie podręczników na nowo.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Najnowszy FAQ naprawia babole poprzedniego FAQ (m.in. overrun po undeadach i KB w herosów zasiadających MB - rycerz bretoński siedzący na pegazie nie jest podatny na KB, tym bardziej nie powinien być lord dosiadający MB).JaceK pisze:W 100% zgadzam się z obawami graczy WE. Ta armia w wersji saute będzie po prostu odstawać od reszty.
Jeżeli będę co miesiąc dawał Ci połóweczkę, a po pół roku przestanę to również uznasz to za kopniaka?
\/\
@ Butan
Czy decyzje tego faq są sensowne, to jedno.
Czy WE na nim tracą - drugie.
I tak, moim zdaniem odebranie Waywatcherom KB na kowbojów na MB jest kopniakiem, bo osłabia je w konkretnej sferze.
Nawet nie rozumiem, jak się można spierać z tym, że WE są po prostu słabe w wersji saute.
A jeżeli nie o to jest spór, bo jest po prostu zbędny.
I tak, moim zdaniem odebranie Waywatcherom KB na kowbojów na MB jest kopniakiem, bo osłabia je w konkretnej sferze.
Nawet nie rozumiem, jak się można spierać z tym, że WE są po prostu słabe w wersji saute.
A jeżeli nie o to jest spór, bo jest po prostu zbędny.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Tk tez na tym sporo traci. Traci wrecz na tyel, ze czar nr1. czesto nie ma sensu. czy to oznacza, ze tk tez bedziecie poprawiac?JaceK pisze:@ Butan
Jakie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze ?c4h10 pisze:Nie neguje rego ze armia WE jest slabsza. Mam inna wizje rozwiazania tego problemu niz boostowanie rozpisek.
Wood Elves - No Restrictions
??
Handicap w postaci +X punktów do ostatecznego wyniku bitwy. Tak aby WE miały na starcie wynik 11-9 albo 12-8, a armia była waniliowa.Luc pisze:Jakie rozwiązanie jest według Ciebie lepsze ?c4h10 pisze:Nie neguje rego ze armia WE jest slabsza. Mam inna wizje rozwiazania tego problemu niz boostowanie rozpisek.
Wood Elves - No Restrictions
??
\/\
dobrym rozwiązaniem jest dać dostęp do innych lorów małym magom
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"